Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2011

UFC 127: Penn vs Fitch
Μία βραδιά που θα έκρινε τον επόμενο διεκδικητή του welterweight τίτλου. 

Ξεκινάμε με τους Kyle Noke vs Chris Cammozi: εντυπωσιακή νίκη απο τον Αυστραλό με rear naked choke στο ενάμισι λεπτό του πρώτου γύρου.

Chris Lytle vs Brian Ebersole: ο βετεράνος Lytle ηττήθηκε απο έναν Ebersole ο οποίος δοκίμασε κυριολεκτικά τα πάντα. Νωρίς στο 1ο γύρο πιάστηκε από ένα guilotine choke το οποίο έδειχνε να του ξεριζώνει το κεφάλι και ξανά προς το τέλος του γύρου, αλλά αποδείχθηκε πολύ σκληρός για να πεθάνει.Στο δεύτερο γύρο πέτυχε ένα δυνατό γόνατο στο πρόσωπο του Lytle, μία αγκωνιά, ένα D'arce choke και ένα πολύ καλό slam. Με όλα αυτά κέρδισε ξεκάθαρα τον γύρο. Στο τρίτο γύρο ο Ebersole αμύνθηκε στα guilotine chokes του Lytle και πέτυχε καλύτερο stand up παιχνίδι απο τον αντίπαλό του. Δίκαια πήρε τη νίκη ο Ebersole και μάλλον τελειώνουν τα όνειρα του Lytle για διεκδίκηση τίτλου.

Η ώρα είχε έρθει για τον δικό μας George Sotiropoulos. Πολλοί ενοχλήθηκαν απο την επιλογή αντιπάλου στο πρόσωπο του Denis Siver θεωρώντας οτι ο George άξιζε μία πιο δυνατή πρόκληση που θα τον έφερνε πιο κοντά στο τίτλο. Τελικά, ο Siver μας διέψευσε όλους. Ρίχνοντας τον Ελληνοαυστραλό δύο φορές knock down στο πρώτο γύρο με δύο δυνατά αριστερά hooks. Στο δεύτερο γύρο ο George έδειξε πολύ πιο ξύπνιο παιχνίδι στο stand up, αλλά αυτό που πραγματικά έλαμψε ήταν η άριστη, σχεδόν αδιαπέραστη άμυνα στα takedown από τη πλευρά του Γερμανού Siver. Στο τρίτο γύρο o Sotiropoulos έδειχνε πλέον οτι εκτός απο ειδικός στα submission έχει πολύ καλό footwork και head movement. Το πρόβλημα ήταν οτι δεν κατάφερε ούτε ένα takedown. Ένα - ένα ο Siver τα απέκρουσε. Δίκαιη νίκη για τον Γερμανό.

Στον αγωνα του Michael Bisping με τον Jorge Rivera, τα αίματα είχαν ήδη ανάψει απο τις δηλώσεις του Μεξικάνου για την οικογένεια του Βρετανού. Ξεκινώντας, ο Rivera έδειξε καλύτερο stand up παιχνίδι βρίσκοντας πάντα στόχο με το δεξί του δυναμίτη. Απο την άλλη ο Bisping πέτυχε 3 takedown και φάνηκε μόνο έτσι να μπορεί να ελέγξει το ρυθμό του παιχνιδιού. Κάπου εκεί είδαμε και το πιο παράνομο χτύπημα της βραδιάς. Ενώ ο Rivera ήταν γονατιστός, ο Bisping του έριξε γονατιά κατευθείαν στο πρόσωπο.

Στο δεύτερο γύρο είδαμε τον Bisping να στριμώχνει τον αντίπαλό του στο φράχτη και να ξαμολά έναν οχετό από δεξιές γροθιές hooks, cross, τα πάντα όλα, κάνοντας το διαιτητή να σταματήσει τον αγώνα. Ήταν ο Rivera ακόμα ζαλισμένος απο το παράνομο γόνατο??? Ποτέ δε θα μάθουμε. Άλλη μία νίκη για τον Βρετανό.

Στο main event της βραδιάς o Θρύλος BJ Penn αντιμετώπισε τον χρόνια αήττητο Jon Fitch. Νωρίς ο Penn πίεσε τον αντίπαλό του ενάντια στο φράχτη και πέτυχε το takedown. Μία περίεργη επιλογή ενάντια στον "grinder" που πάντα φθείρει τους αντιπάλους του στο έδαφος. Εκεί είδαμε μία γρήγορη προσπάθεια για rear naked choke από το Χαβανέζο, ο οποίος έδειξε να ελέγχει εύκολα τον πιο μεγαλόσωμο Fitch. Στο δεύτερο γυρο είδαμε δυναμική αρχή και απο τους δύο μαχητές. Πολύ καλό dirty boxing στο φράχτη, με το οποίο φάνηκε να νικάει ο Penn, o οποίος πέτυχε το takedown κατάφερε να ελέγξει πολύ καλά τον αντίπαλο του. Τελικά, ο Fitch τον γύρισε και ξεκίνησε ένα πολύ δυνατό αλλά υπομονετικό ground and pound για ολόκληρο το τελευταίο λεπτό του γύρου. Αυτό ίσως να στοίχησε το γύρο στον Penn, γυρίζοντας τον σε ισόπαλο. Ο τρίτος γύρος ήταν δύο καλά takedown απο τον Fitch και εγκυκλοπαιδιακό ground and pound για ΕΝΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΓΥΡΟ!!! Η αποφαση των κριτών ήταν ισοπαλία πλειοψηφίας (με έναν μόνο κριτή να δίνει τον αγώνα στον Fitch). Δεδομένου, οτι ο νικητής θα ήταν ο επόμενος contender για να παίξει με το νικητή του GSP vs Shields, αναρωτιέμαι τι να σημαίνει αυτός ο αγώνας για τη συνέχεια της welterweight division. Παράδειγμα για κάθε μαχητή ο BJ Penn στη συνέντευξη μετά το τέλος του αγώνα, είπε πως θεωρεί οτι έχασε τον αγώνα και οτι είναι ανοικτός για rematch.

Στην υπόλοιπη κάρτα:

Ross Pearson νίκησε Spencer Fisher με unanimous decision (30-27, 29-28, 29-28)
Alexander Gustafsson νίκησε James Te Huna με submission (rear-naked choke) - Round 1, 4:27
Riki Fukuda νίκησε Nick Ring με unanimous decision (28-28, 29-28, 29-28)
Anthony Perosh νίκησε Tom Blackledge με submission (rear-naked choke) - Round 1, 2:45
Tiequan Zhang νίκησε Jason Reinhardt με guillotine choke - Round 1, 0:48
Mark Hunt νίκησε Chris Tuchscherer με TKO (punches) - Round 2, 1:41
Curt Warburton νίκησε Maciej Jewtuszko με unanimous decision (29-28, 29-28, 29-28

http://hellenicmmaforum.blogspot.com/2011/02/ufc-127-penn-vs-fitch.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου