Κυριακή, 27 Μαρτίου 2011

Greek Fighting Championship 1Τη περασμένη Παρασκευή στο κλειστό γήπεδο Tae kwon do στο Π. Φάληρο έλαβε χώρα η πρώτη επίσημη διοργάνωση αγώνων ΜΜΑ σε κλουβί στην Ελλάδα. Ακολουθεί μία περιγραφή των αγώνων και ελπίζουμε σε συνέχεια για την προσπάθεια της GFC. Αναλυτικά:

Amir Golipour vs Μάνος Νίκος

Ο παλαιστής απο την Περσία με τους 200+ αγώνες στην ελεύθερη πάλη έδειξε στον πρώτο γύρο οτι το έδαφος του ανήκει. Νωρίς όρμηξε για το takedown και εκεί κυριάρχησε επί του Έλληνα με πολύ δυνατό ground and pound. Είδαμε και μία προσπάθεια για armbar απο τον Μάνο, η οποία όμως δεν ευδοκίμησε. Στο δεύτερο γύρο είδαμε μία παρόμοια εξέλιξη με ένα πολύ δυνατό body slam απο τον Golipour. Κατά τη διαρκεια των γύρων ο Μάνος δοκίμασε και δυο leglocks. Το τέλος του αγώνα βρήκε νικητή των Golipour.

Τριαντάφυλλος Μαρούγκας vs Μανώλης Δημητρίου

Ένας αγώνας στη κατηγορία των ανοιχτών κιλών, με τον ένα μαχητή στα 87 και των άλλο στα 95 κιλά. Ο 20χρονος Δημητρίου κλείδωσε ένα guilotine choke στη πρώτη προσπάθεια του Μαρούγκα για takedown. Αν και το takedown ήταν εντυπωσιακό, το πνίξιμο ήταν πολύ σφιχτό, με αποτέλεσμα το πρόσωπο του Μαρούγκα να αλλάζει χρώμα και ο αθλητής να παραιτηθεί πρωτού χάσει τις αισθήσεις του.

Zyrabi Zarage vs Γιάννης Κατσαρός

Οι δύο αθλητές ξεκίνησαν με βροχή απο τυφλά χτυπηματα στοχεύοντας για το πρόσωπο. Ο Zyrabi από το MMAGYM βρήκε στόχο πρώτος στέλνοντας τον Κατσαρό στο ταπί με knock down. Αμέσως, έπεσε πάνω του για ανελέητο ground and pound. Νικητής στο πρώτο λεπτό με ΚΟ ο Zarage.

Valentin Nikolov vs Αντώνης Χριστοδούλου

Στα 71 κιλά, ο Βούλγαρος Nikolov ξεκίνησε με takedown πηγαίνοντας σε halfguard και πιάνοντας ένα σφιχτό guilotine. Ο Antony σηκώθηκε και έριξε κάτω με τη σειρά του τον Nikolov πιέζοντας στο κλουβί τον αντίπαλό του και δίνοντας ground and pound. Στο 2ο γύρο είδαμε τεχνικό grappling με τους δύο μαχητές να αγωνίζονται για να πάρουν θέση κυριαρχίας. Ο Anthony κέρδισε θέση full mount 2 φορές και πέτυχε καλό ground and pound και απόπειρα για choke. Στο 3ο γύρο είδαμε κυρίως πάλη απο τους δύο αθλητές, με τον Χριστοδούλου να ελέγχει το γύρο μέχρι το τέλος. Νικητής με απόφαση κριτών ο Έλληνας.

Rudy Demoulin vs Χρηστος Πετρούτσος

Δύο απο τους πιο έμπειρους μαχητές της βραδιάς. Στο πρώτο γύρο οι 2 αθλητές είχαν απο ένα καλό takedown, και οι δύο κατάφεραν να ξανασηκωθούν. Ένα λεπτό πριν το τέλος του γύρου ο Έλληνας πιάστηκε σε ένα guilotine choke. Στο 2ο γύρο, νωρίς ο Χρήστος νίκησε μία stand up μάχη ριχνοντας τον αντίπαλό του κάτω. Ο Demoulin τον γύρισε, και ο έμπειρος Χρήστος τον έπιασε σε ένα πολύ καλό armbar παίρνοντας έτσι μία πολύ εντυπωσιακή νίκη με υποταγή.

Sebastien Thirion vs Νίκος "Nitro" Σοκόλης

Στο πρώτο γύρο o Έλληνας νίκησε σε όλα τα επίπεδα τον Γάλλο. Στο stand up και στο έδαφος ο Νίκος κυριάρχησε με άφθονο ground and pound και με προσπάθεια για πνιγμό, σημειώνοντας και πολύ καλό swip από guard σε full mount. Στο 2ο γύρο είδαμε άλλη μια προσπάθεια guillotine καθώς και armbar και τρίγωνο από τον Νίκο από θέση με πλάτη στο έδαφος. Γυρίζοντας τον αντίπαλό του ο Σοκόλης, τέλειωσε τον αγώνα με πολύ δυνατό ground and pound. Νίκη με ΚΟ για το Νίκο Σοκόλη.

Μία πολύ καλή πρώτη προσπάθεια από τη GFC. Ελπίζουμε και σε συνέχεια.
http://hellenicmmaforum.blogspot.com/2011/03/greek-fighting-championship-1.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου