Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2011

Το βίντεο ντοκουμέντο της τουρκικής παρενόχλησης στο ελληνικό πλοίο

Image
Τα τελευταία χρόνια η τουρκική προκλητικότητα και αναίδεια απέναντι στο ελληνικό κράτος και στους Έλληνες πολίτες έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Σχεδόν καθημερινά οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις και οι Τούρκοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι προβαίνουν σε πράξεις και δηλώσεις που είτε θέτουν την ζωή των Ελλήνων πολιτών σε κίνδυνο, είτε προσβάλουν την αξιοπρέπεια τους και "ροκανίζουν" το διεθνές κύρος του ελληνικού κράτους.


Πρόσφατα είχαμε την παρενόχληση του οπλισμένου και σύγχρονο περιπολικού της τουρκικής Ακτοφυλακής έναντι του μικρού επιβατηγού πλοίου Kalymnos Dolphin έξω από το λιμάνι στο Μαστιχάρι στην Κω.

Υπενθυμίζεται ότι το ταχύπλοο σκάφος Kalymnos Dolphin εκτελούσε το μεσημεριανό δρομολόγιο όταν 10 λεπτά πριν από την άφιξη του στο Μαστιχάρι (ώρα 11.50) σε απόσταση 1-2 μίλια πριν από το λιμάνι στο Μαστιχάρι, το ελληνικό πλοίο «απειλήθηκε» με εμβολισμό από την τουρκική ακταιωρό η οποία κατευθυνόταν από το Μποντρούμ προς το Αιγαίο.

Το τουρκικό σκάφος παρά το γεγονός ότι είχε εντοπίσει όπως φαίνεται και στο βίντεο το ελληνικό επιβατηγό να πλέει κάθετα στην πορεία του, δεν ελάττωσε την ταχύτητα του και κινείτο με μεγάλη ταχύτητα θέτοντας τη ζωή των επιβαινόντων σε κίνδυνο.

Επί του πλοίου επέβαιναν και πολλοί αλλοδαποί τουρίστες οι οποίοι ταξίδευαν για την Κω προκειμένου να αναχωρήσουν από το αεροδρόμιο του νησιού. Ο Έλληνας καπετάνιος του πλοίου αναγκάστηκε να σταματήσει τις μηχανές για να μην εμβολιστεί από το τουρκικό πλοίο, το οποίο πέρασε μπροστά από την πλώρη του ελληνικού επιβατηγού μόλις μερικές δεκάδες μέτρα.

Δυστυχώς ο τραμπουκισμός και η αδιαφορία για την ανθρώπινη ζωή από τα στελέχη των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων είναι ένα φαινόμενο συνηθισμένο που έχει καταγραφεί στο παρελθόν και σε άλλα βίντεο.

Η συμπεριφορά των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας δεν συμβαδίζει με τον επαγγελματικό χαρακτήρα που θα έπρεπε να έχουν στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων μίας χώρας που θεωρείται ως μία ανερχόμενη «περιφερειακή δύναμη», αλλά περισσότερο με το χαρακτήρα ενός rebel asker που λένε οι φίλοι και σύμμαχοι γείτονες μας.

Το ζητούμενο είναι πότε η ελληνική πολιτεία θα αντιληφτεί ότι απέναντι μας έχουμε ένα κράτος για το οποίο η ζωή δεν έχει καμία αξία ένα κράτος που θεωρεί το διάλογο και την αυτοσυγκράτηση ένδειξη αδυναμίας ένα κράτος που μας κοροϊδεύει συστηματικά όλα αυτά τα χρόνια κάνοντας άλλα από αυτά που υπόσχεται.Τμήμα ειδήσεων defencenet.grΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου