Τρίτη 31 Μαΐου 2011

UFC 130: Rampage vs Hamill


Με την ακύρωση του Edgar vs Maynard ήρθε ένα επιπλέον βάρος στον αγώνα του Jackson με τον Hamill. Μία βραδιά που ή θα άλλαζε για πάντα τη καριέρα του Hamill ή θα έβαζε τον Rampage στη θέση του No1 contender.

Ας δούμε αναλυτικότερα τους αγώνες.


Brian Stann vs Jorge Santiago






Μία μάχη που θα κρινόταν απο το ποιός μαχητής θα επέβαλε τον ρυθμό του και τη θέλησή του επι του αντιπάλου του (όπως όλες?). Στο πρώτο γύρο είδαμε καλά combos απο τον Stann ώσπου πέτυχε το knockdown με ένα καλό αριστερό loop. Στο δεύτερο γύρο συνεχίστηκε το ίδιο σκηνικό με πολύ καλούς συνδιασμούς απο τον Αμερικανό ο οποίος με ένα δυνατό δεξί overhand έριξε κάτω τον Santiago και με λίγο ground and pound τέλειωσε τον αγώνα.

Rick Story vs Thiago Alvez

Στους δύο πρώτους γύρους ο Story έψαξε απεγνωσμένα να κλείσει την απόστασή και να αποφύγει τα χέρια του δυναμίτη Alvez. Ως γνωστών ο Βραζιλιάνος είναι στην κορυφή της τροφικής αλυσίδας του stand up game. Απο αρκετά νωρίς o Story έκανε προσπάθειες για takedown και τις πέτυχε. Επίσης, απο θέση clinch πέτυχε γονατιές στο σώμα, στους μηρούς και στα γόνατα του Alvez. Στον τρίτο γύρο ο Βραζιλιάνος μπήκε αποφασισμένο να κρατήσει την απαραίτητη απόσταση ώστε να στήσει ένα καλό stand up game ενάντια στον αντίπαλό του, κάτι που φάνηκε να αποδίδει. Ο γύρος έκλεισε με τους δύο μαχητές να ρίχνουν βροχή απο γροθιές στα τυφλά και με το καμπανάκι να αγκαλιάζονται. Δίκαιη νίκη με ομόφωνη απόφαση για τον Rick Story. Κλειδί για τη νίκη ήταν το clinch και η πίεση του αντιπάλου στο κλουβί.

Stefan Struve vs Travis Browne

Ο Ολλανδός γίγαντας έχει χτίσει ένα δυνατό resume και αυτό άρχισε να φαίνεται απο την αυτοπεποίθηση του μέσα στο κλουβί. Στα πρώτα 4 λεπτά του 1ου γύρου είδαμε πολύ δυνατό stand up game και απο τους δύο μαχητές καθώς και δύο προσπάθειες για chokes απο τον Struve στις οποίες ο Χαβανέζος Browne αμύνθηκε πολύ αποτελεσματικά. Αυτό που ακολούθησε μάλλον πολλοί λίγοι το περίμεναν όμως. Με ένα απόλυτα συγχρονισμένο superman punch ο Browne βρήκε στόχο στο σαγόνι του Struve ρίχνοντάς τον αναίσθητο στο έδαφος (KO of the night award). Εκεί τον ακολούθησε για δύο σφυριές μέχρι να επέμβει ο διαιτητής και να σταματήσει τον αγώνα.

Frank Mir vs Roy Nelson

Στους δύο πρώτους γύρους είδαμε τον Roy να κυνηγάει το clinch ώστε να κουράσει τον αντίπαλό του και αποφύγει το striking game του Mir. Πολλαπλές γονατιές στο κορμί, takedowns κατα βούληση, low kicks καθώς και μία ωραία "τρικλοποδιά" judo έδειξαν τον Mir να έχει το πάνω χέρι ενώ ο Nelson έψαχνε για απάντηση μέσα απο ένα δυνατό δεξί overhand. Σε λίγες στιγμές ο Mir έδειχνε να έχει εκτεθειμένο το σαγόνι του, το οποίο ο Nelson έβρισκε ξυστά αλλά χωρίς να αποτελεί μεγάλη απειλή. Στο τρίτο γύρο ο Nelson μπήκε εμφανώς λαχανιασμένος επιβεβαιώνοντας μετά απο καιρό οτι η φυσική του κατάσταση είναι ευθυγραμμισμένη με την εμφάνισή του. Προφανώς όλο αυτό το επιπλέον βάρος θα του στοίχιζε σε stamina κάποια στιγμή. Στα θετικά για τον Nelson είναι οτι ο ίδιος δεν τραυματίστηκε αλλά κατάφερε να ραγίσει το σαγόνι και ένα πλευρό του Mir. Δίκαιη νίκη για τον Frank Mir και δύσκολο το μέλλον του Roy Nelson για τον οποίο ο Dana White δεν είχε και τα καλύτερα να πεί στο press conference.

Quinton "Rampage" Jackson vs Matt Hamill

Συνολικά θα ήταν δίκαιο να πούμε οτι ο Matt Hamill δεν είναι σε θέση να απειλήσει τον Rampage. Έδειξε να τον φοβάται απο τη στιγμή που τον αντίκρυσε στα ζυγίσματα και συνέχισε να κάνει το ίδιο μέσα στο κλουβί. Ο συμπαθέστατος παλαιστής με τα σοβαρά προβλήματα ακοής εκ γενετής δοκίμασε μερικές low kicks, μία συνταγή γνωστή απο τότε που δοκιμάστηκε απο τον Forrest Griffin ενάντια στον Rampage. Δεν είχε όμως τη δύναμη, και φαινόταν πως φοβόταν να πλησιάσει για να μή πέσει στο counter. Αυτό έκανε και τα χτυπήματά του πολύ προβλέψιμα. O Rampage ήταν ο γνωστός δυναμίτης με knockout power που θα φόβιζε και τους heavyweights του UFC, όμως αυτή τη φορά έδειξε να δοκιμάζει και πολλά καινούρια πράγματα όπως αγκωνιές superman, γονατιές στο σώμα και πάρα πολύ καλή άμυνα στα takedowns. O Hamill έδειξε μεγάλη καρδιά με το να μείνει όρθιος μέχρι το τέλος, αλλά η νίκη ήρθε δίκαια και αδιαμφισβήτητα στον Rampage.

Δώρο μία φωτό απο την τρελή φυσική κατάσταση του Nelson:



Αποτελέσματα της 2ης κάρτας

Demetrious Johnson νικ. Miguel Torres με unanimous decision (29-28, 29-28, 29-28)
Tim Boetsch νικ. Kendall Grove με unanimous decision (30-27, 30-27, 30-27)
Gleison Tibau νικ. Rafaello Oliveira με submission (rear-naked choke) - Round 2, 3:28
Michael McDonald νικ. Chris Cariaso με split decision (27-30, 29-28, 29-28)
Renan Barao νικ. Cole Escovedo με unanimous decision (30-27, 30-27, 29-28)

Δώρο το knockout της βραδιάς:
 
από http://hellenicmmaforum.blogspot.com/2011/05/ufc-130-rampage-vs-hamill.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου