Σάββατο 14 Μαΐου 2011

UFC 131: Brock Lesnar out, Shane Carwin in



Απ'ότι φαίνεται η μοίρα χτυπάει τον Brock Lesnar πιο ανελέητα και απο τον Cain Velasquez (βλ. photo πάνω). Για δεύτερη φορά σε διάστημα περίπου ενάμιση χρόνου η ασθένεια με το όνομα diveculitis, χτύπησε τον πρώην πρωταθλητή βαρέων βαρών.

Μία ασθένεια που χτυπάει το πεπτικό σύστημα (στομάχι και έντερο), αποδυναμώνοντας τα τοιχώματα και απελευθερώνοντας εντερικές ουσίες στο αίμα. 
Σύμφωνα με τους γιατρούς της κλινικής Mayo η πρώτη φορά που έμφάνισε την ασθένεια ο Brock Lesnar (πρίν τον αγώνα του με τον Shane Carwin) ήταν πολύ πιο σοβαρή και αποτελούσε ίσως και κίνδυνο για τη ζωή του αθλητή. Είναι αποτέλεσμα μεγάλης έλλειψης απο φυτικές ίνες στη διατροφή ενός αθλητή, ο οποίος θρέφεται χρόνια μόνο με κρέας, πατάτες και διατροφικά συμπληρώματα. Σύμφωνα με τον Lesnar, έχει κάνει πολλές διορθώσεις στη δίετά του από τότε, αλλά απο ότι φαίνεται αυτό δεν ήταν αρκετό.

Αυτή τη φορά τα πράγματα είναι λιγότερο σοβαρά. Ο ίδιος ο Lesnar λέει οτι θα επανέλθει, αν και η πρόσφατη δήλωσή του σε συνέντευξή (πρίν την έναρξη των προβολών του TUF) οτι "κάποια μέρα ίσως επανέλθω στο WWE αλλά αυτή η μέρα είναι πολύ μακριά", τώρα παίρνει πιο ρεαλιστικές διαστάσεις. Μήπως, αυτά τα προβλήματα τον κάνουν να ξανασκεφτεί πόσο είναι διατεθειμένος να πιέζει τον οργανισμό του, όταν ο ίδιος σίγουρα δεν έχει ανάγκη τα λεφτά?

Όσο για τον αντίπαλο του στο UFC 131, Junior Dos Santos, θα βρεθεί αντιμέτωπος με έναν παρομοίων διαστάσεων παλαιστή στο πρόσωπο του Shane Carwin. O αγωνας θα λαβει χώρα στις 11 Ιουνίου στο Vancouver του Καναδά και τα γραφεία στοιχημάτων έχουν ήδη πάρει φωτιά δίνοντας σημαντικό πλεονέκτημα στον Βραζιλιάνο. Το πλεονέκτημα αυτό δικαιολογείται απο δύο παράγοντες:

1) ο Shane Carwin προέρχεται απο σημαντική επέμβαση στη μέση (στους δίσκους C5,6,7), η οποία τον αποτράβηξε απο έναν αγώνα ενάντια στον Roy Nelson τον περασμένο Ιανουάριο.
2) τελευταία φορά τον είδαμε σε μία ήττα ενάντια στον Brock Lesnar στο UFC 116, σε έναν αγώνα όπου αμφισβητήθηκε η ικανότητα του να ελέγξει τη στάμινά του, δεδομένου οτι στο δεύτερο γύρο έμεινε απο μπαταρίες.

Ο ίδιος ο Carwin δήλωσε χθές οτι δεν είναι ένας αγώνας που μπορείς να δεχτείς με 30 μέρες ειδοποίηση γιατί είναι ένας πολύ αξιόλογος αντίπαλος. Έχει όμως ένα όνειρο να πραγματοποιήσει και στα 36 δεν έχει πολύ χρόνο για να το κάνει. Εμπιστεύεται τους προπονητές του και πιστεύει οτι θα τον έχουν έτοιμο στις 11 Ιουνίου (πηγή: shanecarwin.com).

Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι οτι κλειδί στον αγώνα Lesnar-Dos Santos θα ήταν το ανώτερο stand up του Βραζιλιάνου. Τώρα ενάντια στον Carwin θα έχει το ίδιο πλεονέκτημα?

Χαιρετισμοί απο τον Carwin (photo απο τον περασμένο Ιανουάριο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου