Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Το πρώτο δυνατό sparring πριν το THE BATTLE του Νοεμβρίου



Δυνατό sparring με πρωταγωνιστές κυρίως τους heavyweight  Αντώνη WRAGLER ΤζώροΚώστα TOWERΑγγελήΔημήτρη Αλαφογιάννη και Γιάννη Μπαλάση έγινε το Σάββατο 1 Οκτωβρίου στο MMA GYM.

ειχαμε και κοκκορομαχίες μεταξύ Τζώρου - Αγγελή










Οι βαρέων-βαρών αθλητές είχαν ανάγκη ένα δυνατό τεστ στην αρχή της αγωνιστικής περιόδου και ειδικά ο Τζώρος και ο Αγγελής που θα αγωνιστούν  σε 35 μέρες στο THE BATTLE.



Ο Αντώνης Τζώρος έδειξε να έχει καλή φυσική κατάσταση, η προπόνηση του όμως στο grappling (θα μπει στο κλουβί του GFC για ΜΜΑ σύντομα) τον έχει "μαγκώσει" και επίσης έχει πρόβλημα στη μέση από το ρολάρισμα με τον Γιώργο Κατσινόπουλο και τα πολλά take downs που έχουν ανταλλάξει.
Οι 35 μέρες που απομένουν μέχρι τη σκληρή μάχη που θα δώσει με τον Ali Cenik στο THE BATTLE vol.1 είναι αρκετές για να "λυθεί" και να γίνει πιο γρήγορος, αφού άλλωστε ο αντίπαλος του θα πάει τον αγώνα στην ταχύτητα (ο Cenik είναι 10 κιλά ελαφρύτερος από τον Τζώρο, πολύ γρήγορος και τεχνίτης, εκπρόσωπος της ολλανδικής σχολής).

Ο Κώστας Αγγελής έδειξε ότι βρίσκεται σε πολύ ικανοποιητικό επίπεδο προετοιμασίας, δε θυμίζει σε τίποτα τον στατικό και μονοκόμματο Αγγελή του παρελθόντος και πάντα επιτίθεται με συνδυασμό 3 και πάνω χτυπημάτων. Πρέπει όμως να δουλέψει καλά τις άμυνες του κυρίως στα πόδια (δέχθηκε πολλά lowkicks που δεν τα έκοψε από Τζώρο,Αλαφογιάννη και Μπαλάση) και να εκμεταλλευτεί το ύψος του (2.03) με τα direct που ξέχασε να χρησιμοποιήσει στους πρώτους γύρους του sparring.


Ο Τζώρος με την εμπειρία του, κατάφερε να σπάσει την απόσταση με τον Αγγελή και να τον παίξει από κοντά, κάτι που δεν πρέπει να κάνει ο TOWER αν θέλει να κερδίσει από τον Kirk Krouba στο THE BATTLE τη ζώνη WKF Mediterranean.


O Aλαφογιάννης εμφανίστηκε πολύ δυνατός (124 kg) και σχετικά γρήγορος για τα πολλά κιλά του. Αποτελεί σίγουρα μια καλή επιλογή για αγώνες heavyweight  στην Ελλάδα.
Ο Μπαλάσης που πάλεψε με τα ...θηρία σε 10 γύρους των 5 λεπτών ( ο Γ.Κακαράκης τους έβγαλε το λάδι) έδειξε ότι έχει πολύ καλή φυσική κατάσταση, "βλέπει" τα χτυπήματα του αντιπάλου, πέρασε αρκετά σημεία στο σώμα των αντιπάλων του, αλλά του λείπει το δυνατό χτύπημα που θα τραντάξει τον αντίπαλο του. Σίγουρα μια μεθοδευμένη γυμναστική με βάρη θα τον δυναμώσει, γιατί είναι "ελαφρύς" για την κατηγορία του και χρειάζεται να χτυπά πιο δυνατά.


Πολύ καλά πήγαν στα sparrings και τα υπόλοιπα παιδιά με τον Γκίκα του Γιάννη Χατζόπουλου να δείχνει πολύ καλά γυμνασμένος!
Ο πιτσιρικάς θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για να λάβει μέρος σε ένα από τα τέσσερα pregames του THE BATTLE.




Ο Κώστας Μπουκουβάλας του Π.Δρίνα έδειξε ότι πλέον το βλέπει σοβαρά το πράγμα και μας έκανε εντύπωση η φυσική του κατάσταση.
H δύναμη και η ευστοχία που έδειξε στο sparring ήταν και ο λόγος που θα μπει ρεζέρβα στο THE BATTLE , εάν υπάρξει τραυματισμός τελευταίας στιγμής σε κάποιον από τους: Χατζηχρόνογλου,Καραγιαννίδη,Bruzini,Αρουτιδη.



H Έμυ Κιουγιουμτζόγλου έβαλε γάντια σχεδόν με όλους τους άντρες του sparring (όχι βέβαια με τους heavyweight) και απέδειξε ότι έχει πολύ καλή μέση, footwork, τεχνική και γενικότερα το λέει η ψυχή της.
Η δυναμη παραμένει η "αχίλλειος πτέρνα" της και σε αυτό τον τομέα δουλεύει πλέον εντατικά με τον Γ.Κακαράκη
Ανεβασμένοι εμφανίστηκαν και οι : Λευτέρης Κουτουλάκης, Θοδωρής Φιλλιπίδης.








Το ερχόμενο Σάββατο θα γίνει νέος κύκλος sparrings ενόψει του THE BATTLE για να δουν οι διοργανωτές και τους υπόλοιπους αθλητές. Δεν αποκλείεται να υπάρξει και ακύρωση αθλητή εάν δεν μείνει ο promoter κ. Παναγιώτης Δρίνας ικανοποιημένος από την πορεία της προετοιμασίας καποιου αθλητή.
Τη επόμενη εβδομάδα θα δώσουν το παρόν οι :
Aλέξανδρος Χατζηχρόνογλου, Βασίλης Καραγιαννίδης, Σταύρος Εξακουστίδης, Αντώνης Τζώρος, Κώστας Αγγελής, Θανάσης Καράγκος, Μελέτης Κακουμπάβας (εάν έχει αναρρώση από τον αγώνα της Κύπρου), Κώστας Μπουκουβάλας, Γιάννης Γκίκας, Γιάννης Μπαλάσης κα ..
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου