Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

απο:http://www.facebook.com/#!/tuina.kalamata?sk=info

Το “Tuina” κινέζικο θεραπευτικό κέντρο είναι ένα πρότυπο επαγγελματικό και αξιόπιστο Kινέζικο Θεραπευτικό Κέντρο το οποίο ειδικεύετε στην κινέζικη παραδοσιακή ιατρική. Η Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική δεν είναι κάτι νέο , εφαρμόζονται δε εδώ και περισσότερο από 3,000 χρόνια αναπτύσσοντας έναν μεγάλο αριθμό θεραπευτικών μεθόδων όπως το Τουινα ( κινέζικη χειροπρακτική ), Βελονισμό, Μοξοθεραπεία, ρεφλεξολογία, βεντούζες ,βοτανολογία κ.τ.λ


Το Τουΐνα (χειροπρακτική) είναι από τα αρχαιότερα και το πλουσιότερο σε τεχνικές μέθοδος χειροπρακτικης.
Αποτελεί βασικό κλάδο της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής, προϋπήρχε μάλιστα του βελονισμού.
Tuina, σημαίνει “σπρώχνοντας και τραβώντας”. Η παραδοσιακή Κινέζικη χειροπρακτική είναι αναπόσπαστο κομμάτι της παραδοσιακής ιατρικής (TCM) της Κίνας, όπου χρησιμοποιείται εδώ και τουλάχιστον τρεις χιλιετίες. Το πιο αρχαίο κείμενο πάνω στη θεραπεία tuina στην Κίνα, βρέθηκε στα "Κλασικά κείμενα του Κίτρινου Αυτοκράτορα", ιατρική πραγματεία που εκδόθηκε τον 5ο αιώνα π.Χ.
To Tuina εκμεταλλεύεται ποικιλία τεχνικών μάλαξης και πίεσης των μαλακών ιστών και βελονιστικών σημείων καθώς και χειρισμούς για την ευθυγράμμιση του μυοσκελετικού συστήματος.

Oταν γίνεται συστηματικά, το Tuina, βοηθάει στη θεραπεία ασθενειών, όπως προβλήματα νευρικού και μυϊκού συστήματος, κυκλοφορικού και πεπτικού συστήματος, ισχιαλγία, αυχενικό, οσφυαλγία, αρθρίτιδες, αϋπνίες, πονοκέφαλοι, πίεση, άγχος, αδυνάτισμα κ.λπ..


Μόξα - Θεραπεία µε καύση της Μόξας

Η Μοξαθεραπεία στην Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική, εφαρμόζονται δε εδώ και περισσότερο από 3,000 χρόνια.
Η μοξοθεραπεία είναι μία θεραπεία με εφαρμογή θερμότητας σε ειδικά σημεία και περιοχές του σώματος. Η θερμότητα παράγεται από βότανα που καίγονται. Το βασικό βότανο που χρησιμοποιείται είναι η αψιθιά (Artemisia Vulgaris) το οποίο αναμειγνύεται πολλές φορές με διάφορα άλλα βότανα, χρησιμοποιείται σαν μέθοδος θεραπείας, για πρόληψη διαφόρων ασθενειών, αναλγησία χρόνιων μυοσκελετικών προβλημάτων και τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος.


Ρεφλεξολογία

Η ρεφλεξολογία είναι μια μέθοδος εναλλακτικής ιατρικής που στηρίζεται στην εφαρμογή ειδικών πιέσεων και μαλάξεων στο πέλμα και την ράχη των ποδιών. Επειδή στο πέλμα υπάρχουν 7.200 νευρικές απολήξεις, αυτές οι εξειδικευμένες πιέσεις προκαλούν ένα «αντανακλαστικό» ερέθισμα σε καθένα σημείο και ζωτικό όργανο του σώματος ξεχωριστά, με αποτέλεσμα την διέγερση του νευρικού και του αμυντικού συστήματος του οργανισμού αν στην περίπτωση του ασθενή δεν είναι εφικτό να γίνει εφαρμογή στα πόδια γίνεται στα χέρια.
Ευεργετικά αποτελέσματα έχει σε:
•πονοκέφαλο
•διαταραχές ύπνου
•αδυνάτισμα
•ημικρανίες
•διαταραχές νευρικού συστήματος
•αθλητικές κακώσεις
•ορμονικές διαταραχές
•γυναικολογικές διαταραχές
•άσθμα
•νευραλγίες
•πόνους γαστρεντερικού δυσκοιλιότητα
•πόνους μέσης
•ισχιαλγία
•μυοσκελετικά προβλήματα
•κατακράτηση υγρών
•ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα ώστε ο οργανισμός να έχει καλή άμυνα.
•καθώς και ένα μεγάλο αριθμό αιτιών που μας δημιουργούν δυσφορία


Αθλητικό Μασάζ

Το αθλητικό μασάζ γίνεται για να βοηθήσει τον αθλητή να επανέλθει σε μια καλή σωματική κατάσταση ύστερα από μία ή πολλές κουραστικές προπονήσεις οι τραυματισμούς.
Είναι ένα είδος θεραπείας που βοηθάει τον αθλητή ν’ ανακουφιστεί από το στρες και την ένταση που δημιουργείται στους ιστούς του σώματος, κατά τη διάρκεια μιας φυσικής άσκησης.

Τα στρώματα μυϊκών ιστών μαλάζονται χρησιμοποιώντας ποικιλία τεχνικών, που σκοπό έχουν να αποβάλουν το γαλακτικό οξύ που έχει συσσωρευτεί και να θεραπεύσουν τραυματισμούς μαλακών μορίων.

Το αθλητικό μασάζ δεν περιορίζεται μόνο στην πρόληψη και στη θεραπεία των αθλητικών κακώσεων, αλλά μπορεί να βοηθήσει και στην προετοιμασία του αθλητή για τους επόμενους αγώνες, βοηθώντας να κρατήσει το μυϊκό του σύστημα σε πολύ καλή κατάσταση και να φτάσει στο μάξιμουμ της απόδοσης του.


Θεραπεία με παραδοσιακές Βεντούζες:


Οι βεντούζες είναι ένα χρήσιμο είδος θεραπείας, χρησιμοποιώντας ως εργαλεία μικρά γυάλινα βαζάκια, με θέρμανση για την εξάλειψη του αέρα για να δημιουργήσει αρνητική πίεση, ώστε να αφήσει της βεντούζες να κολλήσουν στενά με τα συγκεκριμένα μέρη του ανθρώπινου σώματος, Τονώνει το περιφερικό νευρικό σύστημα, επαναφέρει την ελεύθερη ροή αίματος και ενέργειας στους μύες και στο δέρμα απομακρύνοντας το κρύο και τους μυϊκούς πόνους και λύνει συμφύσεις στον συνδετικό ιστό και στους μαλακούς ιστούς του σώματος.


Μασάζ με Βεντούζες:

Στην συγκεκριμένη μέθοδο χρησιμοποιούμε της παραδοσιακές γυάλινες βεντούζες αφού αλείψουμε το σώμα με λάδι και με ειδικές τεχνικές κινούμε της βεντούζες στα μέρη του σώματος όπου υπάρχει ανάγκη, με τον τρόπο αυτό έχουμε τα ιδία αποτελέσματα όπως με της σταθερές βεντούζες απολαμβάνοντας συγχρόνως ένα έντονο μασάζ το όποιο είναι επίσης αποτελεσματικό στην αγωγή κατά της κυτταρίτιδας.


Φυσικό lifting με μασάζ προσώπου :

Tο πρόσωπο με τον καιρό χάνει την ελαστικότητά του. Ρυτίδες, «κρέμασμα» και σακούλες είναι μόνο μερικά από τα δεινά του στρες, αλλά και του χρόνου στο δέρμα μας. Το lifting με μασάζ προσώπου δρα σαν ένα φυσιολογικό lifting, καθώς οι τεχνικές του είναι σχεδιασμένες ώστε να ανασηκώνουν και να αναζωογονούν κάθε σημείο του. Δουλεύοντας απαλά με τα δάχτυλα όλες τις στιβάδες των μυών και περιτονιών του προσώπου, οι ρυτίδες λειαίνουν, οι λεπτές γραμμές εξαφανίζονται, η ελαστικότητα επανέρχεται, η μυϊκή ένταση απελευθερώνεται και αποκαθίσταται ο καλός μυϊκός τόνος. Έτσι, το πρόσωπο αποκτά και πάλι το φυσικό σχήμα του, ενώ βελτιώνεται η μικροκυκλοφορία, βοηθώντας έτσι τη μεταφορά νερού, οξυγόνου και θρεπτικών ουσιών στα κύτταρα. Ταυτόχρονα, απομακρύνονται οι τοξίνες που έχουν συσσωρευτεί στους υποδόριους ιστούς και την επιδερμίδα. Το σίγουρο είναι πως από την πρώτη μόλις συνεδρία θα νιώσετε μια αίσθηση ξεκούρασης και ευεξίας, σαν να έχετε μόλις ξυπνήσει από βαθύ ύπνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου