Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Δυσκολότερες οι προκρίσεις για το Olympia από το 2012



Όπως εδώ και κάποιες μέρες έχουμε προαναγγείλει, οι πληροφορίες που είχαν κυκλοφορήσει επιβεβαιώθηκαν και από τα επίσημα χείλη της Betty Pariso, βετεράνου αθλήτριας του γυναικείου bodybuilding και νυν εκπροσώπου των γυναικών αθλητριών στην IFBB.




Η είδηση πρωτοκυκλοφόρησε κατά τη διάρκεια του Olympia Weekend στις 16/9 από τον Aaron Singerman του RX Muscle και εκεί αναφερόταν ότι συναντήσεις παραγόντων της IFBB οδήγησαν στην ψήφιση σημαντικών αλλαγών στον τρόπο με τον οποίο δίνονται οι προκρίσεις για το Olympia Weekend. Οι ακριβείς αλλαγές ανακοινώθηκαν πλέον και επίσημα από την Betty Pariso και έχουν ως εξής:
Προκριματικές θέσεις κατάταξης για το επόμενο Olympia:
  • Olympia: (4) Οι τέσσερις πρώτες θέσεις κερδίζουν πρόκριση
  • Arnold Classic: (3) Οι τρεις πρώτες θέσεις κερδίζουν πρόκριση
  • New York Pro: (2) Οι δύο πρώτες θέσεις κερδίζουν πρόκριση
  • Υπόλοιποι αγώνες: (1) Μόνο ο νικητής/νικήτρια κερδίζει πρόκριση
Λόγοι αλλαγών:
  • To Olympia θα αναβαθμιστεί εάν αγωνίζονται οι περίπου 12 (αντί για ~30) καλύτεροι αθλητές/αθλήτριες. Ο κόσμος πληρώνει για να βλέπει τους καλύτερους των καλυτέρων.
  • Έτσι ώστε όλοι οι αγώνες εκτός του Arnold και του Olympia να έχουν την ευκαιρία να συμπεριλαμβάνουν top competitors στο lineup τους.
  • Οικονομικοί – η κάλυψη των εξόδων τόσο μεγάλου αριθμού αθλητών έχει αρχίσει να προκαλεί προβλήματα στον προϋπολογισμό της IFBB.
Στην αρχική ανακοίνωση μάλιστα, υπήρχαν μόλις 3 θέσεις από το Olympia και 1 από το NY Pro.
Δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο από πότε ακριβώς θα τεθεί σε ισχύ ο νέος κανονισμός και τι θα γίνει με τις μέχρι τώρα προκρίσεις (6 από το φετινό Olympia, 3 από το Sheru Classic και 3 από το Arnold Europe) οι οποίες είναι θεωρητικά επίσημες σύμφωνα με το παλιό πρόγραμμα.
Σε κάθε περίπτωση, τα πράγματα θα δυσκολέψουν πάρα πολύ για πολλούς αθλητές, και ίσως αυτό απομακρύνει την ευκαιρία κάποιου αθλητή να συμμετάσχει στο Olympia.
Ακολουθεί η ανακοίνωση της Betty Pariso (η οποία απευθύνεται μεν σε αθλήτριες, αλλά αφορά όλες τις κατηγορίες, άνδρες/γυναίκες), όπου αναφέρεται επίσης ότι θα συνεχιστούν αγώνες γυναικείου bodybuilding κανονικά και μέσα στο 2012 λόγω αυξημένης συμμετοχής.
http://www.xbody.gr/2012-olympia-qualification-changes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου