Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

UFC 125: ΣΗΜΕΙΩΣΑΤΕ Χ


του Γιάννη Ασκούνη
Ο Frankie Edgar παρέμεινε πρωταθλητής στην κατηγορία Lightweight,αλλά όχι με το τρόπο που ήθελε. Ο Gray Maynard σχεδόν πήρε την ζώνη σπίτι του, αλλά στο τέλος η ισοπαλία ήταν το δίκαιο αποτέλεσμα πέντε επικών γύρων μεταξύ των δύο μαχητών. 

Ο Maynard μπήκε με άγριες διαθέσεις στον πρώτο γύρο, αλλά δεν κατάφερε να τελειώσει τον πρωταθλητή. Ο Edgar έδειξε απίστευτο κουράγιο και “επέζησε”.

Οι υπόλοιποι 4 γύροι μοιράστηκαν ανάμεσα στους δύο μαχητές. ΟEdgar ξεπέρασε με εντυπωσιακό τρόπο τα έντονα χτυπήματα του πρώτου γύρου.

Ο δυσκολότερος γύρος ως προς την βαθμολόγηση ήταν ο πέμπτος, αλλά μάλλον κύλησε προς τον Edgar, που φάνηκε κάπως ανώτερος και στους γύρους 2 & 3.
Μετά την παραπάνω ισοπαλία, το λογικό είναι να υπάρξει αγώνας ρεβάνς. Τι θα γίνει όμως με τον Anthony Pettis που έχει κερδίσει δικαίωμα τίτλου.














Ο Maynard έφερε τον πρωταθλητή σε δύσκολη θέση


Από το πρώτο δευτερόλεπτο, ο Clay Guida επέβαλε το γνωστό του τρελό ρυθμό στον αγώνα, προκαλώντας “ζαλάδα” στον Takanori Gomi.

O “Ultimate Warrior” ολοκλήρωσε τον αγώνα με υποταγή στο τέλος του δεύτερου γύρου. Τρίτη συνεχόμενη νίκη για τον αναγεννημένοGuida.

O ξέφρενος Guida κλειδώνει τον Gomi

Την ανατροπή στον αγώνα και στα προγνωστικά πέτυχε ο Brian Stannαπέναντι στον Chris Leben. Ακόμα και ο διαιτητής έδειξε να μην πιστεύει τις εξελίξεις, αφού έδωσε αρκετές ευκαιρίες στον “Crippler”να επανέλθει.
Τρίτη συνεχόμενη ήττα για τον Brandon Vera, ο οποίος δείχνει να έχει χάσει μία και καλή το δρόμο προς την κορυφή. Μάλιστα, ο Thiago Silva του πρόσφερε μία σπασμένη μύτη για πρωτοχρονιάτικο δώρο.

Η μύτη του Vera θέλει ρεκτιφιέ

Πεντακάθαρη νίκη για τον αήττητο Νοτιοκορεάτη, Dong Hyun Kim, ο οποίος ζήτησε αμέσως μετά αγώνα τίτλου εναντίον του Georges St. Pierre.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου