Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Αφιέρωμα - floyd mayweather-video


FLOYD MAYWEATHER Jr (BOXING)

Όνομα: Floyd Mayweather Jr.
Ημ. γεν. :
24/02/77
Τόπος: 
Μίσιγκαν, ΗΠΑ
Υψος: 
1, 73 μ.
Επαγγελματικό ρεκόρ: 
40-0-0 (25 KOs)
Ντεμπούτο: 
11/10/ 96
Ψευδώνυμο: PrettyBoy

Ο Floyd Mayweather είναι σίγουρα ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στο επαγγελματικό boxing στις ημέρες μας. Από τις αλάνες του Μίσιγκαν, στην κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στουςΟλυμπιακoύς της Ατλάντα, μέχρι την κορυφή του επαγγελματικούboxing o «Pretty Boy» πέρασε πολλά… Αρκετά για να τον κάνουν ακόμα πιο σκληρό. 


Ο Floyd γεννήθηκε στο Γκραντ Ράπιντς, του Μίσιγκαν. Το ότι θα γίνει μποξέρ ήταν αναμενόμενο, καθώς ο πατέρας του , Floyd Mayweather Sr, υπήρξε πρωταθλητής της κατηγορίας welterweightκαι αργότερα προπονητής. Ένας θείος του, ο Jeff Mayweather, ήταν πρωταθλητής της κατηγορίας featherweight, ενώ ένας άλλος θείος του, ο Roger Mayweather, είναι ο σημερινός προπονητής του και υπήρξε κάτοχος τίτλου σε δύο κατηγορίες την ίδια εποχή. Η καριέρα του, του απέφερε πολλούς τίτλους σε σύντομο χρονικό διάστημα και αυτό εξηγεί την δήλωση που έκανε τον Μαϊο του 2007, περί αποχώρησης του από τα ρινγκ πριν ακόμη κλείσει τα 31 του χρ.  

Χάλκινος ο «Pretty Boy» στην Ατλάντα!
Από την
ΤΙΤΛΟΙ
1998-2002:
WBC Super featherweight boxing champion
2002-2004: WBC Lightweight boxing champion
2005-2006: WBC Super lightweight boxing champion
2006: IBF Welterweight boxing champion
2006-? :
WBC Welterweight boxing champion
2006-2007 : 
WBC Super welterweight boxing champion
ερασιτεχνική του καριέρα αποκόμισε πλούσιες εμπειρίες, έδωσε 90 μάχες με ρεκόρ 84-6, και ένα πιασάρικο ψευδώνυμο, το οποίο τον ακολουθεί ως και σήμερα. Οι συναθλητές του εμπνεύστηκαν από το πρόσωπο, το οποίο ακόμα και μετά από τους αγώνες δεν είχε ούτε μία γρατσουνιά και τον αποκάλεσαν «Pretty Boy». Τις χρονιές 1993,1994 και 1996, ήταν ο απόλυτος άρχοντας του εθνικού πρωταθλήματος «Golden Gloves». Η μεγαλύτερη επιτυχία του, ως ερασιτέχνης πυγμάχος, ήταν η παρουσία του στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα, το 1996, όπου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Στον ημιτελικό αντιμετώπισε τον Serafim Todorov, ο οποίος στη συνέχεια κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο. Στην αναμέτρησή τους, ο Mayweather έχασε στα σημεία από τον αντίπαλό του, μια απόφαση που αμφισβητήθηκε από όσους παρακολούθησαν τον αγώνα. 
«Σεφτέ» στους τίτλους το 1998
Ήταν 11 Οκτωβρίου του 1996, όταν έδωσε τον πρώτο του επαγγελματικό αγώνα με αντίπαλο τον Roberto Apodaca. Ο Mayweather υποχρέωσε τον αντίπαλό του σε ΚΟ στον δεύτερο γύρο, δείχνοντας από νωρίς τις προθέσεις του.

Μια νίκη, την οποία πανηγύρισε χωρίς τον πατέρα του, καθώς εκείνη την εποχή βρισκόταν στη φυλακή, μετά από την σύλληψη του για διακίνηση ναρκωτικών, το 1993. Ο πρώτος του τίτλος ήρθε το 1998, στην κατηγορία junior lightweight, όταν ανάγκασε την γωνία του αντιπάλου του Genaro Hernandez, να πετάξει λευκή πετσέτα στον όγδοο γύρο.
  
Με τα χρόνια... μεγάλωνε και η συλλογή του

Ο Hernandez δεν είχε ηττηθεί ποτέ σε αυτήν την κατηγορία, ένα στοιχείο που δίνει μεγαλύτερη αξία στην νίκη του «Pretty Boy». Υπερασπίσθηκε τον τίτλο του χωρίς προβλήματα, με αντιπάλους όπως οAngel Manfredy και ο Carlos Gerena.

Η «βίβλος» του αθλήματος, το περιοδικό «The Ring», του χάρισε τον τίτλο του πυγμάχου της χρονιάς, επιβραβεύοντας τον για τις εμφανίσεις του.
«Πατέρα απολύεσαι!»
Όταν ο πατέρας του αποφυλακίστηκε, ανέλαβε χρέη προπονητή τουFloyd. Ο μικρός όμως έβλεπε πως κάτι δεν πάει καλά και το 2000, λίγο πριν την μεγάλη του αναμέτρηση με τον πρωταθλητή της κατηγορίας featherweight, Gregorio Vargas, απέλυσε τον πατέρα του και τον αντικατέστησε με τον James Prince, αλλά αμέσως μετά τον «κάλεσε» και πάλι στην γωνία του.

Το γυαλί είχε πλέον ραγίσει και οι δρόμοι πατέρα και γιου χώρισαν οριστικά περίπου έξι μήνες μετά με τον «Pretty Bοy» να δηλώνει: «Σέβομαι τον πατέρα μου και ως προπονητή και ως άνθρωπο, αλλά με τον θείο μου έχω καλύτερη χημεία». 

Ξέρεις πως…Εκτός από αυτούς τους έξι τίτλους, ο Mayweather έχει κερδίσει και άλλους δύο από το περιοδικό «The Ring», οι οποίοι έχουν μεγάλη σημασία για τους αθλητές, αλλά δεν λογίζονται ως επίσημοι.
Η συνέχεια ήταν το ίδιο εντυπωσιακή, για τον μποξέρ από το Μίσιγκαν. Στο σημαντικότερο αγώνα που έδωσε ως πυγμάχος της κατηγορίας Jr lightweight, στις 20 Ιανουαρίου του 2001, ενάντια στον Diego Corrales, κατάφερε σε 10 γύρους να ρίξει τον αντίπαλό του στο έδαφος 5 φορές και να αναγκάσει τους συνεργάτες του να δηλώσουν παραίτηση.

Μέχρι εκείνη την στιγμή και οι δύο αθλητές ήταν αήττητοι. Τότε όλος ο κόσμος πείστηκε για την αξία του, ενώ οι «ειδικοί» μιλούσαν για τον επερχόμενο μεγάλο «Pound for pound» πυγμάχο.
Αλλαγές κατηγοριών και… τίτλοι.
Το 2002, ο Mayweather ανέβηκε στην κατηγορία Lightweight. Σε αυτά τα κιλά έδωσε μόνο τέσσερις αναμετρήσεις, όλες για τον τίτλο του πρωταθλητή. Στις 20 Απριλίου του 2002, κέρδισε τον Jose Luis Castillio στον αγώνα τίτλου της κατηγορίας.

Μόνο εύκολη δεν ήταν αυτή η νίκη για τον 25χρονο, τότε Mayweather, αφού η κακή αρχή του παραλίγο να του κοστίσει τον τίτλο, ενώ μερικοί αναλυτές ακόμα και σήμερα, υποστηρίζουν πως έπρεπε η νίκη να δοθεί στον αντίπαλό του, αλλά οι κριτές είχαν αντίθετη άποψη. Κράτησε αυτόν τον τίτλο μέχρι τον Μάιο του 2004,όταν και άλλαξε ξανά κατηγορία.

Επόμενο ματς τίτλου, ήταν τον Ιούνιο του 2005, όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με τον Arturo Gatti, για την ζώνη της κατηγορίας Jr welterweight. Πριν τον αγώνα, ο Mayweather έδωσε το δικό του σόου, λέγοντας πως ο αντίπαλός του είναι πυγμάχος τρίτης κατηγορίας, απάτη και άλλα τέτοια «όμορφα», αποδεικνύοντας πως είναι άσσος και στο λεγόμενο «trash talking».

Κάτι που το παραδέχτηκε και ο ίδιος, μετά το τέλος της αναμέτρησης, δηλώνοντας πως ότι είπε ήταν για να πουληθούν εισιτήρια, επιδοκιμάζοντας τις ικανότητες του αντιπάλου του. Αναφορικά με το αγωνιστικό μέρος, η πλειοψηφία του κόσμου ήταν με τον Gatti, αλλά απογοητεύθηκε αφού μόλις στον έκτο γύρο, ο «Pretty Boy» πανηγύρισε τον τρίτο του τίτλο.
 
Στην καλύτερη του φόρμα το 2006

Στις 8 Απριλίου του 2006, ήταν η στιγμή να πανηγυρίσει ακόμα έναν τίτλο, αυτή την φορά με αντίπαλο τον Zab Judah. Έναν άκρως επεισοδιακό αγώνα, που μέχρι και η αστυνομία αναγκάστηκε να επέμβει για να φτάσει στο τέλος του, ο Mayweather αναδείχθηκε νικητής και κατέκτησε τον τέταρτο τίτλο της καριέρας του.

Στη μνήμη του κόσμου από αυτήν την αναμέτρηση, έχει μείνει το παράνομο «κάτω από τη μέση» χτύπημα του Judah, που έγινε αφορμή για μια κοκορομαχία μεταξύ των προπονητών των δύο πυγμάχων. Η ρεβάνς που ορίστηκε δεν έγινε ποτέ, αφού η ομοσπονδία απέκλεισε τον Judah για έναν χρόνο.

Όσο για τον προπονητή του Mayweather, του απαγορεύτηκε να παρευρίσκεται στην γωνία του αθλητή την ώρα των αγώνων.
Οι τελευταίοι τίτλοι και ο σούπερ αγώνας με De la Hoya!
Τον Νοέμβρη του 2006 το Las Vegas, υποδέχθηκε τον αγώνα Mayweather – Carlos Baldomir για τον τίτλο της κατηγορίας welterweight. Χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερο πρόβλημα o Mayweather, κέρδισε τον τίτλο.

Οι κριτές υπέδειξαν πως στο πρόσωπο του Baldomir «προσγειώθηκαν» 199 από τις 458 μπουνιές που επιχείρησε ο «Pretty Boy», ενώ μόνο 79 γροθιές από τις 670 του Αργεντινού βρήκαν στόχο.

Εκτός από την ζώνη, ο Mayweather έγινε πλουσιότερος κατά 8 εκατομμύρια δολάρια(!), ποσό ρεκόρ του συγκεκριμένου αθλητή. Ο πιο γλυκός αλλά και πιο σημαντικός τίτλος του όμως ήρθε στις 6 Μαΐου του 2007, στην κατηγορία super welterweight, όταν κέρδισε έναν από τους καλύτερους πυγμάχους της εποχής μας, τον Oscar de la Hoya
O «Pretty Boy» τέθηκε αντιμέτωπος με τον «Golden Boy», στο MGM Grand Arena, του Las Vegas, σε μία αναμέτρηση που μονοπώλησε το ενδιαφέρον του κόσμου. Ενδεικτικό είναι πως έγινε ρεκόρ παραγγελιών σε PPV πυγμαχίας, ξεπερνώντας την αναμέτρηση τουEvander Hollyfield με τον Mike Tyson.

Οι δύο από τους τρεις κριτές αποφάσισαν υπέρ του Mayweather, και έτσι κατέκτησε τον έκτο του τίτλο και πήρε την 38η νίκη του, σε ισάριθμες αναμετρήσεις.
Η αποχώρηση
Πολύ κουβέντα προς το πρόσωπό του, προκάλεσε η δήλωση που έκανε αμέσως μετά την νίκη του, επί του De la Hoya. «Αποχωρώ από τα ρινγκ», είπε και έφερε αναταραχή στους κόλπους του Boxing.

Ο θόρυβος κόπασε λίγο, όταν σε μια παράλληλη συνέντευξη που έδωσε με τον μεγάλο του αντίπαλο, δήλωσε: «Δεν είμαι σίγουρος αν θέλω να αποχωρίσω, αλλά όπως και να έχει, ένας επαναληπτικός με τον Oscar, θα μου άρεσε πολύ».

Οι περισσότεροι αναλυτές, θεώρησαν πως το έκανε επίτηδες για να πουλήσει τους επόμενούς του αγώνες ως τελευταίους και να κερδίζει περισσότερα χρήματα και από ότι φάνηκε είχαν δίκιο, αφού πολύ σύντομα έγινε γνωστός ο επόμενός αγώνας του, ο οποίος κανονίστηκε στις 8 Σεπτεβρίου του 2007, με αντίπαλο τον Ricky  Hatton τον  οποίο και νίκησε.

Τελικά σταμάτησε τον  Ιούνιο του 2008 με μια

Και στο WWE

To 2008 o Mayweather με το ψευδόνυμο "Money" συμμετείχε στην του WWE, όπου νίκησε τον Big Show.
Επάνοδος

Ο Mayweather δεν άντεξε μακριά από τα ρινγκ για πολύ καιρό. Τον Σεπτέμβριο του 2009 ξαναγύρισε (για πολλά λεφτά) και νίκησε τονMarquez.


Τα πάντα ήταν έτοιμα για ένα superfight με τον παγκόσμιο πρωταθλητήManny Pacquiao αλλά τελικά μετά από αλλεπάλληλες κατηγορίες σχετικά με θέματα που αφορούσαν χρήση ουσιών, έφτασαν μέχρι τα δικαστήρια

Ο Floyd τελικά πήρε την 40η του νίκη σε  με τον Mosley τον Mάιο του 2010.


Κατηγορίες


Τον Σεπτέμβριο της ίδια χρονιάς ο Mayweather συνελήφθη για κακοποίηση της πρώην γυναίκας του 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου