Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

MMA Vs Martial Arts : What is the Difference? – MMA Vs Πολεμικές Τέχνες: Ποια είναι η διαφορά;

 

Υπάρχει μια μεγάλη σύγχυση κατά τη συζήτηση για ΜΜΑ και τις Πολεμικές Τέχνες. Σήμερα θα καλύψουμε μερικά σημεία σχετικά με το πώς το MMA διαφέρει από τις πολεμικές τέχνες, και πώς να το ξεχωρίζουμε.

Πολεμικές Τέχνες – Martial Arts

Όταν μιλάμε για Πολεμικές Τέχνες, οι άνθρωποι συνήθως μιλάμε για ένα συγκεκριμένο στυλ ή μορφή των πολεμικών τεχνών είτε πρόκειται για τζούντο, τάε κβο ντο, Κουνγκ Φου, Καράτε, ή οποιαδήποτε από τις χιλιάδες των άλλων μορφών. Αυτή είναι μία από τις βασικές διαφορές από ΜΜΑ.

ΜΜΑ ή Μικτες Πολεμικες Τεχνες- MMA or Mixed Martial Arts

MMA αναφέρεται γενικά σε ένα συνδυασμό διαφορετικών σώμα με σώμα, τεχνικώς μάχης. Για παράδειγμα, κάποιος θα μπορούσε να είναι ένας εκπαιδευμένος πυγμάχος και Παλαιστής και να θεωρηθεί μαχητή ΜΜΑ. Σε μια περίοδο ΜΜΑ (αγώνας), μαχητές που στηρίζονται υπερβολικά σε ένα στυλ (μορφή), συνήθως χάνουν. Αυτό είναι επειδή το MMA επιτρέπει στους μαχητές να αντλήσουν από πολλά στυλ για να είναι σε θέση να κερδίσουν τον αγώνα, αντί να χρειάζεται να επιμείνουμε σε στυλ.

MMA vs Πολεμικές Τέχνες: Πώς τα ξεχωρίζουμε – MMA vs Martial Arts: How to tell the difference

Πιθανόν ο ευκολότερος τρόπος για να πει τη διαφορά είναι δίνοντας προσοχή στην περιγραφή της διοργάνωσης. Κανονικά (ελπίζουμε πάντα), κάθε περίπτωση θα περιγράφει λεπτομερώς το είδος του αγώνα που πρόκειται να πραγματοποιηθεί. Παράδειγμα: Το UFC (Ultimate Fighting Championship) είναι πάντα ΜΜΑ. Ανεξάρτητα με το τι υπόβαθρο μάχης έχουν οι υποψήφιοι που έρχονται στο Οκτάγωνο , θα μπορούν να ανταγωνιστούν στο UFC (αφού αποδείξουν την αξία τους φυσικά).
Μία ακόμα διαφορά είναι τα συστήματα βαθμολόγησης που χρησιμοποιούνται. Το MMA χρησιμοποιεί ευρέως, παρόμοιους κανόνες με την πυγμαχία (η οποία ελπίζουμε ότι θα αλλάξει). Αυτό είναι το «10-σημεία» σύστημα. Οι περισσότερες άλλες πολεμικές τέχνες τείνουν να έχουν το δικό τους σύστημα βαθμολόγησης με βάση τα έντυπα που χρησιμοποιούνται, συνήθως έχουν να κάνουν με το να κερδίζεις πόντους για το χτύπημα σε συγκεκριμένες περιοχές του σώματος του αντιπάλου και / οι ανατροπές και ρήψεις … ή ένα συνδυασμό αυτών.
Επιπλέον, οι περισσότερες διοργανώσεις (είτε στο ΜΜΑ ή Martial Arts) θα εμφανίσει το σύνολο των δεξιοτήτων των αγωνιστών. Ενώ στο ΜΜΑ η συντριπτική πλειοψηφία των αγωνιστών είναι ειδικευμένοι σε πολλαπλές μορφές, μπορεί όμως να έχουν τα ισχυρά σημεία που ορίζονται στις ειδικές μορφές. Θα χρησιμοποιήσουμε Lyoto Machida (UFC Light Heavyweight διεκδικητής) ως παράδειγμα.
Lyoto Machida είναι πρωτίστως ένα Shotokan Karate μαχητής. Έχει αγωνιστεί , και κερδίσει πολλά πρωταθλήματα Καράτε ‘όλη τη διάρκεια της καριέρας του. Ωστόσο, είναι επίσης πολύ έμπειρα σε Brazilian Jiu-Jitsu. Αυτά τα σύνολα ικανότητας μπορεί να συγχωνευτούν μαζί σε ένα επιτυχημένο μαχητή MMA, ενώ εξακολουθεί να επικεντρώνεται κατά κύριο λόγο στην εκπαίδευση του καράτε.

Ποια είναι η καλύτερη; – Which is better?

Η πραγματική απάντηση εδώ θα ήταν «κανένα». Ωστόσο, αυτό θα εξαρτηθεί από το προσωπικό σας γούστο και το στυλ ενός ατόμου. MMA τείνει να έχει λίγο πιο γρήγορο ρυθμό, ενώ οι αυστηρές μορφές πολεμικών τεχνών τείνουν να είναι πιο τεχνικές. ΜΜΑ έχει το πλεονέκτημα των πολλαπλών μορφών που συγχωνεύονται σε ένα στυλ μάχης, ενώ οι ειδικές μορφές πολεμικών τεχνών έχουν το πλεονέκτημα ότι είναι πολύ εξειδικευμένες σε μια συγκεκριμένη μορφή.
Σκέφτομαι την εκμάθηση πολεμικών τεχνών / MMA. Από πού να ξεκινήσω; – I’m considering learning Martial Arts/MMA. Where should I start?
Θα ήθελα να προτείνω πρώτη εκκίνηση με την εξέταση βίντεο και την ανάγνωση επάνω σε διάφορες μορφές. Εκπαίδευση ως ΜΜΑ είναι λίγο διαφορετική από την εκπαίδευση σε μια συγκεκριμένη μορφή πολεμικών τεχνών, υπό την έννοια ότι δεν MMA συνήθως επικεντρώνονται σε ένα συγκεκριμένο στυλ, που κάνουν συγκεκριμένες μορφές πολεμικών τεχνών.
Μάθετε όσο περισσότερα μπορείτε για τις διάφορες μορφές πριν από τη λήψη μιας απόφασης. Οι περισσότεροι εκπαιδευτές θα σας επιτρέψουν ακόμα και να παρακολουθήσετε ένα μάθημα ή δύο (είτε ως θεατής ή ως συμμετέχων) για να δείτε τι κάνουν και πώς το κάνουν. Τηλεφωνήστε ή επισκεφτείτε αυτά τα μέρη, ώστε να μιλήσετε με τους εκπαιδευτές. Μιλήστε και με άλλους μαθητές, αν μπορείτε.
Τέλος, να είστε έτοιμοι για τεράστιες αλλαγές στη ζωή σας. Δεν έχω συναντήσει ακόμα άνθρωπο που ξεκίνησε πολεμικές τέχνες και δεν έχει παρατηρήσει σημαντικές αλλαγές στη ζωή τους. Στο πώς κάνουν πράγματα, σκέφτονται για τα πράγματα, κλπ. Η δέσμευση και ο αυτοέλεγχος που διδάσκουν είναι ένα μικρό μέρος των πολεμικών τεχνών.

nogiworlds-day2-007
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ:http://voices.yahoo.com/mma-vs-martial-arts-difference-3291540.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου