Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013



Τι είναι το Κραβ Μαγκά ΕκτύπωσηE-mail
Ένα σύστημα πρακτικής και τακτικής που διδάσκει πώς να αποφεύγονται, να αντιμετωπίζονται και να ξεπερνιούνται όλων των ειδών οι επιθέσεις και η βία. Tο Κραβ Μαγκά προετοιμάζει τους εκπαιδευόμενους στα αντικείμενα της αυτοάμυνας, αυτοπροστασίας, στις ικανότητες της μάχης και της αναμέτρησης, όπως επίσης και στην ικανότητα να υπερασπίζονται άλλους, με έναν μοναδικό και κατανοητό τρόπο διδασκαλιών.
Το Κραβ Μαγκά αναπτύχθηκε στο Ισραήλ, κάτω από ρεαλιστικές απαιτήσεις και συνθήκες. Ιδρύθηκε και διαμορφώθηκε από τον Ίμι Λίχτενφελντ και συνεχίζει να προοδεύει και να προωθείται από τον Έγιαλ Γιανίλοβ, Άβι Μογιάλ, Γκάμπι Νόα και τον Έλι Μπενάμι, κορυφαίους εκπαιδευτές της ΙΚΜF.
To Kραβ Μαγκά είναι ένα οριζόντιο σύστημα, με μία μοναδική και λογική προσέγγιση. Είναι εύκολο στο να μαθευτεί και να διατηρηθεί, να εκτελεστεί φυσικά, ενστικτωδώς και πρακτικά, κάτω από συνθήκες έντασης και πίεσης. Ένα βασικό κομμάτι του Κραβ Μαγκά είναι η διαδικασία εκμάθησής του, η μεθοδολογία και οι τρόποι που διδάσκεται.
Το Κραβ Μαγκά περιλαμβάνει τα εξής αντικείμενα:
  • Αποτροπή, αποφυγή, διαφυγή και υπεκφυγή.
  • Ο χειρισμός ρίψεων και πτώσεων προς όλες τις κατευθύνσεις και γωνίες.
  • Επιθέσεις και αντεπιθέσεις που εκτελούνται προς όλους τους στόχους, τις αποστάσεις, τα μήκη, ύψη, τις γωνίες, τις κατευθύνσεις και όλους τους ρυθμούς. Εκτελείται από όλες τις θέσεις και τις στάσεις. Η χρήση όλων των κοινών αντικειμένων για λόγους άμυνας.
  • Υπεράσπιση εναντίον όλων των άοπλων επιθέσεων: γροθιές, χτυπήματα και λακτίσματα. Διαφυγές από όλων των ειδών τα πιασίματα και τις λαβές. Υπεράσπιση εναντίον όλων των ένοπλων επιθέσεων και απειλών από μαχαίρι και κοφτερά αντικείμενα, ραβδιά και άλλα αιχμηρά αντικείμενα, καθώς και όλων των πυροβόλων όπλων.
  • Ο χειρισμός και η αντιμετώπιση των παραπάνω επιθέσεων, όταν προέρχονται από όλες τις πιθανές κατευθύνσεις και μέρη. Όταν εκτελούνται από έναν ή πολλαπλούς επιτιθέμενους. Όταν συμβαίνουν σε όλα τα πιθανά μέρη, τις θέσεις και τις στάσεις. Συμπεριλαμβανομένων των περιορισμένων ή των ανοιχτών χώρων, ενός σοκακιού, μιας σκάλας ή ενός αυτοκινήτου. Σε όλα τα είδη εδάφους, στο νερό, όταν υπάρχει ελευθερία ή περιορισμένος χώρος κινήσεων. Ενώ οι αμυνόμενοι είναι σταθεροί ή κινούνται, κάθονται ή είναι όρθιοι, είναι ξαπλωμένοι ανάσκελα, στο πλάι ή μπρούμυτα.
  • Φυσικός και νοητικός έλεγχος και αφοπλισμός.
  • Το Κραβ Μαγκά προετοιμάζει τους εκπαιδευόμενους να λειτουργούν σε όλες τις περιστάσεις και τα σενάρια, σε κάθε είδος περιβάλλον μάχης και αναμέτρησης, σύμφωνα με τις ανάγκες τους, τα ρίσκα που αντιμετωπίζουν και τις προδιαγραφές της εργασίας τους. Το Κραβ Μαγκά προσφέρει ικανότητα και φέρνει τεχνική, τακτική, φυσική και νοητική ανάπτυξη καθώς και ικανότητα προσαρμογής στην κάθε κατάσταση.
Το Κραβ Μαγκά περιλαμβάνει ειδικές προσεγγίσεις, τακτικές, αντικείμενα, γυμνάσια και μεθόδους εκπαίδευσης για διαφορετικούς τομείς. Απευθύνεται σε πολίτες όλων των ηλικιών, άντρες και γυναίκες, νέους και ηλικιωμένους, όργανα της τάξης, στρατιωτικό προσωπικό και μονάδες, φύλακες αναμορφωτηρίων και δεσμοφύλακες, αξιωματικούς ασφαλείας, καθώς και σωματοφύλακες, μυστικούς πράκτορες, αντιτρομοκρατικές ομάδες, ιπταμένους, ειδικές ομάδες και ομάδες καταδρομών.
Τα επίπεδα του Κραβ Μαγκά χωρίζονται σε 4 τομείς: Τα επίπεδα των Eκπαιδευόμενων (Practitioner) (1-5), τα επίπεδα των Αποφοίτων (Graduate) (1-5), τα επίπεδα των Έμπειρων (Expert) (1-5) και τα επίπεδα των Αυθεντιών (Master) (1-3).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου