Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2011

Ντέιβιτ Δημόπουλος: ο ελληνοβραζιλιάνος παγκόσμιος μεταλίστ του NoGi - Gi .
Κυριακή, 02 Οκτώβριος 2011 05:58 .. .Προηγούμενο1 of 2Επόμενο.Ο Ντέιβιτ Δημόπουλος είναι κάτοχος δυο παγκόσμιων μεταλλίων Grappling. Πριν από λίγες ημέρες επέστρεψε από το Βελιγράδι όπου κατάφερε δυο φορές να ανεβάσει την Ελλάδα στο βάθρο.Αργυρό μετάλλιο στο Grappling Gi και χάλκινο στο Grappling NoGi στην κατηγορία των 70 κιλών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Grappling της FILA από έναν αθλητή που ξέρει να σε καθηλώνει με την ευγένεια και την πραότητα του χαρακτήρα του.Ο Ντέιβιτ γεννήθηκε στην πόλη Φορταλέσα της Βραζιλίας από Έλληνες γονείς. Σε ηλικία 12 ετών, η θεία και η μητέρα του σκέφτηκαν ότι έπρεπε να βρουν μια δημιουργική απασχόληση για τον μικρό Ντέιβιτ για να μην περνά τον ελεύθερο χρόνο του στους δρόμους.Στην Βραζιλία δεν ξέρουν άλλη μορφή πάλης από το Ju jitsu, μας λέει ο ίδιος. Ο πατέρας του αρχικά είχε τις αντιρρήσεις του. Θεωρούσε ότι για τον μικρό Ντέιβιτ ήταν πιο κατάλληλα η ζωγραφική και η καλλιτεχνία.Το Brazilian Ju Jitsu όμως, είχε κατακτήσει τον Ντέιβιτ. Αφοσιώθηκε σε αυτό και μετά από κάποια χρόνια σκληρής και επίμονης δουλείας κατάφερε να αγωνιστεί 2 φορές στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Brazilian Ju Jitsu της IBF το 2004 και το 2009.

Το 2011 επιφύλαξε μια διαφορετική διάκριση στον ομογενή αθλητή μας. Η ομάδα Alliance Ju-jitsu (φώτο 2) που γυμνάζεται υπό την καθοδήγηση του στην περιοχή της Δάφνης, συμμετείχε στο πρώτο Πανελλήνιο τουρνουά Grappling που διοργάνωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Πάλης (ΕΟΦΠ) στη Ζωφριά.Η κατάκτηση του πανελλήνιου τίτλου επετεύχθητε σχετικά εύκολα. Λίγους μήνες αργότερα συμμετείχε με την εθνική ομάδα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Grappling της FILAόπου αγωνίστηκε σε δυο αγωνίσματα, στο Grappling No Gi και στο Grappling Gi στην κατηγορία των 70 κιλών.Στο Grappling Νο Gi αγωνίστηκε στον πρώτο αγώνα με τον Πολωνό τον αθλητή που έμελε να συναντηθεί και στο αγώνισμα Gi. Έγινε ένας αγώνας αμφίρροπος. Μέχρι την τελευταία στιγμή κανείς δεν γνώριζε ποια θα είναι η εξέλιξη.Για μια στιγμή ο Ντέιβιτ πίστεψε ότι θα πάρει το παιχνίδι. Η ευκαιρία του δόθηκε, όμως, δεν κατάφερε να την αξιοποιήσει. Σε μια αμφισβητούμενη φάση ο Πολωνός κατάφερε να πάρει τη νίκη.Ακολούθησε ο αγώνας με τον Βραζιλιάνο τον οποίο κέρδισε στα σημεία. Αργότερα εκμυστηρεύτηκε στον Ντέιβιτ ότι λίγο ήθελε για να δηλώσει εγκατάλειψη.Με τον Ούγγρο πρωταθλητή ο Ντέιβιτ έδωσε τον καλύτερο αγώνα του. Ο αντίπαλος ήταν γνώσης της ελληνορωμαϊκής πάλης, όμως, το στυλ παιχνιδιού του διευκόλυνε τον Ντέβιτ για να του εφαρμόσει μια πολύ αγαπημένη του λαβή το «Εναέριο Τρίγωνο». Στο πρώτο εγχείρημα του Ντέιβιτ, ο Ούγγρος τον έβγαλε έξω από το ταπί.Στη συνέχει ο αντίπαλος επιχείρησε να του πιάσει το πόδι εξαπολύοντας μια σφοδρή μετωπική επίθεση. Ο Ντέιβιτ δεν αιφνιδιάστηκε καθόλου. Με μια επιδέξια κίνηση έκανε μια περιστροφή και βρέθηκε πίσω από την πλάτη του Ούγγρου όπου με μια γερή λαβή πνιγμού τον ανάγκασε να εγκαταλείψει τον αγώνα. Αυτό ήταν. Ο Ντέβιτ τα είχε καταφέρει. Η Ελλάδα είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο κόσμο στο No Gi στα 70 κιλά.

Την επόμενη ημέρα ο Ντέιβιτ αγωνίστηκε στο Grappling Gi , το αγώνισμα όπου το Grappling διεξάγεται με τους αθλητές να φορούν κιμονό.Πρώτο αγώνα ήταν με τον Ιάπωνα. Το παιχνίδια ήρθε στο over time. Ο Ντέιβιτ επικράτησε με take downΜε τον Γάλλο, στο δεύτερο ματς ακολούθησε το ίδιο πλάνο. Ο αγώνας έφτασε στο over time. Με την βοήθεια και το σωστό κοουτσάρισμα του προπονητή από τη γωνία, ο Ντέιβιτ, κέρδισε στα σημεία.Στον τελικό, ο Ντέβιτ, ξανασυναντήθηκε με τον Πολωνό αντίπαλο που είχε ηττηθεί στο No Gi. Ο αντίπαλος ήταν πολύ πιο δυνατός. Αυτή τη φορά με πιο ξεκάθαρο τρόπο κατάφερε να αποσπάσει την νίκη από τον Ντέιβιτ. Ο Έλληνας αθλητής ηττήθηκε, αλλά κέρδισε το αργυρό παγκόσμιο μετάλλιο.Όταν τον ρωτήσαμε αν του έμεινε κάποια πικρία από τη δεύτερη ήττα από τον Πολωνό, ο Ντέιβιτ, απάντησε αφοπλιστικά. Τώρα ξέρω τι προπόνηση πρέπει να κάνω για να τον κερδίσω…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου