Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Μελετά αλλαγή κατηγορίας ο Anderson Silva!

Μελετά αλλαγή κατηγορίας ο Anderson Silva!
Στα 37 του, ο Anderson Silva σκέφτεται μεταπήδηση στην κατηγορία των Welterweights και να αφήσει τον τίτλο του UFC Middleweight Champion!
O Anderson Silva (32-4) τρέχει σερί 16 νικών, εκ των οποίων οι δέκα ήταν για τον παραπάνω τίτλο! Έχει «σπάσει» ήδη τα περισσότερα σχετικά ρεκόρ και έχει εξασφαλίσει θέση στο πάνθεον των ΜΜΑ. Ωστόσο θέλει ένα ακόμα μεγάλο ματς στην καριέρα του και το μυαλό του περιφέρεται αποκλειστικά στον Georges St. Pierre (22-2).
Άλλωστε ο «Spider» απέρριψε ήδη όλες τις προτάσεις για τον επόμενο αντίπαλό του αναφορικά με την κατηγορία Middleweight. Το σενάριο περί «μετακόμισης» στους Welterweights προέκυψε έπειτα από συζητήσεις με τους προπονητές του. Σε αυτήν την περίπτωση, μάλιστα, σκοπεύει να αφήσει τον τίτλο του χωρίς κάτοχο!
Όλα παραμένουν σε θεωρητικό επίπεδο, καθώς επίσημη τοποθέτηση δεν υπάρχει. Πάντως ο «Rush» έχει αγώνα τίτλου για την κατηγορία Welterweight εναντίον του Carlos Condit (28-5) στο UFC 154 της 17ης Νοεμβρίου. Πιθανός αγώνας του εναντίον του Anderson Silva θα γίνει το 2013, στην καλύτερη δυνατή περίπτωση.
Πάντως όλα τα παραπάνω ίσως επιβεβαιώνονται από τον Lyoto Machida (18-3). Ο συνεργάτης προπονήσεων του «Spider» έχει δείξει ενδιαφέρον για την κατηγορία Middleweight, κάτι που είχε απορρίψει παλιότερα επειδή ήταν παγκόσμιος πρωταθλητής ο συμπατριώτης και φίλος του.
Για την ώρα, πάντως, έχει εξασφαλίσει ευκαιρία τίτλου στην κατηγορία Light Heavyweight. Πάντως ο «Dragon» άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο άλλου αγώνα, πριν δώσει το ματς τίτλου του. Άλλωστε ο πρωταθλητής, Jon Jones (16-1), θα αντιμετωπίσει τον Ben Henderson (29-8) στο UFC 151 της 1ης Σεπτεμβρίου σε αναμέτρηση που περιμένει ο Machida.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου