Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ & ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ 2012 ΤΗΣ I.S.D.O.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Γεμάτοι μετάλλια επέστρεψαν στις βάσεις τους, τα μέλη της ομάδας DRCS, που έλαβαν μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοάμυνας και Πολεμικών Τεχνών που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη από τις 04 έως τις 08 Ιουλίου 2012, από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοάμυνας I.S.D.O. (International Self Defence Organization), υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.


Στο Πρωτάθλημα, στο οποίο συμμετείχαν 34 χώρες και οι συμμετοχές ξεπερνούσαν τις 700, εκπροσώπησαν την χώρα μας στο άθλημα της αυτοάμυνας πάνω από 20 αθλητές, από τους οποίους οι 11 είναι μέλη της Αγωνιστικής Ομάδας DRCS.
Οι αθλητές του Αγωνίσματος Αυτοάμυνας έλαβαν μέρος σε ζευγάρια δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους για ένα μετάλλιο και την θέση τους στο βάθρο. Η Ομάδα αποτελούνταν από τους ΒΕΡΙΚΟΥΚΗ Δημήτριο, ΚΟΣΜΙΔΗ Δημήτριο (DRCS Αλεξανδρούπολης), ΜΙΧΕΛΑΚΟ Ιωάννη, ΚΟΥΡΤΕΣΗ Νικόλαο (DRCS Πειραιά), ΔΟΥΡΤΜΕ Νεκτάριο (DRCS Καβάλας), ΚΑΠΟΝΗ Επαμεινώνδα (DRCS Σέρρες), ΜΠΑΜΙΔΗ Κωνσταντή, ΣΙΔΗΡΑ Αναστασία, ΤΣΙΤΑΓΙΑΝΝΗ Γεώργιο, ΜΑΡΑΝΤΙΔΗ Θεόδωρο και τον
Αρχηγό της Ομάδας ΤΟΥΡΤΙΔΗ Ευθύμιο (DRCS Θεσσαλονίκης).
Ένας τραυματισμός την τελευταία στιγμή κράτησε εκτός αγώνων τους ΚΑΠΟΝΗ Επαμεινώνδα και ΚΟΥΡΤΕΣΗ Νικόλαο, ενώ το αγωνιστικό ζευγάρι ΣΙΔΗΡΑ Αναστασία – ΜΠΑΜΙΔΗ Κωνσταντή ενώ είχαν όλα τα προσόντα για μια καλή θέση, δεν κατάφεραν να προκριθούν, παρά την αντίθετη γνώμη πολλών αθλητών όσων αφορά το αποτέλεσμα.
Το Αγωνιστικό Ζευγάρι ΒΕΡΙΚΟΥΚΗ Δημήτριου – ΚΟΣΜΙΔΗ Δημήτριου κατάφερε και κέρδισε την 1η Θέση στην Κατηγορία Modern Self Defence ενώ παράλληλα στην ίδια Κατηγορία έλαβαν την 3η Θέση τα Αγωνιστικά Ζευγάρια ΔΟΥΡΤΜΕ Νεκτάριου – ΤΟΥΡΤΙΔΗ Ευθύμιου και ΤΣΙΤΑΓΙΑΝΝΗ Γεώργιου – ΜΑΡΑΝΤΙΔΗ Θεόδωρου.


Στην κατηγορία Special Forces Self Defence την 1η Θέση πήρε το Αγωνιστικό Ζευγάρι ΤΟΥΡΤΙΔΗ Ευθύμιου – ΔΟΥΡΤΜΕ Νεκτάριου ενώ παράλληλα την 3η Θέση κέρδισε το Αγωνιστικό Ζευγάρι ΜΙΧΕΛΑΚΟΥ Ιωάννη – ΜΑΡΑΝΤΙΔΗ Θεόδωρου.
Για 3η όμως φορά η ομάδα κατάφερε να ανέβει στο υψηλότερο βάθρο στην Κατηγορία Extreme Self Defence με το Αγωνιστικό Ζευγάρι ΤΟΥΡΤΙΔΗ Ευθύμιου – ΔΟΥΡΤΜΕ Νεκτάριου, κλειδώνοντας με αυτό τον τρόπο τις πρωτιές και τα Χρυσά Μετάλλια σε όλες τις Κατηγορίες Αυτοάμυνας και κατακτώντας στο σύνολο 3 πρώτες Θέσεις και 4 τρίτες.
Η ομάδα χρησιμοποίησε τεχνικές του συστήματος DRCS (Directive Reactive Controlling System), ενός Ελληνικού Συστήματος Αυτοάμυνας και Τακτικών Κοντινής Μάχης με Παγκόσμια Πιστοποίηση. Οι αντίπαλοι τους οποίους η Ελληνική Ομάδα κλίθηκε να αντιμετωπίσει ήταν από Ουκρανία, Ισπανία, Ιταλία, Αλβανία, Τουρκία, Γεωργία όπως επίσης και άλλα μέλη της Ελληνικής Αποστολής που διαγωνίζονταν με άλλα συστήματα Πολεμικών Τεχνών όπως Karate, Ju-Jutsu, Aiki Jutsu, Παγκράτιο, Krav Maga, Kick Boxing, Systema κ.α.
Ο Αρχηγός της Ομάδας και Ιδρυτής του DRCS, Τουρτίδης Ευθύμιος, δήλωσε ευχαριστημένος με τα αποτελέσματα και την συγκομιδή
μεταλλίων, αν και όπως λέει δεν είναι καινούργια εμπειρία για την Ομάδα αφού από το 2010 και μετά σε κάθε μεγάλη διοργάνωση της Παγκόσμιας Ομοσπονδία Αυτοάμυνας (I.S.D.O.), που λαμβάνουν μέρος, φέρνουν το Χρυσό στην Ελλάδα. Δυσαρεστημένος όμως με την απόφαση των Κριτών για το Αγωνιστικό Ζευγάρι ΣΙΔΗΡΑ Αναστασία – ΜΠΑΜΙΔΗ Κωνσταντή, αλλά δεν είναι κάτι που θα μπορούσε να ρίξει το ηθικό, όπως και φάνηκε άλλωστε από τα αποτελέσματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Αγωνιστικό Ζευγάρι ΤΟΥΡΤΙΔΗ- ΔΟΥΡΤΜΕ, υπέστη σοβαρά τραύματα από την αρχή
των αγωνισμάτων με κίνδυνο τον αποκλεισμό τους λόγω τραυματισμού.
Οι Αθλητές όμως δεν το έβαλαν κάτω και ύστερα από την σύμφωνη γνώμη του Αθλητικού Ιατρού των Αγώνων συνέχισαν την συμμετοχή τους αλλά και την συγκομιδή των μεταλλίων.
Σε αυτόν τον υπέροχο εορτασμό των Πολεμικών Τεχνών, η Ομάδα DRCS, κατάφερε να ανέβει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου και να ακουστεί ο Εθνικός μας Ύμνος τρεις φορές προκαλώντας συγκίνηση στους Έλληνες θεατές και αθλητές.
Συγχαρητήρια λοιπόν στα Μέλη της Αθλητικής Ομάδας DRCS.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου