Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Χάλκινο μετάλλιο η Μπουκουβάλα στο Αμπου Ντάμπι .

Κάτοχος ενός ακόμη σημαντικού μεταλλίου, του τρίτου μέσα στο 2010, είναι από σήμερα η Ιουλιέτα Μπουκουβάλα. Η τζουντόκα του Νικηφόρου Ανατολής Ιωαννίνων, μετά το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Τόκιο και το χρυσό στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Μπακού, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Γκραν Πρι που φιλοξενείται από σήμερα έως και την Τετάρτη στο Άμπου Ντάμπι. Η Μπουκουβάλα, η οποία πρόσθεσε και 80 βαθμούς στο Ολυμπιακό της... σακούλι ενόψει Λονδίνου 2012, σημείωσε δύο νίκες σε συνολικά τρεις αγώνες και ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου των νικητριών στην κατηγορία των -57 κιλών. Εκτός των άλλων εισέπραξε και το ποσό των 1.500 δολαρίων που ισοδυναμούν στο χάλκινο μετάλλιο.


«Είμαι στεναχωρημένη γιατί ήμουν σίγουρη για την παρουσία μου στον τελικό. Η Ιταλίδα, έστω κι αν ήταν πρώτη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, ήταν στα μέτρα μου. Η νίκη χάθηκε στις λεπτομέρειες και γι` αυτό στεναχωριέμαι περισσότερο. Θα μπορούσα να πάρω ακόμη περισσότερους βαθμούς, ώστε να βρεθώ αρκετά ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη λίγο τη δύση του 2010. Από αύριο θα συνεχίσω να εργάζομαι
σκληρά για να μη συμβεί ξανά κάτι τέτοιο», είπε η Ιουλιέτα Μπουκουβάλα, η οποία τον Δεκέμβριο θα είναι παρούσα στο Γκραν Σλαμ του Τόκιο.

Η Ελληνίδα τζουντόκα, πέρασε μπάι στον α΄ γύρο, ενώ στον δεύτερο νίκησε με Ippon την Βραζιλιάνα «χάλκινη» Ολυμπιονίκη του Πεκίνου, Κέιτλιν Γκουαντρός. Στα προημιτελικά επικράτησε της Αμερικανίδας, Μάρτι Μαλόι, για να γνωρίσει την ήττα στα ημιτελικά από την Ιταλίδα «χρυσή» Ολυμπιονίκη του Πεκίνου, Τζιούλια Γκουϊνταβάλε.

(*) Μεθαύριο, Τετάρτη, στην κατηγορία των -90 κιλών θα αγωνιστεί ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του Τόκιο, Ηλίας Ηλιάδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου