Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Τάσος Τσάλας –Συνέντευξη



ΔΕΥΤΈΡΑ, 17 ΙΑΝΟΥΆΡΙΟΣ 2011 08:52
PDF
tsalascorner

Μονομάχοι Χαλκίδας


Ο κύριος Τάσος Τσάλας, απάντησε στις ερωτήσεις , σε μία μικρή αλλά εφ' όλης της ύλης  συνέντευξη:



1. Έχεις μετατρέψει τη Χαλκίδα σε εργοστάσιο παραγωγής μαχητών. Πως τα καταφέρνεις;
Πιστεύω ότι για να βγουν πρωταθλητές χρειάζονται δύο πράγματα: 1ον καλό υλικό και 2ον να δουλεύουν σωστά και μεθοδικά. Η Χαλκίδα έχει γερά παιδιά που δουλεύουν σωστά.


2. Υπήρξες αθλητής και τώρα πλέον προπονητής αλλά και διοργανωτής. Ποιο είναι πιο δύσκολο;
Το καθένα από αυτά έχει τις δικές του δυσκολίες και απαιτεί διαφορετικές ικανότητες για να γίνει σωστά. Το πιο δύσκολο είναι αναμφισβήτητα να είσαι προπονητής.

3. Έχεις σπουδαίους αθλητές με μεγάλη καριέρα και λαμπρό μέλλον. Τι προβλέπεις γι’ αυτούς;
Πάντα λέω στους αθλητές μου ότι λίγες μέρες μετά από μια μεγάλη νίκη πατάμε delete και αρχίζουμε από την αρχή. Κρατάμε στη μνήμη μας μόνο την ήττα μέχρι να ξαναρθεί η νίκη.
Πιστεύω ότι κάποιοι από τους αθλητές μου θα διακριθούν στο εξωτερικό σε μεγάλες διοργανώσεις. Αυτό βέβαια θέλει πολύ δουλειά αλλά είμαστε πρόθυμοι και ξέρουμε τον τρόπο για να το κάνουμε.

4. Έχεις πολλές παραστάσεις και ταξίδια στην Ολλανδία, την κατεξοχήν νο 1 χώρα στο kick boxing. Τελικά είναι τόσο μεγάλες οι διαφορές; Μίλησε μας για τις εμπειρίες σου εκεί.
Στην Ολλανδία το άθλημα του kick boxing είναι πολύ διαδεδομένο και καλά οργανωμένο τα τελευταία 30 χρόνια, αυτό τα λέει όλα. Πιστεύω πως οι Ολλανδοί ξεχωρίζουν  γιατί είναι αφάνταστα «εργάτες» και δίχως έλεος στις προπονήσεις τους, πολύ μεθοδικοί και πειθαρχημένοι. Αυτό βέβαια είναι το κοινό στοιχείο που διαπίστωσα ότι χαρακτηρίζει όλες τις μεγάλες ομάδες τόσο στο kick boxing όσο και στην πυγμαχία και στις άλλες χώρες που επισκέφτηκα (Ταϊλάνδη, Κούβα & Αγγλία)

5. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ετοιμάζεις μια πολύ μεγάλη διοργάνωση τον Απρίλιο στην Χαλκίδα που πλέον είναι θεσμός. Τι να περιμένουμε;
Η φετινή ατζέντα περιλαμβάνει αγώνες kick boxing ΕΛΛΑΔΑ vs ΟΛΛΑΝΔΙΑ στις 10 Απριλίου στο Κλειστό Γήπεδο Κανήθου της Χαλκίδας. Η ώρα έναρξης είναι 7:00 μμ ενώ τα pre-games  ξεκινούν στις 5:30. Αρχηγός της ολλανδικής αποστολής είναι ο Andre Mannaart του Μejiro Gym, αυτό τα λέει όλα. Πιστεύω ότι θα είναι αγώνες που Έλληνες αθλητές θα έχουν να αντιμετωπίσουν τους καλύτερους ξένους.
Επίσης οι Έλληνες αθλητές και προπονητές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σεμινάριο μια μέρα πριν , το Σάββατο 9 Απριλίου, με τον Andre Mannaart, τον προπονητή του Άντι Σάουερ, του Μποζάνσκι, του Άντι Χακ και άλλων Κ1 αθλητών και να πάρουν δίπλωμα και μια αναμνηστική μπλούζα δώρο.

halkida_2010









6.Μίλησε μας για τις σχολές σου και τα προγράμματα διδασκαλίας.
Τους ΜΟΝΟΜΑΧΟΥΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ μπορεί κάποιος να τους βρει καθημερινά από τις 16:00 ως τις 22:00 στη Χαλκίδα:
  • στην κεντρική σχολή, Ρεγγούκου 9
  • στο κλειστό γήπεδο Κανήθου
  • στο γυμναστήριο Body&Soul
  • στο γυμναστήριο Genesis
Σχολές υπάρχουν ακόμα στη Θήβα, στο Σχηματάρι και στο Δήλεσι.

7. Ποιοι άνθρωποι σε έχουν βοηθήσει στην αθλητική σου σταδιοδρομία ως αθλητής και προπονητής;
Με έχουν βοηθήσει ο Κυριάκος Κρητικόπουλος  και οι δάσκαλοι μου: ο Γιώργος Μάλλιος, ο Νίκος Ασκητής, ο Άγγελος Χαρίσης και ο Μάριος Μπαρμπάτσας. Θέλω όμως να αναφέρω και το ότι ως διοργανωτή με έχει στηρίξει ο κόσμος της Χαλκίδας και οι επιχειρηματίες της που αγαπάνε το άθλημά μας.

8. Μια συμβουλή για τους νέους αθλητές.
Αυτό που λέω και στους αθλητές μου είναι : «ποτέ μα ποτέ μην εγκαταλείπεις. Θα συναντήσεις πολλές δυσκολίες σαν αθλητής, μη γυρίσεις πλάτη, μην εγκαταλείψεις τον πρωταρχικό σου στόχο, το να γίνεις πρωταθλητής, διαφορετικά είσαι λίγος γι’ αυτό.»
Ευχαριστούμε τον κ. Τάσο Τσάλα για τον χρόνο του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου