Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Άλμα ζωής – Greece Race for the Cure 2011

Για 3η συνεχόμενη χρονιά έλαβε χώρα με επιτυχία ο αγώνας δρόμου ενάντια στον καρκίνο του μαστού, Greece Race for the Cure 2011 το πρωί της Κυριακής 02/10.O Αγώνας Race for the Cure® είναι η μεγαλύτερη παγκόσμια πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού. Διοργανώθηκε για 1η φορά πριν από 28 χρόνια, στο Ντάλας του Τέξας Αμερικής, από την Nancy Brinker, ιδρύτρια της οργάνωσης Susan G. Komen for the Cure®. Από τον 1ο Αγώνα, που συγκέντρωσε μόλις 800 συμμετέχοντες, το Race for the Cure® έχει γίνει θεσμός και διοργανώνεται πλέον σε περισσότερες από 140 πόλεις παγκοσμίως συγκεντρώνοντας συνολικά πάνω από 1.6 εκατομμύρια συμμετέχοντες.

Ο Αγώνας Greece Race for the Cure®, διοργανώνεται για 3η χρονιά από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Άλμα Ζωής» σε συνεργασία με την Susan G. Komen for the Cure®, την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011, στο Ζάππειο. Στον 1ο αλλά και στον 2ο Αγώνα Greece Race for the Cure® συμμετείχαν 5.000 και 8.000 άτομα αντίστοιχα!
Οι οικονομικοί πόροι που συγκεντρώθηκαν από τον 1ο Αγώνα Greece Race for the Cure® 2009 διατέθηκαν σε ένα πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα Πρόγραμμα «Γενετικής Συμβουλευτικής και Ανάλυσης» που έγινε σε συνεργασία με το ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος. Το Πρόγραμμα ολοκληρώθηκε στις 28 Ιανουαρίου 2011.
Ο 2ος Αγώνας Greece Race for the Cure® 2010 χρηματοδότησε ένα Πρόγραμμα Ευαισθητοποίησης – Έγκαιρης Διάγνωσης καρκίνου του μαστού σε νέες γυναίκες, ηλικίας 20 – 39 ετών, το οποίο υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία Μαστού (ΕΧΕΜ) από 23 Μαΐου έως 10 Ιουνίου 2011.
Φέτος, πάνω από 1,6 εκατομμύριο άντρες και γυναίκες κάθε ηλικίας, σε περισσότερες από 140 πόλεις του κόσμου, θα δώσουν με τη συμμετοχή τους στον Αγώνα, μια κοινή υπόσχεση: Ο καρκίνος του μαστού μπορεί να νικηθεί!
Η αφίσα του αγώνα:

Ο αγώνας έχει αφετηρία τον προαύλιο χώρο του Ζαππείου Μεγάρου, και ξεκινάει την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011, στις 11:00. Μπορεί κανείς να συμμετάσχει είτε στον Αγώνα των 4 χιλιομέτρων είτε στον περίπατο των 2 χιλιομέτρων, οι οποίοι θα έχουν κοινό σημείο έναρξης με διαφορά μερικών λεπτών:

Η συμμετοχή στον αγώνα κοστίζει 5€. Γίνεται μέσω ιστοσελίδας, στα γραφεία του Συλλόγου και σε επιλεγμένα σημεία στην πόλη. Με τα χρήματα αυτά, οι συμμετέχοντες παίρνουν λευκό μπλουζάκι και καπελάκι. Όσες γυναίκες είναι survivors από τον καρκίνο του μαστού φορούν ροζ μπλουζάκι (εφόσον το επιθυμούν).
Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη σελίδα: http://www.almazois.gr/race2011.
Επίσημη ιστοσελίδα στο facebook: http://www.facebook.com/almazois
Επίσημο twitter: http://twitter.com/AlmaZois

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου