Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Μεταβολικά Προγράμματα. Δυναμώστε Όλο Το Σώμα Και Κάψτε Εκατοντάδες Θερμίδες Ανεβάζοντας Τον Μεταβολισμό Σας.





 
altΠολλοί ασκούμενοι ρωτούν πως μπορούν να χάσουν λίπος γρήγορα και αποτελεσματικά δυναμώνοντας ταυτόχρονα όλο το σώμα. Η καλύτερη απάντηση σε αυτό είναι τα μεταβολικά προγράμματα.

Τα προγράμματα χρησιμοποιούμε ασκήσεις αντίστασης συνήθως σε κυκλικό πρόγραμμα που εκτελούνται η μια μετά την άλλη χωρίς ή με μικρά διαλείμματα. Το αποτέλεσμα είναι να γυμνάζετε τόσο το μυϊκό σας σύστημα όσο και τα ενεργειακά συστήματα (αερόβια και αναερόβια αντοχή).
Τα προγράμματα αυτά έχουν γίνει πολύ δημοφιλή τελευταία ιδίως στην Αμερική καθώς χτίζουν ωραίο και γραμμωμένο σώμα και καίνε πολύ λίπος. Επίσης μπορούν να γίνουν σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα και με λίγο ή καθόλου εξοπλισμό.

Άλματα πάνω από πάγκο γυμναστικής = Βάζεις έναν πάγκο γυμναστήριου και πηδάτε από πάνω του 10 φορές. Αν δεν έχετε πάγκο απλώς πηδάτε ψηλά, φέρνοντας τα πόδια στο στήθος.
Δεν υπάρχει διάλειμμα ανάμεσα στις ασκήσεις. Κάνετε την μια άσκηση μετά την άλλη χωρίς διάλειμμα. Αυτό είναι ένας γύρος. Κάνετε 5 τέτοιους γύρους με 1 λεπτό διάλειμμα ανάμεσα.
Αν δεν μπορείτε να κάνετε έλξεις ή δεν έχετε μονόζυγο αντικαταστήστε την πρώτη άσκηση με Κωπηλατική με αλτήρες και την τελευταία με κάθετες κάμψεις δικέφαλων με αλτήρες.
Πόσο βάρος να χρησιμοποιήσετε: Εξαρτάτε από τα επίπεδα δύναμης και αντοχής σας. Αν δείτε ότι το πρόγραμμα βγαίνει εύκολα με το βάρος που έχετε επιλέξει τότε δοκιμάστε με βαρύτερο την επόμενη φορά.
Το πρόγραμμα δυναμώνει απίστευτα όλο το σώμα και δίνει πολύ καλή αντοχή. Επίσης καίει πάρα πολλές θερμίδες.
Δουλέψτε το 3 φορές την εβδομάδα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου