Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

WKA ΕΛΛΑΣ: Δυνατή παρουσία και πολλά μετάλλια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Ιδιαίτερα δυνατή ήταν φέτος η συμμετοχή της Ελληνικής Αποστολής στη Σκωτία όπου έγινε φέτος το παγκόσμιο της WKA.  Η ομάδα του ZEN FIGHTING CLUB/ WKA HELLAS κατέβηκε υπό την αιγίδα της ΕΟΜΑ(Ελληνική Ομοσπονδία Μαχητικών Αθλημάτων) και με την υποστήριξη της  MARFIN EGNATIA BANK, επίσημος χορηγός της ομάδας.
Ήταν μεγάλη η επιτυχία της φετινής αποστολής.  Πρώτα από τις μικρές ηλικίες που για πρώτη φορά συμμετείχαν σε παγκόσμιο πρωτάθλημα.  Συγκεκριμένα η  Οικονόμου Εβίτα,Σαράντη Τζίνα , Φιλιπποπουλος Χρίστος  και Φιλιποπουλος Βαγγελης. Αν και δεν κατάφεραν να φέρουν μετάλλιο πάτησαν γερά σε πολύ δύσκολες κατηγορίες και έδειξαν ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον.Ειδικοτερα η Εβίτα αποκλείστηκε μετά από ισοπαλία στον πόντο μετά από έναν αμφίρροπο αγώνα για την ελληνίδα πρωταθλήτρια.Η Τζίνα αντίστοιχα έδειξε δυνατή σε μια κατηγορία πολύ δύσκολη.Τελος πολύ καλοί και ο Χρήστος και Βαγγελης δείχνοντας ότι η συνέπεια που δείχνουν με συνεχόμενους αγώνες έχει αντίκρισμα. Τα παιδιά τώρα ακόμα πιο διψασμένα συνεχίζουν τη προσπάθεια και τη σκληρή
προπόνηση.
Στης κατηγορίες των έφηβων αγόρια είχαμε τους Αθλητές Μαργαρίτης Μιχάλης, Κογκαλης Αλέξανδρος, Βαρδακης Δημήτρης και Δακας Δημήτριος. Όλοι έπαιξαν δυνατούς αγώνες και έφτασαν κοντά στους τελικούς αλλά μόνο ο Δακας έφερε πίσω το χρυσό μετάλλιο. Να σημειωθεί πως είναι δεύτερη συνεχόμενη φορά που ο Έλληνας Πρωταθλητής κερδίζει τη κατηγορία +70κιλα.

Στις έφηβες συμμετείχαν η Βιλτανιωτη Εβίτα η όποια μετά από μια σειρά δύσκολων αγώνων αποκλείστηκε, η Κατσιανου Καίτη η οποία έδειξε μια πολύ καλή εικόνα φτάνοντας στη τρίτη θέση στα +60κιλα και τέλος η Τυχομοιρα Γκρουεβα. Η Γκρουεβα κατόρθωσε φέτος να πάρει το χρυσό μετάλλιο μετά από τρεις μήνες εξαντλητικής προπόνησης δικαιώνοντας το κόπο και τη δουλεία της. Επίσης για πρώτη φορά συμμετείχε σε Κατηγορία Κ1 γυναικών σε ηλικία 16 ετών χάνοντας από την  Holloway Laurel, η οποία τελικά κέρδισε και το παγκόσμιο.
Στα ομαδικά η έφηβοι πήραν το Χρυσό Μετάλλιο, στους Άνδρες Ασημένιο και οι έφηβες Χάλκινο. Τα αποτελέσματα αυτά είναι εξαιρετικά από τη--------- στιγμή που συμμετείχαν από κάθε χωρά οι καλύτεροι αθλητές.
Στους άνδρες ο Μοίρας Ερμής, πολλές φορές πρωταθλητής, δεν κατάφερε να συνεχίσει λόγο τραυματισμού στο γόνατο. Ο Βιλτανιωτης Σπύρος μετά από μεγάλο διάστημα εκτός του χώρου, έπαιξε καλά αλλά χωρίς να φτάσει τα μετάλλια.  Ο Στέφανος Μπαλογιαννης έδειξε τον καλύτερο του εαυτό στη κατηγορία -70κιλα και έφτασε να πάρει Ασημένιο σε μια δύσκολη κατηγορία τελικά χάνοντας από ένα καναδό παίχτη.
Ο Παπασταματιου Αλέξης συμμετείχε φέτος στη κατηγορία ‘Hard Style’ στης φόρμες για πρώτη φορά σε Παγκόσμιο επίπεδο και κατάφερε τη Πέμπτη Θέση. Να σημειωθεί ότι ο Έλληνας Αθλητής δεν συμμετείχε στα στυλ λόγου τραυματισμού στο Περσινό Παγκόσμιο στην Ισπανία.
Στης φόρμες στη κατηγορία Βετεράνων Γυναικών  συμμετείχε η Καρακοστα Μαριανιτα για πρώτη φορά . Ήταν αξιοσημείωτη  η προσπάθεια της Ελληνίδας Αθλήτριας.
Τέλος, Ο Ευσταθίου Τριαντάφυλλος κατόρθωσε, μετά από πολλούς δύσκολους αγώνες να κερδίσει στο Τελικό στη Open κατηγορία των Καναδό Παγκόσμιο Πρωταθλητή  Ben Stewart και έτσι ο Έλληνας Αθλητής πηρέ τη πιο δύσκολη κατηγορία. Επίσης να σημειωθεί ότι το έπαθλο της κατηγορίας ήταν το ποσό των 3000 ευρώ.

Προπονητές της Αποστολής ήταν οι Έλληνες Αντιπρόσωποι της WKA K. Πολίτης Στέλιος, Κ. Παπαμιχαήλ Νίκος και Καλόμοιρης Ιωάννης οι όποιοι επί 7 συνεχόμενες μέρες ήταν κοντά στα παιδιά και τους στήριζαν την κάθε στιγμή.
Συνολικά η Εθνική μας ομάδα επέστρεψε με 4 χρυσά 2 αργυρά και 6 χάλκινα μετάλλια σε σύνολο 1500 αθλητών και 30 χωρών,κάτι που μας κατατάσσει σαν μια ισχυρή χώρα των μαχητικών αθλημάτων διεθνώς.

1 σχόλιο: