Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Με… 12 σπαθιά στη διεθνή κατάταξη ξιφασκίας


Με… 12 σπαθιά στη διεθνή κατάταξη ξιφασκίας

Με δώδεκα Έλληνες αθλητές και αθλήτριες, στον βαθμολογικό πίνακα της διεθνούς κατάταξης ξιφασκίας ήρθε το 2012.
Ένας αριθμός, ούτε πολύ μεγάλος, αλλά ούτε ευκαταφρόνητος, καθώς οικονομικοί λόγοι υποχρέωσαν την ΕΟΞ να ακολουθήσει μια πολύ προσεκτική πολιτική όσον αφορά τις συμμετοχές μας σε διεθνείς διοργανώσεις, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Οι 12 ελληνικές παρουσίες στους πίνακες βαθμολογίας της FIE είναι σχεδόν  μοιρασμένες στην κατηγορία Ανδρών/Γυναικών και την κατηγορία Nέων U-20 χρόνων, με τους (19χρονους) Θοδωρή Νάκη και Νίκο Κοντοχριστόπουλο να έχουν πλασαριστεί στην κατάταξη του ξίφους ασκήσεως και των δύο κατηγοριών. Ο Νάκης βρίσκεται ψηλότερα στους Άνδρες (82ος στον κόσμο) και ο Κοντοχριστόπουλος στους Νέους (19ος στον κόσμο).
Στην κατηγορία Ανδρών/Γυναικών, πάντως, ψηλότερα παρέμεινε και φέτος η Βάσω Βουγιούκα, που αποτελεί και την κυριότερη ελπίδα μας για πρόκριση στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου.  Η πρωταθλήτριά μας στη σπάθη βρίσκεται στην  21η θέση (με 72β.), καθώς πέτυχε να βαθμολογηθεί σε όλες (10) τις διεθνείς  διοργανώσεις που πήρε μέρος το 2011, ενώ αξιοσημείωτη εδώ είναι και η προσπάθεια της Μαρίνας Παΐζη (86η).
Από τις υπόλοιπες παρουσίες μας στα ράκινγκ λιστ της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ξιφασκίας, ξεχωρίζουν εκείνες  της Σταυρούλας Δήμκου (Νο 3 στον κόσμο στη σπάθη U-17 και Νο 67 στην κατηγορία U-20) και του Ρομπέρτο Ντάβολι (Νο 9 στον κόσμο στη σπάθη Εφήβων U-17). Με μικρότερη συγκομιδή βαθμών στην παγκόσμια κατάταξη βρίσκονται επίσης :
    Στην κατηγορία Ανδρών/Γυναικών, οι Ντουράκος, Τσουρούτας (σπάθη), Κονταρέλλη (ξίφος ασκήσεως).
    Στην κατηγορία Νέων U-20, οι Γιαννέλος, Στάντσιου (ξίφος ασκήσεως), Σακελλαρίου (σπάθη) και Εμμανουήλ (ξίφος μονομαχίας), ενώ αρκετοί ακόμα αθλητές/τριές μας συγκαταλέγονται στην ευρωπαϊκή κατάταξη Εφήβων/Νεανίδων U-17, με αξιολογότερες εδώ τις παρουσίες των πρωταθλητριών μας  στο ξίφος ασκήσεως  Κατερίνας Κοντοχριστοπούλου και τη σπάθη Αριάννας Σακελλαρίου.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου