Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2011

Μπουκουβάλα: «Στόχος το Λονδίνο»


Μπουκουβάλα: «Στόχος το Λονδίνο» (Photo: Action Images)

Την ελπίδα να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου εξέφρασε η Ιουλιέτα Μπουκουβάλα, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. «Προπονούμαι τέσσερις με έξι ώρες την ημέρα και δουλεύω αρκετά για να πετύχω τους στόχους μου», τόνισε η ελληνίδα αθλήτρια του Τζούντο που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Grand Prix του Άμστερνταμ. «Όταν σταματήσω να αγωνίζομαι πάλι με το Τζούντο θέλω να δουλέψω με μικρά παιδιά», πρόσθεσε.

Αναλυτικά όσα δήλωσε η Ιουλιέτα Μπουκουβάλα στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6

Για την επιτυχία της

«Με το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησα στο Άμστερνταμ, πήρα 200 βαθμούς και ανέβηκα στην rank list. Πρέπει να είσαι μέσα στους 14 καλύτερους αθλητές του αθλήματος για να πάρεις την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτή τη στιγμή πρέπει να είμαι στην 13η θέση. Έχει συνέχεια αγώνες.

Κάθε σαββατοκύριακο έχει αγώνες, όμως επιλέγουμε – λόγω της οικονομικής κρίσης - κάποιους αγώνες που να μπορώ να πάρω πολλούς βαθμούς. Προπονούμαι τέσσερις με έξι ώρες την ημέρα και δουλεύω αρκετά για να πετύχω τους στόχους μου. Όταν σταματήσω να αγωνίζομαι πάλι με το Τζούντο θέλω να δουλέψω με μικρά παιδιά και να τους μάθω όσο πράγματα μπορώ για το άθλημα
».

Για τις δυσκολίες του αθλήματος

«Νιώθω περήφανη που αγωνίζομαι για την Ελλάδα ως αθλήτρια του Τζόντο. Μας δίνει ιδιαίτερη χαρά όταν τα τηλεοπτικά μέσα ασχολούνται γενικά με το άθλημα, όχι προσωπικά με εμένα. Για λόγους προετοιμασίας βρίσκομαι στην Αθήνα. Το τελευταίο χρόνο έχω μετακομίσει μόνιμα στην Αθήνα για να δουλέψω καλύτερα εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.

Και για θέμα μετακίνησης είναι δύσκολο να κάνω ένα ταξίδι από τα Γιάννενα στην Αθήνα και από εκεί για το εξωτερικό. Η ζωή του αθλητή είναι από την αρχή δύσκολη και όταν το επιλέγεις σημαίνει ότι σου αρέσει. Μου αρέσει πολύ το άθλημα και δεν μπορώ να ζήσω χωρίς αυτό. Όταν ήμουν μικρή πήγαν οι γονείς μου να κάνω μία άλλη πολεμική τέχνη, τα καλοκαίρια έλειπε ο δάσκαλος του άλλου αθλήματος και έτσι προέκυψε το τζούντο…
».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου