Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Δικάστηκε η προσφυγή κατά της ΠΟΚ για την ακύρωση σωματείου



Συζητήθηκε χθες στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η αγωγή που έχει καταθέσει ο Σύλλογος Αθλητών Αμαρουσίου Αττικής του ΓΟΥΣΟΥ ΚΟΥΝΓΚ -ΦΟΥ ΦΟΥ ΤΖΟ ΠΑΪ κατά της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ΚΙΚ – ΜΠΟΞΙΝΓΚ.
Με την αγωγή του ο σύλλογος ζητάει να ακυρωθεί η απόφαση της γενικής συνέλευσης της ΠΟΚ που έγινε στα Καμένα Βούρλα στις 17 Απριλίου 2010 με την οποία η ΠΟΚ τον διέγραψε από το μητρώο μελών της.
Ο σύλλογος στηρίζει την αγωγή του στο σκεπτικό ότι η απόφαση διαγραφής του είναι παράνομη επειδή έχει ληφθεί κατά παράβαση του αθλητικού νόμου, του καταστατικού της ΠΟΚ και του πειθαρχικού κανονισμού της ΠΟΚ.
Ο Σύλλογος Αθλητών Αμαρουσίου Αττικής του ΓΟΥΣΟΥ ΚΟΥΝΓΚ -ΦΟΥ ΦΟΥ ΤΖΟ ΠΑΪ δεν είναι ο μοναδικός σύλλογος που παραπονείται ότι διεγράφη με τρόπο παράνομο από το μητρώο μελών της ΠΟΚ. Ήδη και άλλοι σύλλογοι έχουν ενημερώσει τη ΓΓΑ ότι διεγράφησαν από το μητρώο μελών της ΠΟΚ στις 17 Απριλίου 2010 με πανομοιότυπο τρόπο, χωρίς δηλαδή να έχουν λάβει καμία ενημέρωση τόσο για την επαπειλούμενη διαγραφή τους, όσο και για τη Γενική συνέλευση της ΠΟΚ.


Στις 17 Απριλίου 2010 η ΠΟΚ διέγραψε από το μητρώο μελών της 25 συνολικά συλλόγους. Για την ιστορία αναφέρουμε ότι ήδη από το Δεκέμβριο του 2009 ο κ. Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού ανακάλεσε κάθε χρηματοδότηση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού προς την Πανελλήνια Ομοσπονδία Κικ Μποξινγκ, μέχρις ότου να διερευνηθεί πλήρως η υπόθεση που προέκυψε με τα «σωματεία σφραγίδα», και έδωσε επίσης εντολή στο Ελεγκτικό Συμβούλιο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού να διεξαγάγει σχετικό έλεγχο στην ΠΟΚ.
Αναμένουμε με ενδιαφέρον την έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου.
Από την πλευρά του ο σύλλογος είναι αποφασισμένος να φτάσει στα άκρα και να διεκδικήσει ότι μπορεί μέσα στο πλαίσιο του νόμου.
Η ΠΟΚ μέσα στην προσπάθειά της να βάλει φρένο στην οποιαδήποτε ανάπτυξη της στερεί την πρωτοκαθεδρία ενεργεί με τρόπο που την οδηγεί επανειλημμένα στα δικαστήρια χωρίς όμως να δικαιώνονται συνήθως οι προσδοκίες της.
Να υπενθυμίσουμε ότι πέρσι τον Απρίλιο έκανε αγωγή (ασφαλιστικά μέτρα) εναντίον της ΕΟΜΑ ενώ παλαιότερα βρέθηκε αντιμέτωπη με τον κο Κάκο. Στην πρώτη περίπτωση η δίκη έγινε στη Θεσσαλονίκη ενώ στη δεύτερη στην Αθήνα. Και από τις δύο περιπτώσεις βρέθηκε χαμένη. Και στις δύο περιπτώσεις η υπόθεση δεν συνεχίστηκε. Και η ΕΟΜΑ μη συμφωνώντας με τέτοιου είδους πρακτικές και μη θέλοντας να δώσει συνέχεια και να ζητήσει αποζημιώσεις αλλά και ο κος Κάκος ο οποίος παρά της αντίθετες δηλώσεις του και για άγνωστο μέχρι τώρα λόγο δεν κινήθηκαν περαιτέρω δικαστικά εναντίον της ΠΟΚ.

Αυτή τη φορά όμως ο συγκεκριμένος σύλλογος είναι αποφασισμένος να φτάσει όσο πιο μακριά γίνεται και δεν θα υποχωρήσει μέχρι τελικής δικαίωσης και εξάντλησης κάθε περίπτωσης ώστε να πλήξει τα μέγιστα τον αντίπαλό της

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου