Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Πώς η διατροφή επηρεάζει την ομορφιά;

Το ρητό "Η ομορφιά βρίσκεται στο δέρμα" δεν είναι απόλυτα αληθές. Αυτή η ιδέα έχει διαιωνιστεί στις ανθρώπινες κοινωνίες σε σημείο που οι άνθρωποι πιστεύουν πως ό, τι βάζουν στο εξωτερικό μέρος του δέρματός τους μπορεί να επηρεάσει την εμφάνισή τους. Ωστόσο, η διατροφή ενός ατόμου επηρεάζει την ομορφιά ακόμα περισσότερο από αυτό που εφαρμόζεται πάνω στο δέρμα. Δηλαδή, μια κρέμα που υπόσχεται να κάνει μια γυναίκα να δείχνει νεότερη και με πιο λαμπερή επιδερμίδα είναι λιγότερο αποτελεσματική και κοστίζει πολύ περισσότερο από τις βιταμίνες που περιέχουν το σωστό φαγητό και ποτό.





Πώς η διατροφή βοηθά να ομορφύνει το δέρμα κάποιου;


Υπάρχουν τόσοι πολλοί λόγοι για να πίνετε άφθονο νερό όλη την ημέρα, και η διατήρηση της φυσικής σας ομορφιάς είναι ένας μόνο από τους λόγους αυτούς. Το νερό κρατά το δέρμα ενυδατωμένο, έτσι ώστε να φαίνεται φρέσκο και λαμπερό. Διατηρεί επίσης το δέρμα λείο και απαλό. Πίνοντας άφθονο νερό μπορείτε να βοηθήσετε τον εαυτό σας αν έχετε ξηρή επιδερίδα, φαγούρα στο δέρμα και σύμφωνα με έρευνες μπορεί να καθηστερήσει το σχηματισμό ρυτίδων και να συμβάλλει στην πρόληψη των κηλίδων του δέρματος. Το πράσινο τσάι μπορεί επίσης να είναι ωφέλιμο για αντιγήρανση. Υπάρχει επίσης ένας λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι μιλούν συνεχώς για τα αντιοξειδωτικά. Υπάρχουν πολλά αντιοξειδωτικά που έχουν εντοπιστεί και που περιλαμβάνουν ουσίες όπως το λυκοπένιο και τη λουτεΐνη, καθώς και βιταμίνες, όπως βιταμίνη Α και βιταμίνη Ε. Τα αντιοξειδωτικά προστατεύουν το δέρμα από τις βλαβερές επιδράσεις του περιβάλλοντος της Γης. Ευτυχώς, οι άνθρωποι που καταναλώνουν μια δίαιτα φορτωμένη με φρούτα, λαχανικά και άλλα φυτικά τρόφιμα λάμβάνουν μια ποικιλία αντιοξειδωτικών κάθε μέρα. Συνήθως, τηρώντας τη συμβουλή του να "τρώτε τα χρώματα του ουράνιου τόξου» θα καταφέρετε να συμπεριλάβετε μέσα στην τροφή σας μια πλούσια και ποικίλη πηγή αντιοξειδωτικών.

Πώς η διατροφή μπορεί να βλάψει το δέρμα κάποιου;

Επειδή η διατροφή είναι τόσο σημαντική για το δέρμα κάποιου, υπάρχουν πράγματα που πρέπει επίσης να αποφεύγονται. Για παράδειγμα, το αλκοόλ είναι καλύτερο να αποφεύγεται, επειδή μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση στο δέρμα και μπορεί επίσης να οδηγήσει στο σπάσιμο ορισμένων τριχοειδών αγγείων όταν καταναλώνεται σε περίσσεια. Η καφεΐνη πρέπει να αποφεύγεται ακόμα, για τους ίδιους λόγους, αλλά και γιατί η καφεΐνη συμβάλει στους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια. Τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι επίσης ανεπιθύμητα για το δέρμα κάποιου. Εκτός από τις αγελάδινές ορμόνες που υπάρχουν στο παραγόμενο γάλα, οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν σε ακμή, το γάλα κατανάλωσης μπορεί επίσης να οδηγήσει σε «ατοπική δερματίτιδα" (έκζεμα) και "κνίδωση» (κυψέλες).

Τέλος είναι σημαντικό κανείς να προσπαθεί να τρώει όσο πιο υγιεινά και πλούσια γίνεται. Συγκεκριμένα αν επιθυμείτε να καλυτερέψετε την υπάρχουσα κατάσταση της επιδερμίδας σας ή να προλάβετε ορισμένα σημάδια του χρόνου θα πρέπει να αποκόψετε από τη διατροφή σας οτιδήποτε ανθυγιεινό. Αν τρώτε υγιεινά, τότε και η επιδερμίδας σας θα είναι και θα φαίνεται υγιής, λαμπερή και νέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου