Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Τα 6 καλύτερα μυστικά για τα μαλλιά

Τα 6 καλύτερα μυστικά για τα μαλλιά

Τι πρέπει να κάνετε για να έχετε πανέμορφα μαλλιά

  1. Ενισχύστε την λεπτή τρίχα με σιλικόνη. Τα λεπτά και άψυχα μαλλιά είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα παράπονα των ανθρώπων για τα μαλλιά τους, αλλά λίγα από αυτά γνωρίζουν το καλύτερο φάρμακο. Τα βαριά conditioners το μόνο που καταφέρνουν είναι να κάνουν τα μαλλιά λιπαρά. Μια καλύτερη λύση είναι να χρησιμοποιήτε προϊόντα με σιλικόνη, όπως προϊόντα με διμεθικόνη ή cyclomethicone. Αυτά τα προϊόντα με ένα λεπτό στρώμα, δημιουργούν μια πληρέστερη αίσθηση στα μαλλιά χωρίς να φαίνονται λιπαρά. Η σιλικόνη παραμένει στη θέση της ακόμα και μετά το ξέπλημα των μαλλιών.
  2. Φάτε ψάρια και καρύδια για υγιή μαλλιά. Οι ίδιες θρεπτικές τροφές που είναι καλές για το σώμα σας ενισχύουν και την δημιουργία υγιών μαλλιών. Οι πρωτεΐνες και τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα στο σολομό και τα καρύδια προυποθέτουν ένα υγιέστερο δέρμα της κεφαλής. Οι θρεπτικές ουσίες που βρίσκονται στα φυλλώδη λαχανικά, τα φασόλια και τα καρότα είναι επίσης καλά για τα μαλλιά σας. Προσοχή στις δίαιτες με στόχο την γρήγορη απώλεια βάρους. Η ανεπάρκεια ορισμένων θρεπτικών συστατικών, όπως ο ψευδάργυρος, η βιοτίνη και οι πρωτεϊνες μπορεί να οδηγήσει σε εύθραυστα μαλλιά ή στην απώλεια μαλλιών.
  3. Προστατέψτε τη λάμψη των μαλλιών σας με χλιαρό νερό. Το ζεστό νερό μπορεί να αφαιρέσει από το τριχωτό της κεφαλής το σμήγμα, που είναι το προστατευτικό λάδι που δρα ως φυσικό μαλακτικό και δίνει λάμψη στα μαλλιά. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να υποφέρετε κάνοντας κρύο ντους για την αποφυγή των θαμπών μαλλιών. Αντ 'αυτού, χρησιμοποιήστε χλιαρό νερό για να πλύνετε τα μαλλιά σας. Φροντίστε το δέρμα της κεφαλής σας κάνοντας του μασάζ με το σαμπουάν.
  4. Ψάξτε για conditioners που περιέχουν πρωτεΐνες. Το συχνό styling των μαλλιών, ο χρωματισμός, η περμανάντ μπορεί να βλάψουν το προστατευτικό εξωτερικό στρώμα της τρίχας. Το αποτέλεσμα είναι αυτό που αποκαλούμε «ψαλίδα». Ευτυχώς, υπάρχουν προϊόντα για τα μαλλιά για να επιδιορθώθει η ζημιά. Ψάξτε λοιπόν για conditioners που περιέχουν πρωτεΐνες. Οι πρωτεϊνες θα διεισδύσουν στην τρίχα και θα επιδιορθώσουν τη ψαλίδα. Η επιδιόρθωση διαρκεί μόνο μέχρι την επόμενη φορά που θα χρησιμοποιήσετε σαμπουάν, έτσι θα πρέπει να βάζετε conditioner πιο τακτικά.
  5. Η πληρότητα των μαλλιών σας είναι στα γονίδιά σας και η εμφάνισή τους εξαρτάται από το στυλ σας. Οι φυσικές κοκκινομάλλες έχουν παχύτερη τρίχα, ενώ οι ξανθιές λεπτότερη αλλά και το μεγαλύτερο αριθμό τριχών. Ευτυχώς, μπορείτε να ενισχύσετε τον όγκο των μαλλιών σας,ανεξάρτητα από το χρώμα του. Χρησιμοποιήστε ένα conditioner ή μια μους και στεγνώστε την περιοχή της ρίζας πρώτα. Αν τα μαλλιά σας είναι πολύ λεπτά, χρησιμοποιήστε μια χαμηλή θερμοκρασία στο στέγνωμα ή το ίσιωμα.
  6. Να μην αντιμετωπισετε την πιτυρίαση με έλαια. Η πιτυρίδα δεν προκαλείται από το ξηρό δέρμα της κεφαλής, αλλά από μια φλεγμονώδη διαδικασία που επηρεάζει το τριχωτό της κεφαλής. Το τρίψιμο πετρελαίου στο τριχωτό της κεφαλής μπορεί να κάνει τη φλεγμονή χειρότερη, με αποτέλεσμα τη δημιουργία περισσότερων αντιαισθητικών λευκών νιφάδων. Γι 'αυτό τα φαρμακούχα σαμπουάν μπορεί να αντιμετωπίσοτν καλύτερα την πιτυρίδα. Απλά φροντίστε να ξεπλύνετε με άφθονο νερό μετά τη χρήση φαρμακούχων σαμπουάν.


from http://www.diet4me.gr/diatrofh/kalytera-mystika-ta-mallia.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου