Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Strikeforce: Dan Henderson vs Rafael "Feijao" Cavalcante

 Μία βραδιά γεμάτη συγκινήσεις απο τους αθλήτές της Strikeforce, με δύο αγώνες τίτλου να αφήνουν το κοινό με ανοιχτό το στόμα. Η Ολλανδέζα welterweight πρωταθλήτρια Marloes Coenen αντιμετώπισε την Liz Carmouche, ενώ ο light heavyweight πρωταθλητής Rafael "Feijao" Cavalcante συνάντησε στο κλουβί τον ζωντανό θρύλο Dan Henderson.


Ο μεγάλος αγώνας της βραδιάς ξεκίνησε με τον Henderson να πηγαίνει για το γνωστό δεξί overhand, αλλά τελικά να γεύεται το ίδιο του το φάρμακο απο τον Βραζιλιάνο Cavalcante. Ένα ξεξί hook έστειλε τον Hendo παραπατώντας στο έδαφος. 

O έμπειρος άσσος της ελληνορωμαϊκής πάλης όμως κράτησε τον έλεγχο κολώντας πάνω στον αντίπαλό του και κερδίζοντας έτσι χρόνο ώστε να συνέλθει. Στο δεύτερο γύρο ο Hendo κράτησε τη μάχη στο έδαφος και αρκέστηκε σε ελαφρύ ground and pound. Η αποκάλυψη ήρθε στον τρίτο γύρο. Ο Rafael Calvacante ανοίχτηκε και δέχτηκε το γνωστό δεξί του Hendo στο σαγόνι. Καθώς έχανε την ισοροπία του, ο αμερικανός τον έσπρωξε στο έδαφος και εκεί σφράγισε το αποτέλεσμα με συνεχόμενα χτυπήματα στο κεφάλι. Αξιοσημείωτο οτι ο βραζιλιάνος είχε στη γωνία να φωνάζει οδηγίες, τον middleweight πρωταθλητή UFC Anderson Silva, του οποίου η φωνή δε σταμάτησε ούτε λεπτό. Μεγάλη νίκη για τον 40χρονο Hendo ο οποίος στέφεται light heavyweight πρωταθλητής του Strikeforce.


Αυτό που απομένει να δούμε είναι άν θα είναι ο πρώτος που θα υπερασπιστεί επιτυχώς τον τιτλο που κανένας δεν κατάφερε να κρατήσει για πάνω απο έναν αγώνα. Η ζώνη έχει περάσει σε διάστημα 2 ετών απο τους Bobby Southworth, Renato "Babalu" Sobral, Gegard Mousasi, King Mo Lawal και τον Rafael Calvacante. Τώρα σειρά στη διεκδίκηση φαίνεται να έχει ο πολύ δυνατός Mike Kyle.


Στον αγώνα για τον welterweight τίτλο γυναικών, η διεκδικήτρια Liz Carmouche, έδωσε τον καλύτερο της εαυτό για 3 γύρους. Δύο φορές βρέθηκε σε θέση full mount να χτυπάει ανελέητα την Ολλανδέζα πρωταθλήτρια. Ο πρώτος γύρος ήταν σχετικά ίσος, ο δεύτερος ήταν όλος της Carmouche (ίσως και με 10-8). Στον 3ο γύρο και ενώ όλα πήγαιναν κατευχήν για την αμερικανίδα, η Coenen εξασφάλισε ένα triangle choke, κάνοντας την Carmouche να παραδοθεί λίγο πριν χάσει τις αισθήσεις της. Ένας πολύ δυνατός αγώνας που θύμισε έντονα (σε μικρογραφία) το Silva vs Sonnen, δείχνοντας οτι μερικές κυρίες μπορούν να δώσουν μαθήματα σε πολλούς συναδέλφους του άλλου φύλλου. Στη συνέχεια, η Ολλανδέζα άσσος των υποταγών, θα αντιμετωπίσει την Miesha Tate.


Στον middleweight αγώνα της βραδιάς ο Ολλανδός striker Melvin Manhoef αντιμετώπισε τον αμερικανό Tim Kennedy. Με σαφώς βελτιωμένο takedown defense, ο Manhoef δυσκόλεψε τον αντίπαλό του πολύ στο ξεκίνημα. Ο Kennedy ήξερε εξαρχής οτι η μόνη του ελπίδα να κερδίσει τον αγώνα θα ήταν να τον πάει στο έδαφος και δουλέψει για υποταγή ή ground and pound. Στη προσπάθεια του να το κάνει δέχτηκε δύο πολύ δυνατά leg kicks και μεγάλη αντίσταση απο τον Oλλανδό. Τελικά κατάφερε και πήρε τον Manhoef στο έδαφος πετυχαίνοντας ένα πλαϊνό πνίξιμο.


Στον τέταρτο αγώνα της βασικής κάρτας ο Jorge Masvidal κέρδισε μία πολύ βαρετή απόφαση κριτών ενάντια στον Billy Evangelista. Όχι ο καλύτερος τρόπος για να κερδίσει ένας welterweight/lightweight αθλητής έναν πιο μικρόσωμο αντίπαλο.


Στην υπόλοιπη κάρτα:


Roger Bowling νίκησε τον Josh Thornburg με unanimous decision (30-27, 30-27, 30-27)
Jorge Gurgel νίκησε τον Billy Vaughan με submission (guillotine) - Round 1, 0:44
Jason Freeman νίκησε τον Jason Riley με submission (strikes) - Round 1, 1:52
Brian Rogers νίκησε τον Ian Rammel με TKO (strikes) - Round 1, 4:23
Mitch Whitesel νίκησε τον Marc Cofer με submission (guillotine) - Round 1, 3:55
John Kuhner νίκησε τον J.P. Felty με technical submission (triangle choke) - Round 2, 4:31


http://hellenicmmaforum.blogspot.com/2011/03/strikeforce-henderson-vs-feijao.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου