Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2011

Αναλύουμε το Ελληνικό σύστημα αυτοάμυνας DRSC

Ευχαριστούμε θερμά τον ιδρυτή του sυστήματος κύριο Ευθύμιο Τουρτίδη για τις πληροφορίες πουμας παραχώρησε.
www.drcs.gr
CIVILIAN TRAININGΓνωρίστε ένα από τα πιο αποτελεσματικά σύστηματα αυτοάμυνας, που δημιουργήθηκε μέσα από την εμπειρία στην αυτοάμυνα και τις πολεμικές τέχνες, μέσα από τον χώρο των Στρατιωτικών Υπηρεσιών και των Υπηρεσιών Ασφαλείας και χρησιμοποιείται από το Λιμενικό Σώμα, στελέχη της Αστυνομίας και του Στρατού αλλά και από πολίτες. Γίνετε μέλος της οικογένειά μας και δώστε στον εαυτό σας την ευκαιρία να μάθετε πραγματικά πώς να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας, την οικογένειά σας και τους άλλους. Δώστε στον εαυτό σας την ευκαιρία να εκπαιδεύθείτε κάτω από στρεσογόνες καταστάσεις με πραγματικά αποτελέσματα. Στόχος μας δεν είναι να σας κάνουμε έναν αθλητή μαχητικών αθλημάτων, αλλά ένα άτομο που ξέρει πώς να είναι υπεύθυνος για την ασφάλεια του.
D.R.C.S. Ανάλυση Συστήματος

Όταν δημιουργήθηκε το D.R.C.S., βασικός σκοπός ήταν ότι αυτό το σύστημα αυτοάμυνας να είναι κάτι απλό τόσο για τους εκπαιδευόμενους όσο και για τους εκπαιδευτές. Απλές κινήσεις, απλές τεχνικές προσαρμοσμένες στον κάθε σωματότυπο και σε κάθε απαίτηση. Είναι εύκολο και γρήγορο στην εκμάθηση και κατανόηση.
Το D.R.C.S. εκτός από ιδανικό σύστημα αυτοάμυνας για πολίτες (άνδρες – γυναίκες – παιδιά), είναι ένα εξαιρετικό σύστημα για τις Ένοπλες Δυνάμεις, Σώματα Ασφαλείς και Ιδιωτικές Υπηρεσίες Ασφαλείας.
Η εκπαίδευση βασίζεται στις ίδιες αρχές, όσον αφορά το B.I.C. (Basic Instructors Course) και αναλόγως την πιστοποίηση που επιθυμεί ο εκπαιδευόμενος μπορεί να συνεχίσει την εκπαίδευση του σύμφωνα με το είδος της εκπαίδευσης που επιθυμεί να διδάσκει.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΟΙ: Όλοι μπορούν να λάβουν μέρος στην εκπαίδευση ασχέτως ηλικίας και κοινωνικού υποβάθρου. Παιδιά, γυναίκες, άνδρες και μεγάλης ηλικίας έχοντας περάσει όλες τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και έχοντας κατανοήσει την επικινδυνότητα κάποιων τεχνικών κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ: Το B.I.C. (Basic Instructors Course), μπορούν να το παρακολουθήσουν όσοι επιθυμούν, αρκεί να έχουν μαθητεύσει το ελάχιστο ένα (01) έτος στο σύστημα D.R.C.S. ή δυόμισι (2,5) έτη σε κάποιο άλλο σύστημα αυτοάμυνας, πολεμική τέχνη ή μαχητικό άθλημα, προσκομίζοντας στο Αρχηγείο D.R.C.S. τα απαραίτητα έγγραφα.
IC’ - Instructor C’
Η κατηγορία IC’ αφορά τους Εκπαιδευτές που έχουν ολοκληρώσει το B.I.C. – Basic Instructors Course.
IB’ – Instructor B’
Η κατηγορία IB’ αφορά τους Εκπαιδευτές που έχουν ολοκληρώσει το B.I.C. – Basic Instructors Course και έχουν παρακολουθήσει την εκπαίδευση για μια πιστοποίηση (δικής τους επιλογής).
IA’ – Instructor A’
Η κατηγορία IA’ αφορά τους Εκπαιδευτές που έχουν ολοκληρώσει το B.I.C. – Basic Instructors Course έχουν παρακολουθήσει την εκπαίδευση για μια πιστοποίηση (δικής τους επιλογής), έχουν παρακολουθήσει όλες τις εκπαιδεύσεις και έχουν λάβει όλες τις πιστοποιήσεις του συγκεκριμένου τομέα.
Head Instructor
Η κατηγορία HEAD INSTRUCTOR αφορά τους Εκπαιδευτές οι οποίοι κατέχουν τον βαθμό του ΙΑ΄ το ελάχιστο πέντε (05) έτη και είναι υπεύθυνοι για τους εκπαιδευτές IC’, IB’ & IA’ του τομέα τους, στην ευρύτερη περιοχή της έδρας τους. Για παράδειγμα: Papadopoulos Pavlos Head Instructor for The Security Staff Training Sector in Thessaloniki.
Chief Instructor
Η κατηγορία Chief Instructor αφορά τους Εκπαιδευτές που διδάσκουν το D.R.C.S. το ελάχιστο πέντε (05) έτη και έχουν πιστοποίηση σε δύο (02) τομείς εκπαίδευσης, έχοντας ολοκληρώσει όχι μόνο τα Training Courses, αλλά και ολόκληρη την σειρά σεμιναρίων που αφορούν τους δύο τομείς εκπαίδευσης που έχουν επιλέξει και είναι υπεύθυνοι για τους Εκπαιδευτές IC', IB' & IA' στα Training Sectors που έχουν επιλέξει, για μεγάλες περιοχές εξάσκησης. Για παράδειγμα: Makrydimitris Konstantinos - Head Instructor for The Law Enforcement Training Sector in Central Greece.
Expert Instructor
Η κατηγορία EXPERT INSTRUCTOR αφορά τους Εκπαιδευτές οι οποίοι κατέχουν τον βαθμό του ΙΑ΄ το ελάχιστο δέκα (10) έτη, έχουν πιστοποίηση σε τέσσερεις (04) τομείς εκπαίδευσης έχοντας ολοκληρώσει όχι μόνο τα Training Courses, αλλά και ολόκληρη την σειρά σεμιναρίων που αφορούν τους τέσσερεις (04) τομείς εκπαίδευσης που έχει επιλέξει.
Director
Είναι ο Διευθυντής του Αρχηγείου D.R.C.S. και υπεύθυνος προώθησης του συστήματος. Την θέση αυτή μπορεί να την κατέχει οποιοσδήποτε ασχέτου υπηρεσίας ως εκπαιδευτής στο σύστημα.
Master Instructor
Η κατηγορία Master Instructor αφορά τον αρχηγό του συστήματος.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Υπάρχουν τρία βασικά Επίπεδα εκπαιδευτή: IC’ , IB’ & IA’ . Εάν κάποια εκπαίδευση είναι βασική και σε κάποιον άλλο τομέα, δεν είναι απαραίτητη η παρακολούθηση της για δεύτερη φορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου