Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Καταναλώστε βρώμη...

Βρώμη, το δημητριακό που αγαπούν οι διαιτολόγοι.
Όταν κάποιος επισκέπτεται έναν διαιτολόγο, του προτείνεται... για το πρωινό του γεύμα, τα δημητριακά βρώμης.
Καταναλώστε βρώμη... Μια και μόνο μερίδα βρώμης, μπορεί να καλύψει το 20% των ημερήσιων αναγκών μας σε φυτικές ίνες. Η βρώμη, είναι δημητριακό που κατεβάζει τα επίπεδα της LDL (κακής χοληστερίνης), στο αίμα μας. Το δημητριακό βρώμη, περιέχει μια πληθώρα βιταμινών του συμπλέγματος Β, ιχνοστοιχεία, μεταλλικά στοιχεία αλλά κυρίως περιέχει τις τόσο απαραίτητες φυτικές ίνες(β-γλυκάνες), που βοηθούν τόσο το πεπτικό, όσο και το καρδιαγγειακό σας σύστημα.

Γι αυτό το λόγο, λατρεύεται από τους διαιτολόγους. Εκτός των άλλων, είναι πολύ εύπεπτη και χρησιμοποιείται ευρέως από διάφορες κατηγορίες ατόμων, όπως από τα δυσανεκτικά στη γλουτένη άτομα. Δηλ. τα άτομα με κοιλιοκάκη, οι οποίοι και δεν μπορούν να μεταβολίσουν μια ομάδα πρωτεϊνών, η οποία συναντάται στα σιτηρά, (που ονομάζονται προλαμίνες) ή πιο συνηθισμένη λοιπόν προλαμίνη, είναι η γλουτένη.
Πως συναντάται και πως τρώγεται:
Τη βρίσκουμε σε διάφορες μορφές. Συνήθως υπάρχει το αλεύρι βρώμης, μετά από την άλεση του καρπού, που τρώγεται με διάφορους τρόπους, όπως ενισχυτικό για άλευρα, σαν πρώτο ή δεύτερο συστατικό σε κουλουράκια- ψωμιά- γλυκά. Η βρώμη τρώγεται σαν χυλός, με γάλα ή γιαούρτι, καταναλώνεται και σκέτη σαν χυλός βρασμένος σε νερό. Την βρίσκουμε ως πλιγούρι, μετά από τον τεμαχισμό του καρπού. Χρησιμοποιείται ακόμα και για την Παρασκευή μπύρας. Υπάρχουν ακόμα και ψωμιά βρώμης, ή τα πολύ νόστιμα και απολαυστικά μπισκότα βρώμης. Η βρώμη, είναι το μεγάλο μυστικό για να κάνετε μαλακά και αφράτα μπιφτέκια. Αντικαταστήστε το ψωμί ή την φρυγανιά που περιέχουν τα μπιφτέκια σας, με βρώμη. Το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει!. Άλλωστε η βρώμη είναι ένα τόσο αγνό προϊόν, που δεν μπορεί να συγκριθεί με κανένα δημητριακό που κυκλοφορεί, αφού όλα πλέον, είναι επεξεργασμένα, άρα και έχει τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου