Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Πρωτεΐνες για βελτίωση μεταβολισμού



Μπορεί η παχυσαρκία να είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί άνθρωποι ανά τον κόσμο, όμως μία διατροφή που περιλαμβάνει σωστή ποσότητα και ποιότητα πρωτεϊνών μπορεί να το αντιμετωπίσει, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσιευμένη έρευνα.
Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι ..........


όταν άτομα με 10% πρωτεΐνες στη διατροφή τους λάμβαναν περισσότερες θερμίδες ημερησίως από αυτούς που είχαν 15% πρωτεΐνες στη διατροφή τους. Επιπλέον, βρέθηκε ότι το 70% της αυξημένης λήψης ενέργειας σε αυτούς με λιγότερες πρωτεΐνες στη διατροφή τους οφείλεται στο γεγονός ότι καταναλώνουν περισσότερα και πιο βαριά snacks.
Όταν το ποσοστό πρωτεϊνών αυξήθηκε στα 25%, δεν σημειώθηκε καμία πρόσθετη διαφορά ή μειωμένη λήψη θερμίδων.
http://images.jupiterimages.com/common/detail/18/44/22844418.jpg
Προηγουμένως είχε ειπωθεί ότι η περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες παίζει σημαντικό ρόλο στη συνολική λήψη θερμίδων και επομένως επηρεάζει τις πιθανότητες για παχυσαρκία.
Ήρθε λοιπόν η στιγμή να επαληθευθεί και επιστημονικά.
Διαπιστώθηκε ότι οι άνθρωποι έχουν από τη φύση τους ιδιαίτερη επιθυμία για πρωτεΐνες και όταν τις στερούνται καταφεύγουν σε άλλες πιο παχυντικές τροφές.
Τα συμπεράσματα αυτά έχουν μεγάλη σημασία στη διαμόρφωση στρατηγικής για τη ρύθμιση του σωματικού βάρους.

Οι ειδικοί από το University of Sydney στην Αυστραλία καλούνται να διαφωτίσουν ακόμα περισσότερο τους διατροφολόγους ώστε να βοηθήσουν τους ασθενείς τους.
Ελένη Σενδόνα

Read more: http://www.i-diadromi.com/2011/11/blog-post_867.html#ixzz1d6F1hT23


Read more: http://www.i-diadromi.com/2011/11/blog-post_867.html#ixzz1d6Ekfr00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου