Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

UFC & Strikeforce: Εξαγορά



Ο πρόεδρος του UFC, Dana White, δήλωσε σήμερα πως το UFC έχει πλέον εξαγοράσει το Strikeforce.

Ο οργανισμός Strikeforce απο το San Jose της California, ο οποίος ξεκίνησε με αντικείμενο το kickboxing το 1987, μπήκε στο χώρο των μικτών πολεμικών τεχνών το 2006. Απο τότε έχει καταφέρει με ηγέτη τον πρόεδρο Scott Coker να τραβήξει για λίγο το βλέμμα των οπαδών του αθλήματος απο τον μεγαλύτερο οργανισμό, το UFC. Αυτό φαίνεται πως δεν άφησε ασυγκίνητους τον Dana White και τον Lorenzo Fertitta (πρόεδρος και ιδιοκτήτης του UFC), οι οποίοι αποφάσισαν να αγοράσουν τον ανταγωνιστή τους.

Ας δούμε λίγο τι σημαίνει η συναλλαγή αυτή για τους δύο οργανισμούς. Στο strikeforce παραμένει επικεφαλής ο Scott Coker, ως διευθύνων σύμβουλος αλλά όχι ώς ιδιοκτήτης. Άρα παραμενει υπεύθυνος για την επιλογή των ταλέντων και τις διαπραγματεύσεις με κανάλια και αθλητές. Τα συμβόλαια του Strikeforce, τόσο με τα τηλεοπτικά δίκτυα όσο και με τους μαχητές παραμένουν ώς έχουν. Οι αθλητές του Strikeforce θα παραμείνουν στη θέση τους, ακόμα και οι Josh Barnett και Paul Daley, τους οποίους ο Dana White έχει δηλώσει οτι δε θα τους δεχτεί στο UFC. Κάποιοι απο τους αθλητές του UFC θα μεταφερθουν στο Strikeforce εμπλουτίζοντας τις κατηγορίες κιλών οπου υπάρχουν ελλείψεις.

Σε γενικές γραμμές, οι δύο οργανισμοί θα μείνουν επιχειρησιακά ανεξάρτητοι, απλά το ρευστό πλέον θα ρέει σε μία τσέπη. Αυτή της μητρικής εταιρείας Zuffa LLC, ιδιοκτησίας των αδελφών Fertitta.

http://hellenicmmaforum.blogspot.com/2011/03/ufc-strikeforce.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου