Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Nέο Οpel Astra OPC


Οpel,Astra,OPC
H Opel αποκάλυψε τις πρώτες φωτογραφίες της OPC έκδοσης του μικρομεσαίου μοντέλου της και ιδού το ταχύτερο Αstra όλων των εποχών! 
Ο δίλιτρος τούρμπο κινητήρας του που συνδυάζεται με κιβώτιο ταχυτήτων έξι σχέσεων αποδίδει 280 ίππους με 40,8 χλγμ. ροπής, το οποίο μεταφράζεται σε τελική ταχύτητα που ανέρχεται στα 250 χιλιόμετρα την ώρα. Το γρηγορότερο Αstra από καταβολής του μοντέλου θα είναι διαθέσιμο από το καλοκαίρι του 2012 και, προφανώς, η επίσημη παρουσίασή του στο κοινό του αυτοκινήτου θα πραγματοποιηθεί το Μάρτιο, στη διεθνή έκθεση της Γενεύης. 

 
Ακολουθώντας την παράδοση OPC, το αυτοκίνητο δοκιμάστηκε στα όριά του και εξελίχθηκε στο Northern Loop (Nordschleife) του Nurburgring στη Γερμανία. Είναι διαμορφωμένο κυρίως με έμφαση στις πλευρικές επιταχύνσεις και τις δυναμικές επιδόσεις. Η high tech εμπρός ανάρτηση, HiPerStrut (High Performance Strut) του Astra GTC αποτελεί μία ισχυρή βάση.

 
Επιπλέον του HiPerStrut, το OPC απολαμβάνει επίσης όλα τα πλεονεκτήματα του πλήρως προσαρμοζόμενου συστήματος FlexRide, που επιτρέπει στον οδηγό να αυξάνει την απόκριση του συστήματος διεύθυνσης και του πεντάλ γκαζιού. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω του μπουτόν Sport και OPC. Ωστόσο, το μοντέλο OPC κάνει ένα βήμα επιπλέον. Εφοδιάζεται με διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης στο εμπρός άξονα που προσφέρει μεγαλύτερη ευστάθεια και βελτιωμένη συμπεριφορά, για παράδειγμα διασφαλίζει καλύτερη πρόσφυση κατά την έξοδο από γρήγορες στροφές. Το σύστημα πέδησης φέρει την υπογραφή της Brembo.

    
 
Το σπορ ταμπεραμέντο του OPC ενισχύεται με ένα σετ ανάγλυφων εμπρός και πίσω προφυλακτήρων, πλαϊνών ποδιών, μιας αεροδυναμικής αεροτομής οροφής και δύο τραπεζοειδών απολήξεων εξαγωγής. Στο εσωτερικό, το μικρομεσαίο σπορ αυτοκίνητο έχει μπάκετ καθίσματα, επίπεδο στο κάτω τμήμα, δερμάτινο τιμόνι OPC και ειδικά όργανα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου