Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Παλαιστής υποψήφιος για το διεθνές βραβείο Fair Play


ΣάΟ Κινέζος Gao Feng μεταφέρει τον Ιρανό συναθλητή του Ahmar Saeid Zarinkolaei
Στη φωτογραφία: Ο Κινέζος Gao Feng μεταφέρει τον Ιρανό συναθλητή του Ahmar Saeid Zarinkolaei
Ο Κινέζος παλαιστής Gao Feng είναι ένας από τους αθλητές οι οποίοι προτάθηκαν για το Διεθνές Βραβείο Fair Play το οποίο θα αποδοθεί από τον πρόεδρο της ΔΟΕ Δόκτορα Jacques Rogge, κατόπιν ψηφοφορίας που θα γίνει από την Διεθνή Ένωση Αθλητικών Εφημερίδων (AIPS) και την Διεθνή Επιτροπή του Fair Play (CIFP), στις 27 Ιανουαρίου 2011στην έδρα της ΔΟΕ στην Λωζάνη.
Κατά την διάρκεια των Ασιατικών Αγώνων του 2010 στην Guangzhou της Κίνας και στον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο της κατηγορίας των 60 κιλών ελευθέρας μεταξύ του Ιρανού Ahmar Saeid Zarinkolaei και του Gao Feng της Κίνας, ο Ιρανός αθλητής τιμωρήθηκε κατά στον δεύτερη περίοδο με παρατήρηση για φάουλ αφού κατά την διάρκεια του αγώνα δάγκωσε τον Κινέζο αντίπαλό του. Ο παλαιστής από το Ιράν στη συνέχεια του αγώνα τραυμάτισε το γόνατό του παρόλα αυτά ολοκλήρωσε την αναμέτρηση χάνοντας από τον Κινέζο αθλητή το χάλκινο μετάλλιο.
Ο Gao Feng επιδεικνύοντας Ολυμπιακό πνεύμα και ανωτερότητα μετέφερε εκτός παλαίστρας τον αντίπαλό του. Όπως δήλωσε μετά τον αγώνα "Ναι όντως με δάγκωσε, μπορείτε ακόμα να δείτε τα σημάδια στο χέρι μου. Όμως παρότι έχασε, έπρεπε να του αποδώσω τον σεβασμό που του άξιζε, γιατί αν και τραυματισμένος δεν εγκατέλειψε τον αγώνα και αυτό δείχνει το ήθος και τον χαρακτήρα του ως παλαιστή."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου