Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

O Fedor Emelianenko στο UFC?

Καταρχήν να ξεκαθαρίσουμε ότι αυτή η πιθανότητα φαίνεται αρκετά τρελή με δεδομένη την αντιμετώπιση που έχει ο Ρώσος από τον Dana White όμως φήμες υπάρχουν για το θέμα εδώ και κάποιο καιρό με τον Fedor να ρίχνει και άλλο λάδι στη φωτιά με πρόσφατη συνέντευξή του στο ρώσικο σάιτ Sportbox.ru.


Σύμφωνα με τα όσα λέει ο τελευταίος αυτοκράτορας ο επόμενός του αγώνας θα είναι στην Αμερική και στο UFC αυτό το καλοκαίρι!


"Φυσικά και θέλω να αγωνιστώ στην Ρωσία αλλά αυτήν την στιγμή δυνατότερος οργανισμός ΜΜΑ ειναι στην Αμερική.
Είναι το UFC. Γι΄αυτό πρέπει να πάω στην Αμερική και να αντιμετωπίσω τους δυνατότερους μαχητές" είπε χαρακτηριστικά!


Από τους αντιπάλους που ακούγονται είναι ο πρώην πρωταθλητής Cain Velasquez και ο Josh Barnet (που πριν λίγες μέρες ξαναέβγαλε άδεια μαχητή στην Καλιφόρνια μετά από χρόνια, απαραίτητη προϋπόθεση για να μπεί στο UFC) με τον Fedor να φαίνεται να το επιβεβαιώνει με την απάντησή του ότι θα προτιμούσε να μην αντιμετωπίσει τον Barnett γιατί έχουν καλή προϊστορία.


"Συμπαθώ πολύ τον Josh και είμαστε φίλοι για χρόνια. Είναι πιθανότατα ο μόνος μαχητής που δεν θα ήθελα να αντιμετωπίσω στο ρίνγκ" τόνισε.


Πόσο εφικτό όμως είναι αυτό; Από την μία έχουμε τον Dana White που σε πρόσφατη ερώτηση απάντησε: "HELL NO". Όμως μπορεί ο Dana να μισεί τον Fedor, το χρήμα όμως όχι και ένας αγώνας με τον Ρώσο σίγουρα θα τραβήξει πάρα πολλά βλέμματα σε όλον τον κόσμο. Μπορεί το όνομά του στην Αμερική να μην είναι όπως παλιά αλλά για τον ίδιο λόγο φαντάζομαι και οι απαιτήσεις του θα έχουν πέσει.


Θυμίζουμε εδώ ότι ο ιδιοκτήτης του UFC Lorenzo Fertitta, σε ανάλογη ερώτηση απάντησε πως άνετα θα υπέγραφε τον Fedor αν τον συνέφερε οικονομικά....


Ένα ακόμη στοιχεία που δίνει βάση στην παραπάνω είδηση είναι η επιλογή των αντιπάλων και η χρονική τοποθέτηση του αγώνα μιας και ο Fedor είπε πως θα είναι μέσα στο καλοκαίρι. Και ο Cain και ο Barnett μπορούν άνετα να αγωνιστούν τότε. Ιδιαίτερα ο Cain έχει ήδη ακουστεί πως θα αντιμετωπίσει τον Frank Mir τότε αλλά τίποτα επίσημο δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη. Ο Mir ακούγεται και για τον Werdum.


Ο Barnett θα αγωνιστεί κάποια στιγμή σύντομα για τον τελικό του heavyweight grand prix του Strikeforce γεγονός που του δίνει χρόνο να ξαναγωνιστεί προς το τέλος του καλοκαιριού.


Παρόλα αυτά, επαναλαμβάνω όσα είπα στην αρχή. Το θεωρώ υπερβολικά δύσκολο καθώς όχι μόνο ο Dana δεν τον πάει, όχι μόνο το όνομά του δεν έχει την ίδια απήχηση όσο παλιά αλλά ακόμη είναι (και θα είναι ) με την Μ1 global οι απαιτήσεις τις οποίας χάλασαν την υπόθεση και την πρώτη φορα. Οπότε, μόνο αν δούμε μεγάλη αλλαγή ρότας από τους Ρώσους μπορεί να παίξει το θέμα. Αλλά... το ευχόμαστε!

mmafight.gr


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου