Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

NINJUTSU - Παραδοσιακή Αυτοάμυνα των Samurai & Ninja

ΤΟ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ BUJINKAN DOJO©
NINJUTSU
ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ - ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΙΑΠΩΝΙΚΕΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ
Για μαθήτριες και μαθητές όλων των ηλικιών - Εγγραφές όλο το χρόνο
Στις μοναδικές εγκαταστάσεις του ιστορικού Βυζαντινού Αθλητικού Ομίλου [BAO]

Το Παραδοσιακό Ninjutsu αποτελεί τη μήτρα των ιαπωνικών πολεμικών τεχνών. Πρόκειται για ένα σύνολο από πραγματικές πολεμικές παραδόσεις, με ιστορική παρουσία 9 αιώνων. Η διδακτέα ύλη περιλαμβάνει την πιο εξελιγμένη μεθοδολογία στη μάχη σώμα με σώμα, με σκοπό τη διατήρηση της ακεραιότητας και της ζωής. Η βαθύτερη ουσία του βρίσκεται στην εμπέδωση του πολιτισμού, στη διατήρηση της ζωής και της αξιοπρέπειας του αντιπάλου και στην καλλιέργεια μιας συνείδησης ειρηνικής, στωικής και γεμάτης με φιλανθρωπία.
Η καθημερινή εξάσκηση ισορροπεί ανάμεσα στην φυσική αγωγή, τη μαχητική ανάπτυξη και την φιλοσοφική εμβάθυνση στον όμορφο κόσμο των τεχνών και του παραδοσιακού ιαπωνικού πολιτισμού. Οι μαθήτριες και μαθητές μας είναι άνθρωποι με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την αισθητική, τις παραστατικές τέχνες, την ιαπωνική γλώσσα, φιλολογία και ιστορία, καθώς και την ιδιαίτερη ένταση της εξάσκησης σε μια αυτοάμυνα που έλκει την καταγωγή της από τα παλιά και διδάσκεται απαράλλακτη, όπως ακριβώς γίνεται εδώ και αιώνες στην Ιαπωνία των bushi, samurai και ninja.
Στην καθημερινή εκπαίδευση λαμβάνεται κάθε δυνατή μέριμνα για την αποφυγή τραυματισμών. Όμως, κάτι τέτοιο δεν είναι αρκετό. Ο κύριος σκοπός της εμβάθυνσης στην πολιτική και επαγγελματική αυτοάμυνα είναι η εμπέδωση ενός τρόπου ζωής, που να σέβεται ακόμα και αυτή την ίδια την ύπαρξη του αντιπάλου. Ο υπέρτερος μαχητικός τρόπος επιτρέπει στον αντίπαλο να ζει, να διατηρεί την ακεραιότητα και την αξιοπρέπειά του. Κατά τη μητέρα όλων των μαχών, αυτή είναι η πραγματική νίκη.
Με ασύγκριτα δοκιμασμένη και ποιοτική μεθοδολογία, που πηγάζει από το μοναδικό έγκυρο παγκόσμιο οργανισμό “Bujinkan” [Japan] και υπό την αιγίδα του εδώ επίσημα διαπιστευμένου τμήματός του, του Ελληνικού Bujinkan Dojo, οι μαθητές και μαθήτριές μας εκπαιδεύονται στις παραδοσιακές ιαπωνικές πολεμικές τέχνες, με έμφαση στην αυτοάμυνα, την προσωπική και συλλογική ανάπτυξη, την αισθητική καλλιέργεια και την γνωριμία με τους θησαυρούς του ιαπωνικού πολιτισμού.
Πρόγραμμα Μαθημάτων:
Δευτέρα – Τετάρτη – Πέμπτη στις 21:00
Έφορος Τμήματος: Dr. Ιωάννης Νασιούλας, PhD
Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου
Αρχηγός του Ελληνικού Bujinkan Dojo
+30 6972778334

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου