Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

ATHENS CHALLENGE TOURNAMENT




Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για μία ακόμη χρονιά το μεγαλύτερο Διεθνές τουρνουά Kick Boxing στη χώρα μας και ένα από τα  κορυφαία στην Ευρώπη, υπό την αιγίδα των Ελληνικών Ομοσπονδιών ΠΟΚ και Wu Shu και της παγκόσμιας Ομοσπονδίας WAKO.
Το Athens Challenge Tournament έλαβε χώρα στις 5 & 6 Φεβρουαρίου στο κλειστό γήπεδο Δαίς στο Μαρούσι με συμμετοχή 69 συλλόγων και 645 αθλητών από την χώρα μας, αλλά και με το ρεκόρ των  33 συλλόγων από 17 διαφορετικά κράτη με 283 αθλητές από Ευρώπη και Αμερική.
Στην εν λόγω διοργάνωση συμμετείχαν τα μεγαλύτερα ονόματα του παγκοσμίου Semi & Light Contact δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε όσους βρέθηκαν το Σαββατοκύριακο στο γήπεδο να απολαύσουν αγώνες πολύ υψηλού επιπέδου αλλά και ένα θέαμα πρωτόγνωρο για τα Ελληνικά δεδομένα, με αθλητές παγκοσμίας κλάσης όπως Raymond Daniels, Zolt Moradi, Grigorio Di Leo, Laslo Gombos, Harald Schmidt, Ανδρέας Αγγελόπουλος, Andriano Passaro, Davide Sfulcini,  Christian Zaroskievich, Spissoy Morten, Svonimir Gribl, Tamas Imbre,  Robbie Lavoie, Timmy Sarandoudis, Richard Veres, Anna Condar, Luisa Goulloti, Ida Abrahmsen, Ina Grindheim, Eirin Dale, Charlie Maddog, Sharon Gill, και πολλούς ακόμη κορυφαίους αθλητές και αθλήτριες.

Εκτός από τους κορυφαίους αυτούς αθλητές και οι 19 από τους 32 διαιτητές ήταν διεθνείς διαιτητές της WAKO (Παγκόσμια Ομοσπονδία Kick Boxing), με πολύ μεγάλη εμπειρία από τέτοιες διοργανώσεις και  γι ’αυτό δεν υπήρξε και  κανένα παράπονο από τους συμμετέχοντες.
Το Σάββατο οι αγώνες άρχισαν στις 13.00 όπου και τελείωσε η ζύγιση των αθλητών, με τους αγώνες του Light Contact, τα ομαδικά και τις ανοιχτές κατηγορίες όλων των κατηγοριών για το Semi Contact και τελείωσε στις 19.30 με τις απονομές των νικητών.                                                                                             Την Κυριακή η διοργάνωση ξεκίνησε στις 9.45 με την 15λεπτη  επίδειξη από την φημισμένη  ομάδα επίδειξης ‘’ Dacascos Kung Fu’’ που ταξίδεψε από τη Γερμανία καλεσμένη του διοργανωτή και αμέσως μετά με τα παιδάκια από 5-8 ετών,8-10 ετών        10-12 ετών, 13-15 ετών και 16-18 ετών  έως τις 15.00 το μεσημέρι.

Οι αγώνες τερματίστηκαν στις 19.00 το απόγευμα με τις κατηγορίες των μαύρων ζωνών σε  άνδρες  και γυναίκες.
Aξίζει   να αναφέρουμε ότι στην  κατηγορία  «Open»   ανδρών οι αγώνες  ήταν κάτι παραπάνω από συγκλονιστικοί προσφέροντας  θέαμα πολύ υψηλού επιπέδου.
Στον πρώτο ημιτελικό του  βρέθηκαν αντιμέτωποι, ο Ούγγρος  Zolt Moradi  παγκόσμιος πρωταθλητής WAKO,  αναμφίβολα ο καλύτερος Ευρωπαίος αθλητής αυτή τη στιγμή και o Αμερικανός  θρύλος  του  Semi  Raymond Daniels, παγκόσμιος πρωταθλητής της NASKA . Νικητής μετά από ένα φανταστικό αγώνα  στέφθηκε o Ούγγρος  με σκορ 9-8. Στον άλλο ημιτελικό, ο τωρινός  παγκόσμιος πρωταθλητής WAKO o Ούγγρος  Laslo Gombos,  κέρδισε τον δευτεραθλητή κόσμου τον Γερμανό, Harald Schmidt. Στον τελικό όπως ήταν αναμενόμενο επικράτησε ο Zolt Moradi.
Όσον αφορά τα ομαδικά ανδρών στον τελικό συναντήθηκαν οι δύο κορυφαίες ομάδες στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή Kirally team VS Best Fighter team, όπου μετά από ένα συναρπαστικό αγώνα επικράτησε η ομάδα Kirally team με σκορ στις νίκες 3-2.                                                                 Πολλές οι επιτυχίες και για τους Έλληνες αθλητές που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό , με αποκορύφωμα στους ομαδικούς αγώνες ,την πρώτη θέση στην κατηγορία των εφήβων(Κωνσταντίνου Π, Κορομηλάς Μ. και Καιματζόγλου Μ.) και την δεύτερη θέση στην κατηγορία των παίδων( Καντζουράκης Α., Παναγιώταρος Θ. και Παρασύρης Ν.) με τις αντίστοιχες ομάδες της Ikaros Team την κορυφαία ομάδα Semi Contact αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, απέναντι στις ομάδες Kirally team και Yammarashi team αντίστοιχα.
Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στον μεγάλο χορηγό του Athens Challenge την εταιρία αθλητικών ειδών Olympus Sport ,polemistis.gr και στον χορηγό επικοινωνίας της διοργάνωσης  την δικτυακή εφημερίδα Kidpress.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου