Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SHOOTO - ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ Μ.Μ.Α.

Στις 3 Οκτωβρίου έρχεται στην Ελλάδα ο Λάζαρος Παπαδόπουλος για μια σειρά σεμιναρίων που θα διδάξει σε διάφορες σχολές στην Αττική.
Αποκορύφωμα θα είναι το σεμινάριο προπονητών που θα γίνει το Σάββατο 8 Οκτωβρίου για εκπαιδευτές – υποψήφιους εκπαιδευτές και αθλητές και θα πάρουν διπλώματα της Shooto, αναγνωρισμένα και από την Επιτροπή της Shooto της Αυστραλίας.
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ShootoMMA
Το 1ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Shooto MMA, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Οκτωβρίου στο δημοτικό γυμναστήριο στα Γλυκά Νερά, ώρα 11:00 π.μ.
Θα γίνει τουρνουά πρωτάθλημα σε 3 κατηγορίες κιλών -65, -70, -76.
 
 
Οι αγώνες θα είναι 1 χ 4’ και ο τελικός 2 χ 3’
Αγώνες εμπειρίας θα γίνουν στις υπόλοιπες κατηγορίες αλλά και στις μικρές κατηγορίες από όσους δεν θέλουν να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα. Οι αγώνες εμπειρίας είναι 2 χ 3’. Τον Νοέμβριο θα γίνει το πανελλήνιο πρωτάθλημα στις επόμενες κατηγορίες που είναι -83,-91, -101, +101.
Οι συμμετοχές είναι ανοικτές. Μπορεί οποιοδήποτε σωματείο να συμμετέχει με αθλητές του, καθώς και οποιοσδήποτε αθλητής από μόνος του επιθυμεί. Η συμμετοχή είναι 15€ για κάθε αθλητή.
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ – ΒΟΗΘΩΝ - ΑΘΛΗΤΩΝ
Στο Σεμινάριο στις 08/10 δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν και να γνωρίσουν από κοντά τον Λάζαρο Παπαδόπουλο.
Απευθύνεται κυρίως σε :
  1. Εκπαιδευτές που έχουν σχολή και διδάσκουν mma
  2. Εκπαιδευτές που έχουν σχολή και θέλουν να διδάξουν mma
  3. Βοηθούς προπονητών
  4. Αθλητές Μαχητικών Αθλημάτων
Σάββατο 8/10: Σεμινάρια προπονητών 16:00 – 20:00 Γλυκά Νερά Παλαίστρα
Το κόστος στα σεμινάρια προπονητών για το Σάββατο 8/10 είναι στα 80 ευρώ και θα δοθούν:
  1. Δίπλωμα Προπονητού Γ κατηγορίας (για τους εκπαιδευτές που έχουν σχολή)
  2. Δίπλωμα συμμετοχής σε σεμινάρια προπονητών (για τους βοηθούς και αθλητές)
  3. Affiliate Certification (πιστοποιητικό συνεργασίας) με την Shooto Hellas για τις σχολές των εκπαιδευτών.
  4. Ύλη και Εκπαιδευτικό υλικό – Manual
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΣΤΟ SHOOTO
Η διαιτησία στο Shooto είναι ένα πολύ υπεύθυνο και ενδιαφέρον κομμάτι.
Το σύστημα βαθμολογίας στο Shooto , είναι μοναδικό στον κόσμο και μειώνει στο ελάχιστο την πιθανότητα λάθους εκτίμησης από τον κριτή ή τον διαιτητή.
Με τακτικά σεμινάρια η Shooto Hellas έχει σκοπό να καταρτίσει τους νέους κριτές – διαιτητές με διπλώματα Γ,Β & Α κατηγορίας αντίστοιχα.
Όσοι ενδιαφέρονται να στελεχώσουν την επιτροπή διαιτησίας της Shooto θα πρέπει να πληρούν τους παρακάτω όρους:
  1. Να είναι ηλικίας άνω των 30 ετών
  2. Να ασχολείται και να γυμνάζετε με τα αθλήματα υποταγής
  3. Να συστηθεί από κάποιον προπονητή μέλος της Shooto Hellas
  4. Να γνωρίζει καλά την Ελληνική γλώσσα και να έχει ένα επίπεδο στην Αγγλική.
  5. Να είναι πρόθυμος να παρακολουθήσει τα σεμινάρια – σχολή διαιτητών.
  6. Να είναι πρόθυμος να είναι παρόν στις αγωνιστικές δραστηριότητες της Shooto Hellas.
Για τους αγώνες Shooto χρειάζονται 2 κριτές, 1 διαιτητής και 1 άτομο στην γραμματεία.
Πρέπει όλοι να γνωρίζουν ο ένας την δουλειά του άλλου ώστε να υπάρχουν αντικαταστάτες ανά πάσα στιγμή. Σε κάθε διοργάνωση πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον ένας αναπληρωματικός ώστε να γίνετε και rotation σε όλους και πάντα να ξεκουράζετε κάποιος με την σειρά.
Προώθηση Shooto Hellas
Η προώθηση του Shooto στα σωματεία – μέλη της S.H. γίνεται με τους κάτωθι τρόπους:
Κάθε σωματείο που συμμετέχει με αθλητές του στο Shooto, μπορεί με την καταβολή των 100 ευρώ ετησίως να λαμβάνει:
  • Αυτοκόλλητο Λογότυπο της Shooto Hellas για την Σχολή του
  • Σελίδα με στοιχεία διαφήμισης της σχολής του (5 φωτό και κείμενο έως 100 λέξεις) στην επίσημη ιστοσελίδα της Shooto Hellas, με link banner στην ιστοσελίδα της σχολής του (www.shootohellas.gr υπό κατασκευή).
  • Ενημερωτικά φυλλάδια της Shooto για την σχολή του.
  • Curriculum για προπόνηση στο Shooto mma.
Επίσης στα πλαίσια της προώθησης του Shooto Hellas και των συνεργατών, μπορεί κάποιος προπονητής ή ειδικός εξωτερικός συνεργάτης να διοργανώσει αγώνες Shooto, στην περιοχή που επιθυμεί με σύμβαση συνεργασίας με την SH για τους συγκεκριμένους αγώνες. Η SH θα υποστηρίξει την διοργάνωση με διαιτητές κριτές, διαφήμιση και εξοπλισμό για τους αθλητές αλλά και με αγωνιστικό χώρο (ρινγκ ή τατάμι) εφόσον αυτό είναι απαραίτητο. Έτσι προβάλλεται το Shooto και σε άλλες περιοχές της Ελλάδος μαζί με τον διοργανωτή – εκπαιδευτή – σχολή.
Διαδικαστικά
Κάθε αθλητής, ο οποίος συμμετέχει στους αγώνες καταβάλει συμμετοχή 15 ευρώ. Δελτίο δεν υπάρχει και όλο το ιστορικό του κάθε αθλητή ή προπονητή αρχειοθετείτε ηλεκτρονικά και καταγράφει συμμετοχές σε αγώνες με στατιστικά (νίκες ισοπαλίες ήττες), κατηγορία κιλών, παρακολούθηση σεμιναρίων κ.ο.κ.
Κάθε σωματείο έχει δικαίωμα να καλέσει έναν εκπρόσωπο της SH στην σχολή του και να παραδώσει σεμινάριο διαιτησίας δωρεάν, κατόπιν συνεννόησης. Με αυτόν τον τρόπο γίνονται κατανοητοί οι κανονισμοί του αθλήματος και προλαμβάνονται παρεξηγήσεις που μπορεί να δημιουργηθούν από την σωστή κατανόηση των κανονισμών.
Επίσης κάθε σωματείο είναι σε θέση να καλέσει εκπρόσωπο της SH, ώστε να παραδώσει σεμινάριο της βασικής ύλης και προπονητικών μεθόδων , εφ όσον αυτό είναι επιθυμητό από τον προπονητή της σχολής έναντι μικρού αντιτίμου που θα καθοριστεί.
3 R
Η Shooto παγκοσμίως έχει καθιερώσει ένα σλόγκαν το οποίο χαρακτηρίζεται από τα
3 R. Αυτά σημαίνουν:
  1. RebirthofPankration: Πράγματι το όραμα της Shooto από όταν ιδρύθηκε ήταν να ζωντανέψει ξανά το αρχαιοελληνικό Παγκράτιο άθλημα. Σήμερα πιστεύω μας είναι πως ότι τελικά δεν κατάφερε κανείς εδώ στην Ελλάδα με το παγκράτιο, το καταφέρνει η Ιαπωνική οργάνωση Shooto, με τον απαιτούμενο σεβασμό στην κληρονομιά μας.
  2. RespectableSport: και πράγματι το shooto είναι σεβαστό σε όλο τον κόσμο και αυτό οφείλεται αποκλειστικά στο επίπεδο των αθλητών που συμμετείχαν κυρίως την δεκαετία του 90 και 2000, αλλά και σήμερα. Το γεγονός ότι χώρες όπως η Αμερική, Βραζιλία, Ρωσία και Ολλανδία που είναι παραδοσιακά πια με υψηλό επίπεδο σε αθλήματα υποταγής το Shooto αναπτύσσετε ολοένα και περισσότερο, λέει πολλά στο ότι σέβονται το shooto και την οργάνωση.
  3. RealFighting: Το mma σαν άθλημα, είναι γεγονός πως αποτελεί ότι πιο ρεαλιστικό υπάρχει σε άοπλη αντιμετώπιση συμπλοκής 2 ατόμων – αθλητών. Αυτό πλέον το έχουν καταλάβει όλοι όσοι ασχολούνται με τα μαχητικά αθλήματα ή τις πολεμικές τέχνες. Αυτό κάνει και η Shooto, μπορούμε να πούμε όμως ότι το κάνει πιο μεθοδευμένα, με ασφαλέστερο τρόπο, και κρατώντας πιο πολύ με αυτή την μέθοδο από κάθε άλλη διοργάνωση αντίστοιχη, το «ευ αγωνίζεσθε», καθώς δεν βλέπει τους αγωνιζόμενους σαν μονομάχους όπως θέλει το σύγχρονο κατεστημένο, αλλά σαν αθλητές.
Για κάθε πληροφορία ή επαφή με την Shooto Hellas, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους αντιπροσώπους της S.H.:
Νεκτάριος Λυκιαρδόπουλος
210-4138321 - 6947 912702, Λουκά Ράλλη 89, Πειραιάς (Cross Gym)
shootohellas@yahoo.gr Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Παναγιώτης Τσελέντης
6947849656 - 6936 286020 , Μεταμορφώσεως 4, Γλυκά Νερά (Palaistra Gym)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου