Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Ανθίζουν τα… ελληνικά «φυτώρια» της ξιφασκίας

Ανθίζουν τα… ελληνικά «φυτώρια» της ξιφασκίας
Το Σάββατο (21/04) και την Κυριακή (22/04) θα είναι από τα πιο δραστήρια διήμερα για τα... φυτώρια της ξιφασκίας.
Τα παιδιά ηλικίας 8-13 ετών τα οποία αντιπροσωπεύουν το... αύριο του αθλήματος θα λάβουν μέρος στους Περιφερειακοί αγώνες, με ανοικτή συμμετοχή στην Αθήνα (για τους συλλόγους του Κέντρου & των προαστίων) και τη Θεσσαλονίκη (για τη Βορ. Ελλάδα), ενώ παρόμοιοι αγώνες θα φιλοξενηθούν (28/04) και στα Χανιά για την περιφέρεια της Κρήτης, με φροντίδα του τοπικού συλλόγου.

Ειδικότερα, στο ΟΑΚΑ οι αγώνες περιλαμβάνουν και τα τρία όπλα.
Το Σάββατο (21/04) έχουμε τη σπάθη και το ξίφος μονομαχίας (Παμπαίδες/9.30 & 12.30 αντίστοιχα και Παγκορασίδες/1.30 και 3 το μεσημέρι για τα δύο όπλα).
Την Κυριακή (22/04) διεξάγεται το ξίφος ασκήσεως (αγόρια/9.30 το πρωί & κορίτσια 1.30 το μεσημέρι).
Στη Θεσσαλονίκη οι αγώνες Παμπαίδων/Παγκορασίδων διεξάγονται την Κυριακή το απόγευμα (22/4) σε αίθουσα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (Εγνατίας 156), με οργανωτική ευθύνη του Μ. Αλέξανδρου Θ/κης και αφορούν μόνο στο ξίφος ασκήσεως (αγόρια στις 5 και κορίτσια στις 6). Στον ίδιο σύλλογο ανήκει, επίσης, η πρωτοβουλία της διοργάνωσης (για πρώτη φορά) του «Κυπέλλου Μακεδονίας». Οι αγώνες διεξάγονται στην ίδια αίθουσα και αφορούν στο ξίφος ασκήσεως Ανδρών και Γυναικών (9.30 πρωί & 1.30 το μεσημέρι, αντίστοιχα).
Εύσημα για Δουβή στη Μόσχα: Tην αξιοπιστία που απολαμβάνει διεθνώς η ελληνική
διαιτησία στην ξιφασκία, ήρθε να ενισχύσει μία ακόμα επιτυχημένη παρουσία με πρωταγωνιστή αυτή τη φορά τον Ανδρέα Δουβή. Ο τελευταίος, στην παρθενική του συμμετοχή στο πρόσφατο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων & Νέων στη Μόσχα, άκουσε πολύ καλές κριτικές, που τον κατέταξαν, μάλιστα, μεταξύ των διακριθέντων της διοργάνωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου