Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Έρευνα: Οι σοβαροί άντρες και οι χαμογελαστές γυναίκες θεωρούνται σέξι

Άντρες, θέλετε να δείχνετε σέξι για να κερδίσετε το κορίτσι; Μη χαμογελάτε πολύ. Δείξτε συλλογισμένοι ή δείξτε λίγη ντροπή.
Γυναίκες, αγνοήστε τα παραπάνω.
Οι γυναίκες βρίσκουν τους χαρούμενους άντρες λιγότερο ελκυστικούς σε σχέση με αυτούς που δείχνουν περηφάνια ή ότι έκαναν κάτι κακό και το ξέρουν, σύμφωνα με Καναδούς ερευνητές. Η έρευνα που δημοσιεύτηκε πριν δύο εβδομάδες στον περιοδικό Emotion του American Psychological Association έδειξε φωτογραφίες του αντίθετου φύλου σε άντρες και γυναίκες. Οι συμμετέχοντες ρωτήθηκαν για τις αρχικές τους αντιδράσεις σχετικά με το πόσο ελκυστικό ήταν το άτομο στη φωτογραφία, ανάλογα με την έκφραση που έβλεπαν. “Οι άντρες που χαμογελούσαν θεωρήθηκαν σχετικά μη-ελκυστικοί από τις γυναίκες”, δήλωσε η Jessica Tracy, επικεφαλής της έρευνας και καθηγήτρια ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολούμπια. “Άρα, στο βαθμό που οι άντρες θεωρούν ότι το να χαμογελάνε είναι καλό για να τους βρουν ελκυστικούς, τα ευρήματά μας δείχνουν ότι δεν ισχύει”, είπε η Tracy.
Η αντίδραση των αντρών ήταν η αντίθετη. “Οι γυναίκες που χαμογελούν είναι σίγουρα πολύ ελκυστικές. Αυτή ήταν μακράν η πιο ελκυστική έκφραση που είχαν οι γυναίκες”, δήλωσε η Tracy σε συνέντευξη. Οι ερευνητές παραδέχονται ότι δεν γνωρίζουν γιατί τα δύο φύλα αντέδρασαν τόσο διαφορετικά στα χαμόγελα. Σε έναν άντρα, ένα μεγάλο χαμόγελο μπορεί να τον κάνει να φαίνεται υπερβολικά θηλυκός ή πιο απελπισμένο για σεξ.
Η έρευνα υποκινεί και την θεωρία ότι οι γυναίκες έλκονται από “κακά παιδιά”. “Οι γυναίκες έλκονται από τα κακά παιδιά, σαν τον James Dean και τον Edward τον βρικόλακα. Τους άντρες που έχουν ψεγάδια, αλλά το ξέρουν και βασανίζονται από αυτά”, είπε η Tracy. Ένα λίγο χαμηλωμένο βλέμμα ντροπής, επίσης, είναι μία καθησυχαστική έκφραση που δείχνει την ανάγκη συμπόνιας. Και οι άντρες βρήκαν ελκυστικές τις γυναίκες των οποίων οι εκφράσεις και η γλώσσα του σώματός τους υποδείκνυαν ντροπή.
Οι ερευνητές τονίζουν ότι μελέτησαν μόνο τις αρχικές αντιδράσεις σχετικά με την ελκυστικότητα και δεν προτείνουν στους άντρες να υιοθετήσουν πολιτική μη-χαμόγελου για μία μακρόχρονη σχέση. “Όταν οι άνθρωποι θέλουν μακροχρόνια σχέση, λαμβάνουν πολλά περισσότερα υπόψη από την ελκυστικότητα. Το πόσο καλό είναι ένα άτομο, παίζει σημαντικό ρόλο. Άρα δεν λέμε να μην είστε συμπαθητικός τύπος”, δήλωσε η Tracy.

Πηγές: reuters.com
Emotion, online May 24, 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου