Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Ανάκληση προϊόντος Τσάι με Λεμόνι λόγω μούχλας


Ανάκληση από τον ΕΦΕΤ παρτίδας τσαγιού με λεμόνι από το Carrefour λόγω ευρωτίασης (μούχλας). Η ανακοίνωση:
Ο Ε.Φ.Ε.Τ., και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας, διαπίστωσε την ύπαρξη ευρωτίασης (μούχλα) σε κλειστή συσκευασία μη ανθρακούχου ποτού ύστερα από μακροσκοπικό έλεγχο.
Πρόκειται για το προϊόν με την εμπορική επωνυμία «Τσάι με Λεμόνι, Μη ανθρακούχο αναψυκτικό Carrefour», προέλευσης Βουλγαρίας, σε συσκευασία των 500ml, με ημερομηνία λήξης 16/12/2011, αριθμό παρτίδας 02:36S/LOT0531 και γραμμωτό κώδικα (barcode) 5204239278895, το οποίο διακινείται από την εταιρεία «Carrefour-Μαρινόπουλος Α.Ε.».
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση της συγκεκριμένης παρτίδας από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Από πλευράς της εταιρείας, έχουν ήδη δρομολογηθεί οι σχετικές διαδικασίες ανάκλησης / απόσυρσης.
Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν στην κατοχή τους το κάτωθι εικονιζόμενο προϊόν, να μην το καταναλώσουν.
Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Ε.Φ.Ε.Τ. Γιάννης Μίχας επεσήμανε ότι :
“Οι καταγγελίες των πολιτών, όπως η συγκεκριμένη που οδήγησε στην απόσυρση του εν λόγω προϊόντος από την αγορά, υποβοηθούν το έργο των ελεγκτών μας και συμβάλλουν στην ακόμη πιο αποτελεσματική και αποδοτική θωράκιση της δημόσιας υγείας. Για τον λόγο αυτό καλούμε τους συμπολίτες μας καταναλωτές να μην διστάζουν να επικοινωνούν με τις υπηρεσίες μας, με όποιο τρόπο τους είναι πιο πρόσφορος, στις περιπτώσεις που διαπιστώνουν ότι τα τρόφιμα που έχουν αγοράσει είναι αλλοιωμένα και προβληματικά.
Για τη διευκόλυνση των καταναλωτών έχει ήδη δρομολογηθεί η λειτουργία 5ψήφιας τηλεφωνικής γραμμής ενημέρωσης και καταγγελιών, η οποία θα λειτουργήσει έως το τέλος του χρόνου”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου