Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Ανάκληση κατεψυγμένων ψαριών λόγω υδραργύρουοσίευση τίτλου


Αυξημένες ποσότητες υδραργύρου βρέθηκαν σε παρτίδες κατεψυγμένου γαλέου “Καπετάν Νικόλας”. Ο ΕΦΕΤ με δύο συνεχόμενες ανακοινώσεις διέταξε την ανάκληση όλων των παρτίδων και συνιστά αποφυγή κατανάλωσης.




Η ανάκληση αφορά το προϊόν κατεψυγμένης φέτας ιχθυηρού (γαλέου) με την εμπορική επωνυμίαΚαπετάν Νικόλας συνολικής ποσότητας 240kg σε πλαστική συσκευασία των 850 g, ζώνης αλίευσης FAO 34, με ημερομηνία συσκευασίας 05-05-2011 και ημερομηνία λήξης 26-10-2012, η οποία διακινήθηκε από την επιχείρηση «ΠΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ Α.Ε.», (ΒΙ.ΠΕ. Ιωαννίνων). Η εν λόγω εταιρία προχώρησε σε επανασυσκευασία της συγκεκριμένης παρτίδας, καθώς και σε αλλαγή της ονομασίας διακίνησης του συγκεκριμένου είδους, ήτοι από γλαύκο σε γαλέο. Η πρώτη ύλη, την οποία η επιχείρηση «ΠΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ Α.Ε.» προμηθεύτηκε από την επιχείρηση «ΚΟΝΤΟΒΕΡΟΣ ΑΕΒΕ – Βιομηχανία Κατεψυγμένων και Νωπών Ειδών Διατροφής» (Ασπρόπυργος Αττικής), έφερε αριθμό παρτίδας 110610001 και ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 12/2012.
Στη δεύτερη ανακοίνωση του ΕΦΕΤ, αναφέρεται ότι η επιμολυσμένη πρώτη ύλη αφορούσε και σε επιπλέον παρτίδες πλαστικής συσκευασίας των 850 g με ημερομηνίες συσκευασίας 16/06/2011 και μεταγενέστερες.
Ο ΕΦΕΤ καλεί όσους καταναλωτές έχουν προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα να μην τα καταναλώσουν.
Αναλυτικά οι δύο ανακοινώσεις εδώ και εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου