Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

1ο Grand Prix μη Ολυμπιακών Μαχητικών Αθλημάτων



ο 1ο Grand Prix της FILA στα μη Ολυμπιακά Αθλήματα των Grappling, Παγκρατίου Αθλήματος και Μαχητικού Grappling έγινε στο Martigny της Ελβετίας το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Μαΐου του 2011. Στο τουρνουά συνέρευσαν πάνω από εκατό (100) αθλητές από έντεκα (11) διαφορετικές χώρες (Αυστρία, Βέλγιο, Βραζιλία, Ισπανία, Γαλλία, Ουγγαρία, Πολωνία, Ελβετία, Σουηδία, Ουκρανία και ΗΠΑ).

Το τουρνουά αυτό αποτελεί το πρώτο βήμα για την Παγκόσμια κατάταξη αθλητών των αθλημάτων αυτών, μια νέα ιδέα που ξεκίνησε η FILA στις αρχές του 2011 για να καθορίσει και να ανταμείψει τους καλύτερους αθλητές σε κάθε ένα από τα αθλήματα αυτά ξεχωριστά.



Οι αθλητές είναι πλέον σε θέση να συγκεντρώσουν πόντους σε τέσσερα (4) Grand Prix, Ηπειρωτικά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα που θα διοργανώνονται κάθε χρόνο, σύμφωνα με μια κλίμακα που θα ορίζεται από τη FILA, ανάλογα με τη σπουδαιότητα των αγώνων. Στο τέλος του έτους, στους αθλητές με την υψηλότερη βαθμολογία θα απονέμετε ένα ειδικό βραβείο καθώς και χρηματικό έπαθλο από τα χρήματα που θα συγκεντρώνονται από FILA καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Σύμφωνα με δηλώσεις των ανθρώπων της FILA είναι πολύ ευχαριστημένοι με την ανταπόκριση των εθνικών ομοσπονδιών μελών της, να στείλουν αθλητές παγκόσμιου βεληνεκούς σε αυτό το πρώτο Grand Prix της FILA. Αρκετοί Παγκόσμιοι πρωταθλητές, όπως ο Jeff Monson (ΗΠΑ), Kelly Anundson (ΗΠΑ), Laurence Fouillat (Γαλλία), Nicolas Renier (Γαλλία), Brochetelle Fabien (Γαλλία), και Mats Nilsson (Σουηδία), συμμετείχαν ανεβάζοντας έτσι το αγωνιστικό επίπεδο.

palema.gr Κουκλίδης Χαράλαμπος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου