Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

FIGHT ACADEMY ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ -ΤΩΡΑ ΚΑΙ BJJ!


FIGHT ACADEMYΤην Δευτέρα 28/2/2011 και ώρα 7.00-7.30 θα πραγματοποιηθεί επίδειξη του νεοεισελθόντος αθλήματος, brazilian jiu jitsu το οποίο και θα διδάσκετε 1/3/2011 στη σχολή μας.







Παρακαλούνται όλοι οι μαθητές της σχολής αλλά και οι λοιποί ενδιαφερόμενοι να παραβρεθούν στον προπονητικό χώρο της Ακαδημίας για μια πρώτη γνωριμία. 

 
Λίγα λόγια το BJJ:

Η ιστορία του Β
razilian Jiu-Jitsu ξεκινάει το 1917, όπου ο Ιάπωνας Μιτσούγιο Μαέντα, μαθητής του ιδρυτή του Τζούντο, Τζίγκορο Κάνο, δίδαξε την τέχνη του στον Carlos Gracie. Ο Μαέντα, ο οποίος είχε φύγει από την Ιαπωνία το 1904 για να επισκεφτεί πολλές χώρες στην πορεία του, όταν έφτασε στη Βραζιλία, το 1914, δίδασκε την τέχνη του χρησιμοποιώντας τον όρο Τζου Τζούτσου (Ζίου Ζίτσου, όπως είναι γνωστότερο στη Δύση). Ο Μaeda προσπάθησε να οργανώσει μια Ιαπωνική αποικία στην Βραζιλία και πολιτικά τον βοήθησε ο Gastao Gracie. Ο Maeda για να τον ευχαριστήσει αποφάσισε να διδάξει την τέχνη του στον μεγάλο γιο του Gastao, τον Carlos Gracie. Το 1921, η οικογένεια Gracie μετακόμισε στην Πόλη του Ρίο Ντε Τζανέιρο, όπου ο Carlos, σε ηλικία 17 ετών περίπου, άρχισε να διδάσκει ότι είχε μάθει στα αδέλφια του Gastao, Horhe και Οsvaldo.

Ο
Helio (μικρός αδελφός του Carlos) ουσιαστικά έμαθε βλέποντας τα αδέλφια του να προπονούνται, δεδομένου ότι δεν του επέτρεπαν να ασκηθεί, λόγω διαφόρων προβλημάτων υγείας… Ο Helio, όμως, ξεπέρασε τα όποια προβλήματα είχε, άρχισε να προπονείται και μετέπειτα να διδάσκει, μέχρι που έφτασε μάλιστα να γίνει ο κύριος εκπαιδευτής της σχολής. Εκείνη την περίοδο, ανακοίνωσε στα αδέλφια του για την ύπαρξη των αλλαγών που έκανε στο στυλ ιδιαίτερα στην μάχη εδάφους, καθώς και για τον διαφορετικό τρόπο διδασκαλίας που πλέον εφάρμοζε.

Ήταν ένας πολύ αδύναμος σωματικά άνθρωπος και γρήγορα κατάλαβε ότι για να χρησιμοποιήσει πολλές τεχνικές του
Ju-Jutsu έπρεπε να καταβάλει μεγάλη δύναμη, έτσι λοιπόν άρχισε να προσθέτει νέες τεχνικές και να αφαιρεί ότι δεν ήταν λειτουργικό και χρειαζόταν δύναμη. Ο Ηelio Gracie έγινε πολύ γνωστός στην Βραζιλία για την συμμετοχή του και τις νίκες του σε αγώνες χωρίς όρους ενάντια σε βαρύτερους και δυνατότερους αντιπάλους που ήταν ασκούμενοι σε διάφορα μαχητικά στυλ και πολεμικές τέχνες. Για τις επιτυχίες του σε αγώνες χωρίς όρους, ο Helio παρασημοφορήθηκε και θεωρήθηκε ήρωας στην Βραζιλία, ενώ το μαχητικό στυλ της οικογένειας του απέκτησε την δική του ταυτότητα ως Gracie Jiu-Jitsu γνωστό τα τελευταία 20 χρόνια και ως Brazilian Jiu-Jitsu.
O Helio Gracie απέκτησε 9 παιδιά στην ζωή του, τα οποία μεγάλωσαν στον κόσμο του Gracie Jiu-Jitsu και μερικά από αυτά καθώς και μαθητές τους, έγιναν από τους πιο γνωστούς δασκάλους στον κόσμο με πολλές επιτυχίες σε αγώνες Mixed Fight-(MMA), φέρνοντας μεγάλες αλλαγές στον κόσμο των Πολεμικών τεχνών τα τελευταία 20 χρόνια.

Πληροφορίες:

τηλ. : 6972500678
info@fightacademy.gr
www.fightacademy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου