Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Πάλη: Η ήττα σοκ τουΑλεξάντερ Καρέλιν απο τον Αμερικανό Γκάρντνερ

Λέγεσαι Αλεξάντερ Καρέλιν, είσαι το ίνδαλμα της Ρωσίας, γιατί είσαι δυνατός σαν αρκούδα, γιατί είσαι Ολυμπιονίκης, γιατί «τρως» πέντε Αμερικανούς στην καθισιά σου, γιατί είσαι ΑΗΤΤΗΤΟΣ! Και χάνεις από τον ανύπαρκτο Ρούλον Γκάρντερ στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του Σίδνεϊ, ακριβώς πριν 11 χρόνια, κλωτσώντας την μοναδική ευκαιρία να ξεπεράσεις τον πρώην συμπατριώτη σου και νυν Λευκορώσο Αλεξάντρ Μεντβέντ και να μείνεις στην Ιστορία ως ο μοναδικός παλαιστής με τέσσερα χρυσά μετάλλια.






Ο κόσμος δεν άλλαξε με την ήττα σου, αλλά κάποιοι αγουροξυπνημένοι -λόγω διαφοράς ώρας-Ελληνες και όλη η ανατολική Ευρώπη, αιφνιδιάστηκαν στο άκουσμα της είδησης, όπως εσύ από τον υπερφυσικό μπεμπέ που σε ξάπλωσε στο ταπί, ξαπλώνοντας ολόκληρη την Ρωσία κάτω από 130+κιλά αμερικανικού λίπους.

Και δεν φτάνει εκεί το κακό. Εσύ σταματάς τον αθλητισμό, γιατί είσαι και μιας ηλικίας (33 τότε, εν έτη 2000), αλλά μπαίνεις στην Δούμα όπου και συνεχίζεις σε επίπεδο εξωτερικών υποθέσεων. Αυτός όμως που σε έριξε στο ταπί, γίνεται... τσίρκο στην Αμερική.
Ο cowboy που «σκότωσε» την αρκούδα, λένε οι Αμερικανοί και αποθεώνουν τον Γκάρντνερ. Μαμά, μπαμπάς, χειροκροτούν περήφανα τον γιό και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Πάτρας οπου κατακτά παλι το χρυσό μετάλλιο. Και αυτό ήταν. Μετά έγραψε την αυτοβιογραφία του ως ο άνθρωπος που νίκησε τον Καρέλιν και τον... θάνατο. Ειδικά αυτό το τελευταίο το θεωρεί και μεγάλη μαγκιά, αφού κατάφερε μαζί με άλλα αμερικανάκια να χαθεί σε χιονοθύελλα, μεθυσμένος οδηγώντας ένα snowmobile, να χάσει 2 δάκτυλα του ποδιού του από κρυοπαγήματα και παραλίγο και την ζωή του.



Αλεξάντερ, όμως εσύ δεν έκανες καριέρα στην TV μετέχοντας σε show τιτλοφορούμενο The Biggest Loser. Και δεν αφορά ο τίτλος την ζωή του -μετά από σένα- αλλά το βάρος του, αφού μετα τους Αγώνες της Αθήνας 200 κιλά και μέσω του σόου έχασε 80 κάτι από αυτά!
Εμεινες λοιπόν κ.Καρέλιν με τρία χρυσά ολυμπιακά μετάλλια, έγινες εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής και έλαβες 13 χρυσά μετάλλια σε πρωταθλήματα Ευρώπης μετρώντας 13χρόνια αήττητος, από το 1987 (τότε ήταν η τελευταία ήττα του από τον Ιγκόρ Ροστορότσκι) ως τις 27 Σεπτεμβρίου του 2000.
Σου έμεινε επίσης και το μήνυμα συμπαράστασης του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, το οποίο ανέφερε λέγοντάς σου ότι για τους Ρώσους θα παραμείνει πάντα ο «ανίκητος πολεμιστής».
Εμάς, μας έμεινες ως ο θηριώδης παλαιστής με τρία χρυσά μετάλλια, στη Σεούλ 1988, στη Βαρκελώνη 1992και στην Ατλάντα 1996, ένας άνθρωπος μορφωμένος και ευγενικός με αδυναμία στην ποίηση και την όπερα. Ως ο παλαιστής των 129 κ. που μεταφράζονται σε μυς. Απλά, ως ο κορυφαίος παλαιστής όλων των εποχών. Κράτα κι εσύ, λοιπόν, ότι η ήττα σου ήταν η μεγαλύτερη είδηση των Ολυμπιακών του Σίδνεϊ, μεγαλύτερη κι από το να είχες πάρει εσύ εκείνο το χρυσό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου