Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Απολύθηκε ο «Rumble»


Απολύθηκε ο «Rumble»

Λίγα λεπτά ύστερα από το τέλος του UFC 142, o Anthony Johnson αποδεσμεύτηκε από το UFC, αφού πρώτα διαπιστώθηκε πως παρουσιάστηκε υπέρβαρος στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις.
Στο μεταξύ, στο ίδιο το βραζιλιάνικο σόου, ο «Rumble» ηττήθηκε σχετικά... εύκολα από τον Vitor Belfort. Ωστόσο το αποτέλεσμα του αγώνα είχε ελάχιστη σημασία, αφού οι διοικούντες του UFC ενδέχεται να είχαν προαποφασίσει για την τύχη του.
Βρέθηκε πέντε κιλά βαρύτερος στα επίσημα weigh-ins, κάτι που θεωρήθηκε -σωστά- αντιεπαγγελματική κίνηση.
Παράλληλα το UFC πρότεινε ανοικτά στον Erick Silva να ασκήσει έφεση για το αποτέλεσμα του δικού του αγώνα. Ο Βραζιλιάνος μαχητής ηττήθηκε με DQ -λανθασμένα- από τον Carlo Prater, επειδή ο διαιτητής έκρινε βιαστικά πως χτύπησε τον αντίπαλό του στο πίσω μέρος του κεφαλιού.
Τα ριπλέι, όμως, απέδειξαν πως ο ρέφερι έκανε λάθος. Μάλιστα ο Mario Yamasaki διαπίστωσε άμεσα το σφάλμα του στις οθόνες του κλειστού του Ρίο Ντε Τζανέιρο, αλλά ομολόγησε ότι δεν μπορεί να αλλάξει την απόφασή του, αφού απαγορεύεται η χρήση βίντεο.
Η ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένης περίπτωσης είναι πως δεν υπάρχει αρμόδια αθλητική ομοσπονδία στην συγκεκριμένη χώρα της Νότιας Αμερικής, οπότε μία πιθανή έφεση του Silva θα εξεταστεί από το ίδιο το UFC. Προφανώς το αμερικανικό promotion θα ανατρέψει την απόφαση και θα δημιουργήσει νέα δεδομένα στην χρήση των ριπλέι στις μικτές πολεμικές τέχνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου