Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2011

Μικρή αύξηση του κινδύνου εγκεφαλικού από τα συμπληρώματα βιταμίνης E

 


Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο Τα άτομα που παίρνουν συστηματικά μεγάλες δόσεις βιταμίνης Ε πρέπει να είναι ενήμεροι ότι ίσως διατρέχουν ελαφρώς αυξημένο κίνδυνο αιμορραγικού εγκεφαλικού επεισοδίου, ανακοίνωσε...Τα άτομα που παίρνουν συστηματικά μεγάλες δόσεις βιταμίνης Ε πρέπει να είναι ενήμεροι ότι ίσως διατρέχουν ελαφρώς αυξημένο κίνδυνο αιμορραγικού εγκεφαλικού επεισοδίου, ανακοίνωσε την Παρασκευή διεθνής ερευνητική ομάδα.
Η τελευταία μελέτη, που δημοσιεύεται στο British Medical Journal, έρχεται να προστεθεί σε προηγούμενες μεγάλες έρευνες, οι οποίες είχαν δείξει ότι τα συμπληρώματα βιταμίνης C δεν προστατεύoυν ούτε από τα εγκεφαλικά ούτε από τις καρδιοπάθειες.

«Τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι η χρήση βιταμίνης Ε δεν είναι τόσο ασφαλής όσο πιστεύαμε» δήλωσε στο Reuters ο Μάρκους Σουρκς του αμερικανικού νοσοκομείου Brigham and Women’s, επικεφαλής της έρευνας.
Η μελέτη, μια μετα-ανάλυση των αποτελεσμάτων εννέα επιμέρους ερευνών, έδειξε ότι η λήψη βιταμίνης Ε αυξάνει κατά 22% τον κίνδυνο αιμορραγίας στον εγκέφαλο.
in.gr – Μικρή αύξηση του κινδύνου εγκεφαλικού από τα συμπληρώματα βιταμίνης E – Ειδήσεις –

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου