Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Μια Ζωή σαν RingΟ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ, ο Ολυμπιονίκης της Πυγμαχίας και ο μεγαλύτερος Έλληνας πυγμάχος των τελευταίων δεκαετιών στην ερασιτεχνική πυγμαχία αποφάσισε ενώ έχει κατέβει πια από τα ring να "σπάσει" τη σιωπή του και να γράψει ένα βιβλίο το οποίο ο ίδιος θεωρεί φόρο τιμής στην πυγμαχία, στο άθλημα που τον απογείωσε, διότι κρίνει ότι το μποξ είναι αδικημένο και παρεξηγημένο στην Ελλάδα.
Χαρακτηρίζει τον εαυτό του ως τον αρμοδιότερο να αποδείξει ότι το μποξ δεν είναι το άθλημα των "κακών" αλλά των ευαίσθητων και δυνατών, καθώς υπήρξε ο μόνος ερασιτέχνης Έλληνας που έφτασε στη δεύτερη θέση της παγκόσμιας κατάταξης και για να πετύχει το στόχο του χρησιμοποιεί ως αποδεικτικό μέσο την ίδια τη ζωή του.
Αν ήταν ταινία δε θα μπορούσε να μπει σε κατηγορία. Ίσως χαρακτηριζόταν κοινωνική, αστυνομική, θρίλερ, οικογενειακή, περιπέτεια, ερωτική...για έναν και μόνο λόγο, γιατί η ζωή είναι όλα αυτά μαζί. Κι η ζωή του Γιώργου Στεφανόπουλου τα έχει όλα αυτά στον υπέρτατο βαθμό.
Αυτό το βιβλίο σίγουρα δεν είναι αθλητικό και πιο συγκεκριμένα δεν είναι πυγμαχικό. Ο στόχος δεν ήταν τα κροσέ και τα άπερκατ ούτε τα νοκ-άουτ και τα σημεία, παρότι αναφέρονται μες στο βιβλίο περιστασιακά. Με τα στατιστικά στοιχεία των αγώνων ασχολήθηκαν - τότε που έπρεπε - οι εφημερίδες. Ο στόχος αυτού του βιβλίου είναι άλλος, να αποκαλυφθεί η αθέατη πλευρά του Πυγμάχου, το παρασκήνιο που τον ωθεί να μπει στο ρινγκ και να "ακροβατεί" ανάμεσα στον πόνο και την υπέρβαση


ISBN
978-960-93-2938-5
Publisher
iWrite Publications, Εκδόσεις Πηγή

ΔΙΑΝΟΜΗ- ΔΙΑΘΕΣΗ: ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ τηλ 210 3614652-3 ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 10
Μια Ζωή σαν Ring

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου